Home Vreemdgaan Online vreemdgaan: 20 tekenen om de online vreemdganger te ontmaskeren

Online vreemdgaan: 20 tekenen om de online vreemdganger te ontmaskeren

4 minuten leestijd
0
afwijzen nee

Technologie heeft een keerzijde. High-tech apparaten maken ons leven makkelijker, maar tegelijkertijd ook ingewikkelder. Enerzijds nemen al die smart devices verschillende taken van ons over, anderzijds wordt het steeds moeilijker om te begrijpen hoe dat allemaal precies werkt.

En aangezien technologie in alle facetten van het leven wordt toegepast, ontkomen we er ook niet aan dat het een forse invloed heeft op ons liefdesleven. Zo is het de ironie dat technologie mensen wereldwijd verbindt, maar ook mensen met elkaar in contact brengt die dit eigenlijk niet zouden moeten doen.

We hebben het over online vreemdgaan: alle acties en handelingen op het internet die je achter de rug van de partner om uitvoert. En dan bedoelen we niet alleen websites, maar natuurlijk ook de apps op smartphone en tablet. Virtuele affaires zijn misschien geen fysieke handelingen met een ander, maar ongewenst zijn ze vaak wel in een relatie.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Nieuwe manier van verraad

Sexting, pikante berichten uitwisselen of flirten op social media zonder noodzakelijkerwijs over te gaan op een fysieke affaire. Dankzij technologie is er een relatief nieuwe manier om je partner te verraden. Het ergste is bovendien dat het moeilijk te ontdekken is. En zelfs als je het ontdekt, maken online vreemdgangers je wijs dat het niet écht vreemdgaan is.

Hoewel je denkt dat je partner dat nooit zou doen, online vreemdgaan met een ander, is het de realiteit dat je het nooit zeker kunt weten. Zelfs het meest gelukkige stel loopt het risico, omdat online vreemdgaan zo verdomd makkelijk is. Een tik op het scherm is het enige dat nodig is om een bereidwillig slachtoffer te vinden om onmiddellijk te voldoen in de emotionele of fysieke behoeften.

20 Tekenen van online vreemdgaan

Zegt je intuïtie dat je partner weleens zo’n online vreemdganger zou kunnen zijn? Dan vraag je je waarschijnlijk af of je partner verstrikt is geraakt in een online affaire. Wie weet zijn het er wel meerdere: who knows. Dit is een checklist met de tekenen en waarschuwingssignalen dat je partner online vreemdgaat.

1. Niet delen van toegang

Word je op allerlei manieren de toegang ontzegt tot de smartphone, tablet en computer van je partner? En vraag je je af waarom? Er is een vrij goede reden voor: er staan dingen op die je mag zien. Natuurlijk, je partner heeft liever niet dat je meeleest in de groepsapps vol girl talk (of mannenpraat), maar het kan ook wijzen op een digitale vorm van overspel. Iemand die online vreemdgaat zal er alles aan doen om de smartphone, e-mails en apps uit je buurt te houden.

2. Geheime social media accounts

Hey, dat is gek. Onder ‘Mensen die je misschien kent’ komt je partner tevoorschijn, alleen dan onder een andere naam. Is het een catfish of is je partner met meerdere accounts actief op social media? Genoeg reden om eens te controleren wat hij of zij allemaal uitvoert op social media. Hoe je dat doet? Sla de profielfoto op en haal het door een zoekmachine voor afbeeldingen. Bijvoorbeeld Google Images. En voilà: een lijst met websites waarop de foto wordt afgebeeld.

google images

3. Obsessie met berichten

Elk appje moet meteen beantwoord worden en elke pushmelding wordt direct gecheckt. Lijkt het wel een obsessie? Onmiddellijk reageren op appjes, Facebook- of Insta DM’s en e-mails is een ander teken dat er iets aan de hand is. Een workaholic die gekluisterd is aan z’n smartphone is niet leuk, maar wel onschuldig. Helaas gebruiken sommigen van hen hun smartphone minder voor werk en meer voor hun plezier. En vaker wel dan niet, is dat niet zo onschuldig.

4. Gedragsverandering

Vraag het de mensen die zijn bedrogen door hun partner en ze geven je een eenduidig antwoord. Hebben ze iets gemerkt? Ja. Soms konden ze er de vinger niet opleggen, maar bespeurden ze wel een verandering in het gedrag van hun partner. Afstandelijk, snel geïrriteerd, terughoudend, meer gesloten: tekenen die erop wijzen dat er iets aan de hand is. Andersom kan het ook: extra lief en overspoelen met cadeau’s om het schuldgevoel over de online affaire af te kopen.

geschiedenis bewijs

5. Vreemde browserhistorie

Het is niet netjes, maar je antwoord is misschien te vinden in de browserhistorie. In de geschiedenis van de gebruikte browser zie je precies welke websites zijn bezocht. Second Love, Victoria Milan, Novamora, Secretflirt: kom je een van deze websites tegen? Dan is het tijd om je schrap te zetten voor een roerige periode. Want dat zijn juist de websites die je niet wilt zien in de browsergeschiedenis van je partner. De enige logische en onschuldige verklaring zou zijn dat je partner voor ons schrijft; alleen is die kans zo goed als nihil.

6. Verdacht gedrag

Wanneer je de kamer binnenloopt worden geopende venster snel geminimaliseerd. Als je naast je partner gaat zitten, dan draait hij of zij van je weg, zodat je niet kunt meekijken op het scherm van de smartphone. Het zijn voorbeelden van verdacht gedrag die gelden als een hint voor geheime activiteiten. Of dat nu online vreemdgaan is of micro-vreemdgaan: er wordt iets voor je verzwegen.

En nog 14 veel voorkomende signalen

De signalen van online vreemdgaan blijven niet beperkt tot de direct gerelateerde waarschuwingssignalen. Veel meer tijd besteden aan de computer of smartphone is een duidelijk teken, maar er zijn nog veel meer signalen. Dit zijn een aantal veel voorkomende signalen die wijzen op een affaire en niet alleen op online vreemdgaan.

 1. Je betrapt je partner op het vertellen van regelrechte leugens.
 2. Je merkt dat je partner geschiedenis, cookies en dergelijke opeens verwijdert.
 3. Je partner eist privacy en trekt zich terug.
 4. Wanneer je seks hebt, toont je partner weinig enthousiasme.
 5. Je partner heeft veel excuses voor veranderingen in zijn of haar gedrag.
 6. Wanneer je erover wilt praten, krijg je er de schuld van.
 7. Je partner lijkt anders.
 8. Je partner doet nog maar weinig moeite voor de relatie.
 9. Er is veel afstand tussen jou en je partner.
 10. Intimiteit en seks worden vermeden (geen seks meer).
 11. Je partner is niet geïnteresseerd om leuke dingen met je te doen.
 12. Je partner blijft later op of staat eerder op dan normaal.
 13. De seks is niet meer zoals het is geweest.
 14. Je partner doet geheimzinnig op andere manieren.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 tekenen dat je partner het bed heeft gedeeld met een ander

Wanneer ons onderbuikgevoel zegt dat er iets niet klopt, willen we daar vaak niet blindeli…