Zien wie je geblokkeerd heeft op Grindr: foutje in app laat het zien

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
3 minuten leestijd

Altijd al willen weten wie je geblokkeerd heeft op Grindr? Het is nu mogelijk om daar snel en eenvoudig achter te komen. C*ckblocked is een online tool die gebruikt kan worden door alle Grindr gebruikers om te zien wie hen geblokkeerd heeft. De tool is ontwikkeld door Trever Faden, een techspecialist vanuit de Verenigde Staten. Faden kwam er twee weken geleden achter dat de Grindr app iedere gebruiker informatie geeft over de profile ID’s van de personen die hen geblokkeerd hebben. Deze informatie wordt niet standaard getoond in de app maar de informatie is beschikbaar, zo stelt de maker van de tool.

C*ckblocked

Als reactie op de beschikbaarheid van deze informatie, en natuurlijk omdat hij nieuwsgierig was, ontwikkelde Faden de tool om erachter te komen wie hem geblokkeerd hadden. Nadat hij erachter kwam welke mannen hem geblokkeerd hadden besloot hij om de tool voor het wereldwijde publiek beschikbaar te stellen. Deze tool vraagt om je e-mail adres en je wachtwoord waarna je direct kunt zien welke gebruikers jou geblokkeerd hebben.

Voor de fun

Hoewel het voor Faden vooral voor de fun gemaakt is verwacht hij niet dat de tool lang blijft werken. Zodra Grindr het nieuws oppikt is de kans groot dat er een update plaatsvindt die het achterhalen van de profile ID’s onmogelijk maakt. In de tussentijd is het echter nog mogelijk om de tool te gebruiken als je wilt weten wie je heeft geblokkeerd op Grindr. Met andere woorden, als je het wilt weten dan moet je het nu doen voordat het te laat is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De publicatie van de tool geeft aan dat Grindr nog wat beter aan de privacy van de gay dating app mag werken. Gegevens die niet publiekelijk bekend zijn behoren ook niet publiekelijk bekend te worden. Het is echter niet verstandig om gebruik te maken van de tool. Voor alle geheime informatie zoals inloggegevens, waaronder je email adres en wachtwoord, geldt dat deze geheim dienen te blijven. Deze gegevens invullen op een website die niet in het beheer is van Grindr is vragen om problemen. Blijf veilig en deel nooit je inloggegevens met derden, ook niet om erachter te komen wie jou geblokkeerd heeft.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie