Home Dating apps Dating app Tinder helpt studenten om elkaar te bedriegen

Dating app Tinder helpt studenten om elkaar te bedriegen

1 minuten leestijd
0
tinder

De populaire dating app Tinder helpt singles in Nederland om contact te leggen met andere singles en nieuwe relaties te starten. Dat is echter niet het enige wat de dating app doet volgens een recent onderzoek. Tinder helpt studenten ook steeds vaker om hun romantische partners te bedriegen, zo ontdekten onderzoekers van Texas Tech University.

Studenten op Tinder

De onderzoekers van de universiteit in de Verenigde Staten hebben aangetoond dat een aanzienlijk aantal universiteitsstudenten Tinder gebruikt om andere mensen te ontmoeten terwijl men zich in een romantische relatie begeeft. Het onderzoek vond plaats onder 550 studenten die deelnamen aan het onderzoek. Van deze groep studenten had 12,5 procent tijd doorgebracht met iemand die ze hadden ontmoet op Tinder. 17,1 procent van de ondervraagden had iemand een bericht gestuurd op Tinder en 8,9 procent was fysiek intiem geweest met iemand die ze via Tinder ontmoet hadden.

Deze resultaten zijn niet bijzonder maar in het onderzoek kwam ook naar voren dat 7,2 procent van de ondervraagden aangaf dat men seksuele betrekkingen heeft gehad met iemand die ze op Tinder ontmoet hadden terwijl in een exclusieve relatie. Hoewel de cijfers laten zien dat universiteitsstudenten Tinder gebruiken om partners buiten hun relatie te vinden zeiden veel van de studenten dat ze er niet zeker van waren dat Tinder een goede manier was om dat te doen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Vreemdgangers spotten

De app maakt het echter ook makkelijker om vreemdganger te ontdekken volgens de onderzoekers. Iedereen die Tinder geprobeerd heeft kan erover meepraten. Terwijl je weet dat iemand zich in een relatie bevindt kom je het profiel van de persoon tegen. Dat dit geen toeval is wordt nu bevestigd door het onderzoek in de Verenigde Staten.

In een ander onderzoek dat vorige maand gepubliceerd werd kwam ook al naar voren dat 66 procent van de ondervraagden iemand kent die de dating app gebruikt heeft om vreemd te gaan met iemand anders dan de partner.

Volgens de onderzoekers toont het onderzoek aan dat Tinder één van de manieren is waarop studenten mensen buiten de relatie ontmoeten. Het resultaat van het onderzoek bevestigt echter niet dat Tinder de kans op vreemdgaan vergroot. Het laat alleen zien dat Tinder één van de manieren is om dit te doen. Met andere woorden faciliteert Tinder op dit moment dating voor vreemdgaan.

Ontrouw komt vaker voor onder studenten van middelbare leeftijd. In deze periode leert iedereen veel over relaties en maakt men fouten om van te leren. Bovendien is de studententijd een periode waarin iedereen veel nieuwe mensen ontmoet wat de kans op romantisch contact vergroot.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…