Home Nieuws Vreemdgaan via Tinder? Dit onderzoek toont aan dat het gebeurt

Vreemdgaan via Tinder? Dit onderzoek toont aan dat het gebeurt

2 minuten leestijd
0
tinder app

Tinder is de populairste dating app onder jongvolwassenen dat het ontmoeten van nieuwe mensen voorgoed veranderd heeft. Iedereen die de dating app voor het eerst probeert komt erachter dat er niet alleen vrijgezellen op Tinder te vinden zijn. De dating app wordt namelijk ook gebruikt door mensen die zich in een relatie bevinden. Dit is waar onlangs onderzoek naar gedaan is en gepubliceerd in Personality and Individual Differences1. Het resultaat: Tinder speelt een rol in het vreemdgaan binnen een relatie maar meer onderzoek is nodig om de volledige rol duidelijk te maken.

Het onderzoek

In het onderzoek werden 550 studenten van een publieke Amerikaanse universiteit ondervraagd naar de rol van Tinder bij het faciliteren van vreemdgaan. Uit het onderzoek blijkt dat 66 procent van de ondervraagden iemand kent die de dating app gebruikt heeft  om vreemd te gaan met iemand anders dan de partner. Eén op de vijf deelnemers van het onderzoek gaf toe met iemand op de dating apps gechat te hebben terwijl deze zich in een exclusieve relatie bevond. Een klein deel van de studenten, 9 procent om precies te zijn, ging nog een stap verder. Deze personen hadden fysiek contact met iemand die men via Tinder had ontmoet terwijl men zich in een relatie bevond.

Bovendien kwam in het onderzoek naar voren dat mannen Tinder vaker gebruiken om vreemd te gaan dan vrouwen. Zo waren de mannelijke ondervraagden met een relatie eerder in staat om iemand via Tinder te benaderen dan de vrouwelijke ondervraagden. Ditzelfde beeld kwam ook naar voren op het gebied van fysiek contact en seksdates via Tinder.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Dating apps en affaires

Er is nog niet veel onderzoek gedaan naar de rol van dating apps bij het vinden van een affaire. Bijna iedereen weet dat er een verband tussen de twee is maar dat is nog niet bevestigd door onderzoeken. De manier waarop mensen elkaar ontmoeten is veranderd met het gevolg dat wetenschappers erachter willen komen wat de impact van de dating apps precies is.

De rol en invloed van dating apps kan echter niet gemeten worden met een enkel onderzoek onder Amerikaanse studenten. Meer onderzoek is nodig om de volledige rol in kaart te krijgen. Het onderzoek onder de Amerikaanse studenten kan ook niet gezien worden als de definitieve bevestiging dat er een verband is. Het onderzoek heeft namelijk wat beperkingen maar het laat in ieder geval een relatie tussen vreemdgaan en dating apps zien. Misschien dat Europeanen Tinder bijvoorbeeld heel anders gebruiken en niet om vreemd te gaan. Of dat echt zo is valt te betwijfelen maar zolang het niet onderzocht is kan niemand het bevestigen.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …