Home Dating Waarom mannen ongevraagd dickpics sturen, volgens onderzoek

Waarom mannen ongevraagd dickpics sturen, volgens onderzoek

1 minuten leestijd
0
dickpic

Bijna elke volwassen vrouw heeft weleens ongevraagd een intieme foto van een geslachtsdeel ontvangen. Het hoort er nu eenmaal bij in 2019, hoewel het lang niet altijd gewaardeerd wordt door de onvrijwillige vrouwelijke ontvangers. In de regel wordt het dan ook vaak als een negatieve seksuele toenadering ervaren. Maar waarom sturen mannen deze dickpics?

Met het risico om publiekelijk aan de social-media-schandpaal genageld te worden zou je denken dat mannen inmiddels wel beter weten. Het tegendeel is waar. Het gebeurt nog steeds en misschien wel meer dan ooit tevoren.

Velen hebben zich afgevraagd waarom al die mannen de drang voelen om ongevraagd foto’s van hun jongeheer naar vrouwen te sturen. Er zijn hypotheses geweest, vermoedens en aannames: allemaal gebaseerd op wat we denken, zonder dat we het zeker weten. Maar dankzij nieuw onderzoek, dat gepubliceerd is in het vakblad Journal of Sex Research, krijgen we inzicht in de werkelijke redenen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Ik laat je de mijne zien, zodat je mij de jouwe laat zien

Mannen die ongevraagde afbeeldingen van hun geslachtsapparaat verzenden, doen dit voornamelijk in de hoop om in ruil vergelijkbare afbeeldingen terug te krijgen, zo blijkt uit het onderzoek. Daarmee hopen ze dus op een uitwisseling van sexy berichten en niets onthullende foto’s.

De onderzoekers ontdekten dat mannen die deze beelden versturen, meestal jonger, narcistischer en seksistischer zijn. Naast dat mannen dit vooral lijken te doen om seksuele foto’s te ontvangen, doen ze het ook om de vrouw op te winden. Volgens hen zouden zij zich er aantrekkelijker of sexy’er door moeten voelen. Slechts 18% van de mannen verstuurt een dickpic voor hun eigen tevredenheid.

“We waren geïnteresseerd in dit onderwerp, omdat er tot nu toe geen onderzoek was gedaan naar de motieven die mannen hebben voor het verzenden van ongevraagde foto’s van hun geslachtsdelen,” zegt hoofdauteur Cory L. Pedersen.

Om het onderzoek uit te voeren, lieten de onderzoekers 1.087 mannen een online-enquête invullen waarin ze vragen beantwoordden over dickpics en hun persoonlijkheid. Ongeveer de helft van de mannen gaf aan ongevraagd foto’s te delen van hun mannelijk lid, terwijl de andere helft dat niet deed.

Omdat dickpics zo “gewoon” zijn, speculeren de onderzoekers dat veel mannen er niet goed over nadenken, voordat ze zo’n foto delen. Waarschijnlijk denken veel mannen dat het geen big deal is en het wordt door hen misschien zelfs gezien als een “normaal” onderdeel van flirten. En dat terwijl het versturen van een tampeloeres-foto beschouwd wordt als een vorm van seksuele intimidatie.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Tinder gaat meldingen van intimidatie en misbruik beter aanpakken

Tinder heeft een verbeterde aanpak van intimidatie en misbruik aangekondigd. Na enkele maa…