Home Dating apps Lovina: Rusland’s grootste sociale netwerk VKontakte start dating app

Lovina: Rusland’s grootste sociale netwerk VKontakte start dating app

1 minuten leestijd
0
lovina

VKontakte, het grootste sociale netwerk van Rusland, start een eigen dating app genaamd Lovina. Het doel is om het op te nemen tegen Tinder. Volgens Bloomberg richt de dating app zich vooral op videochats tussen gebruikers wat volgens Vkonktakte meer levensecht is en veiliger.

In de Lovina-app is het mogelijk om te swipen tussen profielen. Als er een match is, dan kun je met elkaar chatten: de basiswerkwijze is niet bepaald origineel. Waar Lovina zich echter mee wil onderscheiden is de videochats tussen gebruikers. Waar je normaal gesproken bij de meeste dating apps communiceert met tekstberichten en emoji’s, wordt er op Lovina van je verwacht dat je videobelt of verhalen deelt.

Virtueel speed daten

Als extra feature om nieuwe mensen te leren kennen kun je met willekeurige gebruikers videochatten. Deze mensen worden in een carrousel getoond wanneer ze beschikbaar zijn voor een 1-op-1 videochat. De videochats vinden plaats in de stijl van een speed date, inclusief de tijdslimiet. Zo’n chatgesprek duurt dus niet lang en als de tijd voorbij is, dan moet je een keuze maken. Dit is vergelijkbaar met speed daten wanneer mannen en vrouwen van tafels wisselen na een gesprek van een aantal minuten.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

VKontakte beweert dat het videoformaat voorkomt dat je met iemand chat die de foto aangepast heeft, of een nepfoto gebruikt. De inspiratie voor deze feature is afkomstig van Makhov, projecthoofd van VKontakte, en kwam voort uit een mislukte date die drie uur duurde. “Als het een videochat was, dan zou het slechts een minuut duren om te beseffen wat voor soort persoon ze was, en zou ik niet op deze date zijn gegaan,” zei Makhov.

Bescherming van gebruikers

Lovina gebruikt ook kunstmatige intelligentie om gebruikers te beschermen tegen expliciete inhoud. Als het algoritme van de app intieme lichaamsdelen in de videochat identificeert, dan kan het de betreffende gebruiker van de app blokkeren, aldus Makhov. Toch zegt Makhov dat de gesprekken in de app vertrouwelijk zijn, omdat de inhoud van videochats niet wordt opgeslagen.

Om privacyschendingen te voorkomen, heb je op Lovina ook een apart gebruikersprofiel van het VKontakte sociale netwerk. Lovina is bovendien een afzonderlijke app die VKontakte zal promoten onder 97 miljoen gebruikers in Rusland en buurlanden. Lovina is gratis, zonder reclame, en de verdiensten komen dus voornamelijk uit de in-app-aankopen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

De ideale Nederlandse man en vrouw, volgens 1.883 singles

Een man met zwart haar, die lang is en gespierd. Of een blonde vrouw met blauwe ogen en st…