Home Datingapps Opgelet: dit betekent #DeleteFacebook voor je Tinder account

Opgelet: dit betekent #DeleteFacebook voor je Tinder account

1 minuten leestijd
0
facebook account

Facebook heeft het moeilijk. Binnen enkele dagen is de beurswaarde van het social media bedrijf met meer dan tien procent gedaald en steeds meer gebruikers zijn ontevreden of voelen zich bedrogen. Op grote schaal passen gebruikers de privacy-instellingen van het profiel aan maar ook is de hashtag #DeleteFacebook al enkel dagen trending op Twitter en andere social media. Zelfs de oprichter van Whatsapp doet mee en raadt iedereen aan om Facebook te verwijderen. Het probleem voor veel singles: het Facebook profiel is onafscheidelijk verbonden met Tinder.

Koppeling met Facebook

Om lid te worden van Tinder hebben veel gebruikers de koppeling met Facebook gebruikt. Het is makkelijk en bespaart veel tijd. Je hoeft je naam, leeftijd en andere gegevens niet handmatig in te voeren en op deze manier kun je snel alle foto’s van je Facebook profiel kopiëren naar je Tinder profiel. Wat gebeurt er nu als je je Facebook profiel verwijdert?

Eén van de klokkenluiders die het schandaal rondom de huidige berichtgeving aan het licht bracht werd verbannen op Facebook. De klokkenluider met de naam Wylie deelde zijn rol in het vergaren van de gegevens van miljoen Facebook gebruikers met de Engelse krant The Guardian. Na de verbanning op Facebook meldde Wylie dat hij op geen enkele manier kon inloggen in zijn Tinder account. Dit was het directe resultaat van Facebook die het profiel had verwijderd.

“You can sign up for Tinder using either your Facebook account or your phone number. Note: these are separate methods of login; if you choose to sign up with both, you’ll create two Tinder accounts.”

Facebook verwijderen = Tinder verwijderen

Als je je aangemeld hebt bij Tinder met behulp van Facebook inloggen en je delete Facebook dan zeg je gelijk vaarwel tegen je Tinder account. Dit betekent dat je geen toegang meer hebt tot je Tinder profiel, matches en gesprekken. Je kunt een nieuw Tinder profiel aanmaken met je telefoonnummer maar dan begin je met een schone lei. Al je bestaande matches, gesprekken en eventueel je Plus of Gold lidmaatschap worden niet overgezet. Met andere woorden, als je je Facebook profiel verwijdert dan ontzeg je jezelf ook toegang tot je eigen Tinder profiel. Voor veel gebruikers van Tinder betekent dit dat er niets anders op zit dan voorlopig het Facebook profiel te behouden, ook al is het alleen om Tinder te blijven gebruiken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Bekijk zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingapps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Geld terug: hoe werkt de compensatieregeling van The Right Link?

Het zal je niet zijn ontgaan; gebruikers van nepdatingsites kunnen hun geld terugvragen. M…