Home Nieuws Onderzoek: dit vinden mannen en vrouwen écht van dickpics

Onderzoek: dit vinden mannen en vrouwen écht van dickpics

2 minuten leestijd
0
banaan

Sexting is net zo ingeburgerd als TikTok; ouderen hebben zich er vaak nog niet aan gewaagd, maar jongeren en jongvolwassen zijn er gek op. Het sturen van naaktfoto’s is geen taboe meer onder het jongere deel van de Nederlandse bevolking. Een interessante rol is weggelegd voor de dickpic: de penisfoto die digitaal wordt verstuurd. Vrouwen ontvangen ze vaak ongevraagd en ongewenst, maar ook bi- en gay mannen krijgen ze geregeld toegezonden. Wat vinden zij daar nu écht van?

Volgens Alexandra Marcotte van het Kinsey Institute is ‘het verzenden van dickpics zo gewoon geworden en wordt het zo vaak besproken, dat het gek is dat er weinig onderzoek naar is gedaan’. En daarom vond ze dat het tijd werd om het fenomeen te onderzoeken, vooral onder homo- en biseksuele mannen.

Om het groot aan te pakken analyseerde ze met haar team de gegevens van het Singles in America (SIA)-onderzoek, een jaarlijks onderzoek naar de houding en het gedrag van volwassenen singles in de Verenigde Staten. Ze onderzochten de reacties van 2.045 vrouwen en 298 homo- of biseksuele mannen die een specifiek onderdeel van de enquête over seks hadden ingevuld; de vragen over het versturen en ontvangen van een dickpic.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

90 procent ontvangt dickpic zonder erom te vragen

De onderzoekers ontdekten dat 80 procent van de mannen en bijna 50 procent van de vrouwen ooit een of meerdere dickpics heeft ontvangen. Van degenen die zo’n foto hebben ontvangen, had 91 procent er een ontvangen zonder erom te vragen. De resultaten zijn gepubliceerd in het vakblad The Journal of Sex Research.

Hoewel de motieven voor het versturen van zo’n pikfoto uiteenlopen, zegt eerder onderzoek dat heteroseksuele mannen deze foto’s voornamelijk versturen in de hoop om soortgelijke foto’s terug te krijgen. Maar wat de ontvangers van deze foto’s daarvan vinden, was nog niet goed onderzocht. Het nieuwe onderzoek bevestigt niet alleen dat deze foto’s vaak ongevraagd worden toegezonden, ook lokken ze zelden de reactie uit waar mannen op hopen.

Een ‘negatieve ervaring’

Het ontvangen van een dickpic is voor de meeste vrouwen een negatieve ervaring. De onderzoekers kwamen erachter dat 50% van de vrouwen die ongevraagd een dickpic ontvangt dat ‘afstotelijk’ vindt. Door het ontvangen van zo’n foto voelt 46% zich ‘niet gerespecteerd’. Slechts 26% van de vrouwen geeft aan positief te reageren op een dickpic.

“We ontdekten dat 7,5% van de heteroseksuele vrouwen en 12% van de biseksuele vrouwen aangeeft dat ze zich opgewonden voelden door ten minste één dickpic die ze ongevraagd hadden gekregen,” zegt Marcotte tegen PsyPost. Tegelijkertijd betekent dit dat het overgrote deel van de vrouwen nooit opgewonden raakte na het ongevraagd ontvangen van een dickpic.

‘Nieuwsgierig’ en ‘vermaakt’

Gay en biseksuele mannen daarentegen hebben de neiging om het ontvangen een dickpic ‘positiever’ te bekijken dan vrouwen. Ongeveer 44% van de mannen geeft aan ‘vermaakt’ te zijn door de ongevraagde dickpic en 41% laat weten ‘nieuwsgierig’ te zijn. Slechts een kwart van de mannen vindt het een negatieve ervaring.

“Wat we van dit onderzoek kunnen leren, is dat toestemming en communicatie belangrijk zijn. Hoewel homo- en biseksuele mannen veel vaker dan vrouwen positieve reacties hebben op het ontvangen van ongevraagde dickpics, geven sommige mannen aan het een negatieve ervaring te vinden,” aldus Marcotte.

“Omdat we allemaal individuen zijn en onze reacties van persoon tot persoon verschillen, van situatie tot situatie, is het belangrijk om met elkaar te praten over wat wel en niet goed is.”

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…