Home Vreemdgaan Relatie met getrouwde man? Dit is waar je op moet letten

Relatie met getrouwde man? Dit is waar je op moet letten

7 minuten leestijd
0
man getrouwd

De meeste vrouwen zweren erbij als ze zeggen dat het hen nooit zal overkomen: verliefd worden op een getrouwde man. Daar krijg je immers alleen maar ellende van en je ziet jezelf er niet voor aan: doodleuk het huwelijk van anderen om zeep helpen.

Toch is het niet ondenkbaar dat het gebeurt: misschien ben je wel gescheiden, ergens mid jaren 40, en zijn de kinderen al uit huis. Het zijn dit soort momenten dat het gaat kriebelen en dan kan het ineens hard gaan met de emoties. De voorzichtige interesse gaat binnen mum van tijd over naar spanning en zelfs verliefdheid.

Hij is getrouwd, maar z’n huwelijk is niet meer wat het ooit was. Het is het bekende verhaal. En dus nemen je schuldgevoelens steeds meer af. Maar, jeetje, wat is het lastig, een relatie met een getrouwde man.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Het is ‘fout’, maar spannend

We kunnen er eigenlijk niets anders van maken: eigenlijk hoort het natuurlijk niet. De wereld reageert daarom nogal geprikkeld op overspel en in sommige landen staan er zware straffen op. Toch blijven getrouwde mannen fascineren. Sterker nog, mensen met een partner blijven fascineren. En laat een echte oerman nou net iets gevoeliger zijn voor de avances van vrouwen dan andersom.

Waarschijnlijk herken je het wel dat je zelf een tijdje single was en er ook maar niemand naar je omkeek en toen je ineens een knappe vent naast je had lopen, begonnen steeds meer mensen met je te flirten. De meeste mensen laten het voor wat het is, maar sommigen worden er door geprikkeld. Zo erg zelfs dat er een affaire ontstaat.

Waarom overkomt het dan toch een hoop vrouwen?

Oké, Brad Pitt en Angelina Jolie (vooralsnog) en de veelbesproken verhouding tussen Prince Charles en Camilla zijn misschien nog een aantal uitzonderingen op de regel, maar lang niet altijd loopt een relatie met een getrouwde man goed af. Waarom voelen zoveel vrouwen zich dan toch aangetrokken tot een relatie met een getrouwde man?

Bij relaties met getrouwde mannen zijn dan ook meerdere scenario’s denkbaar: of je wordt er juist door aangetrokken of je rolt er op een gegeven moment in. En dat laatste kan het geval zijn als de man in kwestie er in het begin nog niet helemaal open over is. Daarnaast is er uiteraard de behoefte naar avontuur. Voor wiens leven in een dipje zit, kan zo’n stiekeme verhouding ineens voor een opleving zorgen.

Liefde maakt blind

We vertelden je al vaker hoe liefde blind maakt en de kans is groot dat je dat al eerder hebt ondervonden. Want hebben we allemaal niet dat we terugdenken aan een ex-partner en onszelf afvragen hoe we daar in hemelsnaam verliefd op hebben kunnen worden? Op die ‘klootzak’, op die ‘egoïstische eikel’?

Het is een bekende gedachte, maar maak je er vooral niet al te druk om: dit is menselijk, liefde verblindt namelijk. Toch is dat dubbel reden om alert te zijn, zorg dat je niet of — in ieder geval zo weinig mogelijk — verblind wordt. En eigenlijk zou je je moeten afvragen, zoals Marco Borsato en Snelle zingen, of je niet meer waard bent dan de lippenstift op z’n kraag.

novamora
Casual chat tip: Novamora
 • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
 • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Geef jezelf niet volledig over

Eigenlijk zouden vrouwen meer moeten denken en handelen zoals mannen dat doen om hun levensgeluk te vinden. Hoeveel mannen ken jij wiens leven helemaal is ingestort vanwege een stukgelopen relatie met een vrouw? Het zullen er niet heel veel zijn, zo is zo het vermoeden.

De reden daarvoor? Mannen zetten hun relatie iets minder op de eerste plaats. Tuurlijk, de relatie is belangrijk voor ze, maar terwijl een vrouw na een paar dates bij wijze van spreken al stiekem fascineert over het toekomstige samenwonen, krijgt de gemiddelde man het al Spaans benauwd bij de gedachte over alle vrijheden die hij moet inleveren.

Vrouwen hebben de neiging om een man te ontmoeten en vervolgens hun hele leven op hem af te stemmen. Da’s niet zo’n goed idee, vooral niet als je een getrouwde man ontmoet.

De extra bagage

Misschien zijn er wel kinderen die een rol spelen. Nu kan het ook zomaar zo zijn dat jouw minnaar besluit om juist met jou verder te gaan en zijn huidige vrouw besluit te verlaten. In dat geval wordt de minnares, oftewel jij, door de kinderen altijd als schuldige gezien voor de breuk tussen hun moeder en vader.

En daar begint het nog problematischer te worden. Want het contact met de kinderen van jouw minnaar is in veel gevallen bijna niet te vermijden. Misschien brengen ze na verloop van tijd wel tijd door bij jou thuis en dat moet je natuurlijk maar willen. Ben jij klaar voor een man met een verleden en alles wat daarbij komt kijken?

hart gevangen

De gevaren van zo’n relatie

Een affaire komt niet zonder gevaren en dat maakt het allemaal juist wat spannend. Toch beschouwen we de gevaren in dit geval meer als de bedreigingen en niet zozeer de prikkelingen of de neiging naar risico en spanning. We nemen er een aantal met je door.

