Pen Pals: wat is het en hoe werkt het?

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
6 minuten leestijd

Pen Pals is een bijzondere app in de wereld van de social networking platforms. Via de Pen Pals app kun je namelijk mensen ontmoeten door het delen van verhalen. Je wisselt als het ware brieven uit, net als vroeger toen je een penvriend had.

Pen Pals is dus geen standaard platform waar je zoveel mogelijk volgers moet verzamelen en ook geen dating app waar je door profielen heen moet swipen om een match te zoeken. Bij Pen Pals gaat het om het voeren van oprechte één-op-één gesprekken zodat je nieuwe vrienden kunt maken op basis van wat jij belangrijk vindt.

Het gaat niet om hoe je eruit ziet, hoeveel vrienden je hebt of dat je de nieuwste sneakers hebt. Bij Pen Pals kun je gewoon jezelf zijn èn blijven. Je kunt mensen ontmoeten van over de hele wereld. Van Indonesië tot Brazilië en van Oekraïne tot Nieuw Zeeland.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

De charme van deze app is de eenvoud. Het gaat om het sturen van authentieke verhalen naar andere mensen, en hun bijzondere verhalen terug te ontvangen. Meer niet.

Hoe werkt Pen Pals?

Net als bij een echte penvriend begin je na het downloaden van de app met het schrijven van een brief. Je kunt ook korte audio clips en foto’s toevoegen aan je tekst. Als je klaar bent zend je de brief weg door hem van het scherm af te ‘swipen’. Pen Pals stuurt deze brief dan random naar iemand anders die deze app ook heeft. Op dezelfde wijze ontvang jij ook willekeurige brieven van andere mensen.

Je kunt in de eerste instantie niet kiezen wie jouw brief ontvangt, maar wel beslissen of je met deze persoon blijft schrijven. Op deze manier kun je in contact komen met allerlei interessante nieuwe mensen waarvan je van te voren nooit had kunnen bedenken dat je met ze in contact zou komen en penvrienden zou worden. Hoe meer brieven je verstuurd, hoe meer nieuwe mensen je ontmoet.

Als je een leuk contact hebt gelegd kun je deze persoon toevoegen aan je penvrienden. Als je iemand als vriend hebt toegevoegd kun je chatomgeving met je penvrienden chatten, of ze direct berichten sturen.
Je kunt ook een profiel aanmaken, maar dat bestaat eigenlijk uit niet veel meer dan je naam of een alias, je leeftijd en sekse, een korte introductietekst, waar je woont en een foto.

Wat kost Pen Pals?

PenPals is gratis te downloaden in de iTunes store of via Google Play. Je kunt de app zonder kosten gebruiken. Er zijn ook geen kosten verbonden aan extra features in de app.

App StoreGoogle Play

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Voor wie is Pen Pals?

Pen Pals is echt bedoeld om verhalen met iemand te kunnen delen en nieuwe vriendschappen te sluiten. Je kunt verhalen delen over de dingen die jij interessant, mooi of waardevol vindt. Je kunt nieuwe mensen leren kennen die je verbazen en verrassen op een leuke manier, en zo nieuwe culturen leren kennen en je wereld vergroten. Het is dan ook expliciet niet bedoeld als dating app. Ongepast gedrag wordt geweerd, en naaktfoto’s of andere seksueel getinte content worden daarom ook niet getolereerd.

Tips voor als je gaat beginnen met Pen Pals

Een eerste indruk is erg belangrijk. Deel daarom een bijzonder verhaal, een mooie foto of een leuke anekdote. Hoe beter de eerste indruk is, hoe meer reacties je krijgt op jouw brief, en hoe meer nieuwe mensen je ontmoet.

Een leuke feature van de app is de landenstempels-functie. Als je begint te schrijven met iemand uit een nieuw land krijg je een stempel in je paspoort van het land waar jouw nieuwe penvriend vandaan komt. Deze stempel bevat ook allerlei leuke feitjes over dat land. En door de stempels te verzamelen krijg je toegang krijgen tot allerlei leuke extra’s, dus reden te meer om te netwerk van penvrienden te vergroten.

Er zijn ook Mystery-stempels, maar daarvan verklappen we niet wat je ermee kunt. Dat moet je helemaal zelf gaan ontdekken.

pen pals

Een leuke sfeer en veilige omgeving

Pen Pals is een vriendelijke en sociale community. Volgens de reviews zijn er weinig rotte appels onder de leden, en dat komt waarschijnlijk doordat Pen Pals vrij strikt is in zijn omgangsregels. Als je ontdekt dat iemand zich niet gedraagt of zich op een ongepaste manier gedraagt kun je deze persoon blokken, en hier meteen melding van maken. Pen Pals kan onbehoorlijk gedrag in de toekomst voorkomen door personen die zich niet gedragen van het platform te weren.

Om fake accounts te weren moet je ook jezelf registreren met een telefoonnummer of via je Facebook account. Zo kan Pen Pals verifiëren dat je een echt persoon bent en de sfeer op het platform ontspannen en leuk houden. Privacy is daarom ook erg belangrijk in deze community. Pen Pals zal je daarom nooit om onnodige gegevens vragen of jouw persoonlijk data doorverkopen aan derden.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie