Home Dating apps Bumble neemt wraak op Tinder eigenaar: klaagt het bedrijf aan voor 400 miljoen dollar

Bumble neemt wraak op Tinder eigenaar: klaagt het bedrijf aan voor 400 miljoen dollar

2 minuten leestijd
0
tinder app

Er is een gevecht gaande tussen dating app Bumble en de eigenaar van Tinder, genaamd de Match Group. Eerder lieten we al weten dat de Match Group haar ‘Matching process system and method’ patent uit 2013 wil beschermen en daarbij Bumble aanklaagt voor een hoog bedrag. Deze keer is het andersom en klaagt bumble Match Group aan, zo meldt Mashable. Het lijkt een reactie op de aanklacht van de Tinder eigenaar dat nu beantwoord wordt met een eigen aanklacht.

Nieuwe rechtszaak

Bumble heeft nu een rechtszaak aangespannen waarin Match Group wordt beschuldigd van meerdere inbreuken. Zo wordt het bedrijf achter Tinder beschuldigd van het frauduleus verkrijgen van handelsgeheimen. In de aanklacht worden de inspanningen van Match Group beschreven die met behulp van “bangmakerij” Bumble wil overnemen. De eerder geopende rechtszaak zou hier onderdeel van zijn. De door Match Group aangespannen rechtszaak zou voornamelijk als doel hebben gehad om het voor Bumble moeilijk te maken om nog investeerders te vinden. Bumble beweert verder dat Match Group tijdens overnamegesprekken om vertrouwelijke informatie heeft gevraagd. Deze informatie zou bedoeld zijn om een hoger bod op Bumble te rechtvaardigen. Het bod werd echter niet uitgebracht en naar het schijnt gebruikte Match Group de vertrouwelijke informatie vervolgens voor hun eigen merken. Bumble is op zoek naar een schadevergoeding van 400 miljoen dollar en een verbod op het gebied van de frauduleus verkregen informatie.

Bumble vs Tinder

Bumble is de dating app waar vrouwen de controle hebben. Net als Tinder maakt ook Bumble gebruik van de karakteristieke swipe-functie dat tegenwoordig synoniem staat aan online daten. De werkwijze van Tinder, dat één van de eerste dating app was met deze functie, is opgenomen in het patent uit 2013. Dit betekent dat Tinder het idee vastgelegd heeft om de technologie te beschermen tegen concurrenten. Dat dit niet zo eenvoudig is blijkt uit de rappe opkomst van allerlei kopieën en concurrenten die deze feature overnemen. Enkele jaren na de introductie van Tinder zijn er al tientallen vergelijkbare apps beschikbaar en nu spreken we over honderden dating apps die de functie gebruiken. Bumble is één van deze apps. Het verschil met Tinder is dat Bumble de macht aan vrouwen geeft doordat bij deze app alleen vrouwen het eerste bericht kunnen versturen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Match Group is niet alleen de eigenaar van Tinder maar beheert en exploiteert nog veel meer datingsites. Zo is OkCupid ook van het bedrijf, het bekende Match.com, PlentyOfFish maar ook bijvoorbeeld het Europese Meetic waar bijvoorbeeld Lexa.nl onderdeel van is. Met andere woorden, Match Group is de grootste datingpartij ter wereld en dit bedrijf is nu in een oorlog verwikkeld met dat de redelijk jonge dating app Bumble.  Mogelijk worden de twee rechtszaken samengevoegd door de rechter maar het is duidelijk dat het laatste nog niet gezegd is over dit geschil.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…