1. Ongewenste rol van minnares

Een minnares of maîtresse neemt in sommige gevallen genoegen met haar rol. Misschien wil ze niet de lasten van een relatie, maar alleen de lusten. Voor deze groep dames is de rol van minnares precies waar ze tevreden mee zijn. Voor veel van deze vrouwen is het spelen van de maîtresse een fase in hun leven, bijvoorbeeld nadat ze er zelf een lange relatie op hebben zitten.

Toch zul je bij aanhoudend contact merken dat er vaak ruimte komt voor hoop en nieuwe verwachtingen. De meeste vrouwen zullen niet eeuwig minnares willen blijven.

2. Lastig verhaal

Je bent begripvol, je kunt je in zijn gezinsleven verplaatsen, en je begrijpt ook dat hij niet van de één op andere dag alles achter kan laten. En dat is waar de problemen beginnen. Zijn kinderen, zijn baan bij zijn schoonfamilie, zijn zieke vrouw, zijn hypotheek, zijn bezittingen, het is nogal wat om gedag te zeggen. Houd rekening met al het lastige aan het verhaal. Oftewel: bereid je erop voor dat hij niet voor jou kiest, maar voor zijn vrouw en familie.

3. Schuldgevoel

Soms heb je zelfs een schuldgevoel, omdat je voor geen goud niet in de schoenen van zijn vrouw zou willen staan. ‘Ze moest eens weten,’ denk je regelmatig bij jezelf. Wat overheerst er bij jou? De drang naar plezier of het drukkende schuldgevoel? Als dat laatste het geval is, dan is het niet ondenkbaar dat jij zelf er op een gegeven moment juist een punt achter zet.

4. Je tijd en je geld

Je moet realistisch zijn en accepteren dat je affaire op een hoop manieren riskant is. Twee van de belangrijkste dingen die je kunt kwijtraken zijn je tijd en je geld. Als het spannende ervan af is, dan moet er wel een toekomst samen in zitten of je eindigt vervolgens alsnog alleen.

Stel jezelf daarom de vraag of het wel de moeite waard is om al die kilometers met de auto af te leggen, net als al die hotelmomenten. Bij hem thuis kun je immers niet op bezoek, dus dat is al één optie minder. En lang niet altijd is het een goed idee om bij jezelf af te spreken waardoor je bent aangewezen op hotelletjes en dat soort alternatieve plekken. Daar gaat nogal wat geld in zitten.

Is een relatie met een getrouwde man het wel waard? Laten we niet vergeten dat de kans aannemelijk is dat hij zijn huidige vrouw niet verlaat.

hart gebroken divider

Tips

Tips geven is natuurlijk wat lastig in een geval als deze, maar nu je er toch eenmaal in verzeild bent geraakt, hebben we toch een aantal factoren waar je aan zult moeten denken.

 • Vergeet niet dat zijn eerste prioriteit altijd zijn kinderen en zijn vrouw zullen zijn, ongeacht wat hij tegen je zegt.
 • Als hij in het begin tegen je loog over of hij al dan niet getrouwd was, dan moet je serieus overwegen of je hem überhaupt wel kunt vertrouwen.
 • Offer niet alles voor hem op. Ga vooral ook eens op date met andere mannen en blijf je eigen ding doen. Hij geeft immers ook niet alles voor jou op.
 • Wat hij ook zegt, hij heeft misschien nog steeds seks met zijn vrouw. Je bent dus niet de enige met wie hij het bed deelt.
 • Je relatie zal veranderen als hij van zijn vrouw besluit te scheiden. Dan gaat het echte leven samen beginnen, inclusief alle problemen die daarbij horen.
 • Wees eerlijk tegen jezelf. Wat je doet is riskant. Ben jij bereid dat risico te nemen?
 • Houd er rekening mee dat hij aan het einde van de rit niet bereid zal zijn om zijn vrouw voor jou verlaten.

3 vragen om te stellen

Je zit waarschijnlijk vol met vragen en veel van deze zullen gaan over een eventuele toekomst samen. Om tot echte conclusies te komen, zul je jezelf een drietal cruciale vragen moeten stellen:

 • Openheid: heeft hij je überhaupt wel verteld in het begin dat hij getrouwd was of loog hij tegen je om je op een later moment pas de waarheid vertellen?
 • Kinderen: zijn er kinderen in het spel? Het maakt niet uit hoeveel hij van je houdt, hij zal altijd meer van zijn kinderen houden en het is op dit punt dat het allemaal spaak kan lopen.
 • Weerbaarheid: is de relatie tussen jouw minnaar en jou sterk genoeg om de onrust van een scheiding te weerstaan?

Komt het wel zover dat hij van zijn vrouw besluit te scheiden dan is het zaak om je voor te bereiden op een uiterst moeilijke tijd. Nu is alles misschien nog spannend en ongedwongen, maar dat gaat tijdens een echtscheiding wel veranderen. Bereid je in dat geval voor op een hele hectische tijd. Wij wensen je veel succes… en sterkte!

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is vreemdgaan besmettelijk? Onderzoekers denken van wel

Vreemdgaan is overal. Je hoeft geen televisierecensent te zijn om te merken dat overspel e…