Home LGBTQ Grindr stuurt gebruikers herinneringen om te testen op HIV

Grindr stuurt gebruikers herinneringen om te testen op HIV

1 minuten leestijd
0
grindr xtra

Grindr, ’s werelds grootste app voor gay dating, is van plan deze week zijn software te veranderen om miljoenen gebruikers aan te sporen geregeld een hiv-test te doen. Met gerichte advertenties van lokale testlocaties en herinneringen zal de gebruiker van de app eraan herinnert worden dat testen op hiv geregeld dient plaats te vinden. De gay dating app probeert hiermee de wereldwijde epidemie terug te dringen, zo melden diverse media. Met deze stap helpt Grindr om de overdracht van hiv tegen te gaan en de gemeenschap te steunen in het gevecht tegen het virus.

Herinnering

De app zal de mannen die zich aanmelden voor de dienst om de drie tot zes maanden een herinnering sturen. Het is dan niet meer nodig om een aparte app voor de herinnering te gebruiken en voor gebruikers die het geregeld vergeten is dit een oplossing. Tegelijkertijd met de herinnering worden de gebruikers naar de dichtstbijzijnde locatie verwezen waar de test uitgevoerd kan worden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Advertenties

Het is voor adverteerders al langer mogelijk om advertenties binnen de Grindr applicatie te plaatsen. De gratis gebruikers kunnen deze advertenties niet verwijderen. Grindr heeft laten weten dat het klinieken waar tests uitgevoerd kunnen worden, gay community centra en andere testlocaties gratis binnen de app kunnen adverteren. Het doel van deze gratis advertenties is wederom om de gebruikers in staat te stellen om zich vaker te laten testen. De confrontatie met de advertenties is mogelijk voor gebruikers die het vergeten zijn een reden om zich alsnog te laten testen.

Grindr beweert dagelijks 3,3 miljoen dagelijkse gebruikers ter wereld te hebben, afkomstig uit vrijwel alle landen. Met dit grote aantal gebruikers is Grindr marktleider op de markt van gay dating apps. Het bedrijf achter de app heeft hierdoor een grote impact op de mondiale gay gemeenschap. Deze positie gebruikt het bedrijf nu om de gemeenschap te ondersteunen met een gerichte aanpak om gebruikers vaker en geregeld te laten testen. Elk jaar worden nog ongeveer 800 Nederlanders besmet met het hiv-virus. Dat zijn gemiddeld meer dan twee personen per dag.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk het gayParship-Principe
Laad meer artikelen
Laad meer in LGBTQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …