Home Dating Oudere vrouw met jongere man: 6 dingen om te onthouden

Oudere vrouw met jongere man: 6 dingen om te onthouden

2 minuten leestijd
0
cougar

Van Dré Hazes is bekend dat hij op oudere vrouwen valt. Maar wist je dat dit niet alleen voor hem geldt, maar voor veel meer mannen? Andersom willen niet alle vrouwen een mannelijke partner die wat ouder dan henzelf is. Vooral op middelbare leeftijd komt het voor dat vrouwen geïnteresseerd raken in jongere mannen. En dat is eigenlijk helemaal niet zo gek.

Het is misschien nog niet de normaalste zaak van de wereld, omdat het “normaal” is dat leeftijdsgenoten elkaar daten, maar het cougar-stigma dat geassocieerd wordt met grote leeftijdsverschillen wordt met de dag minder. Je hoeft je er niet meer voor te schamen en Nederlanders accepteren zo’n relatie sneller dan ooit tevoren. Dat is goed nieuws wanneer je als oudere vrouw een relatie overweegt met een jongere man. Of vice versa.

Ondanks deze onzekerheid over hoe andere mensen de relatie gaan bestempelen, zijn er vrouwen die zich nergens wat van aantrekken. En gelijk hebben ze. Een relationeel leeftijdsverschil is vaak geen probleem voor het stel zelf, maar eerder voor de mensen buiten de relatie.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. De seksuele match

Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen tussen 30 en 40 jaar het hoogtepunt van hun seksuele leven bereiken.1 Mannen wanneer ze 20 worden. Dit betekent dat er een mismatch is bij leeftijdsgenoten die een relatie hebben. Als het op seks aankomt, dan is het dus voor zowel de jongere man als de oudere vrouw een win-win situatie.

2. De levensverwachting

Vrouwen leven langer, dat is algemeen bekend. En dus is ook vanuit gezondheidsoogpunt een relatie tussen een oudere vrouw en jongere man geen enkel probleem. In 2018 was de levensverwachting 80,2 jaar voor mannen en 83,3 jaar voor vrouwen. Door een iets oudere vrouw te kiezen, eindig je als man bij een persoon die fysiologisch je gelijke is.2

3. Kritiek en vragen uit de omgeving

Waarom zoek je geen man van je eigen leeftijd? Of de vraag wat je in hemelsnaam in zo’n oudere vrouw ziet. Een stel bestaande uit een oudere vrouw en een jongere man krijgt hoe dan ook te maken met lastige vragen, kritiek en vooroordelen. Hoewel steeds meer mensen accepteren dat leeftijd slechts een getal is, geldt dit niet iedereen. En degenen die het bestempelen als een overschrijding van de maatschappelijke normen kunnen ongevoelige opmerkingen maken, hun afschuw tonen en misschien zelfs het contact verbreken.

ga weg

4. De relatie is minder stabiel

Statistisch gezien begin je met een achterstand als je een groot leeftijdsverschil hebt met je partner. Hoe groter het leeftijdsverschil, hoe groter de kans op een scheiding. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Want volgens onderzoek wijst uit dat het leeftijdsverschil tussen partners medebepalend is voor de stabiliteit van de relatie. Bij een leeftijdsverschil van meer dan vijf jaar neemt de scheidingskans al toe.3

5. Van elkaar leren

Wijsheid komt met de jaren. Hoewel je kunt twijfelen aan de uitdrukking, zit er wel een kern van waarheid in. De levenservaring van de oudere partij kan dienen als het leerboek van de jongere partij. Advies over de belangrijke zaken in het leven en voorkomen dat je fouten maakt: de levenslessen van de één kunnen de ander een beter persoon maken. Aan de andere kant leert de vrouw over de typische manieren van de moderne wereld en kan ze leren van de open geest en onbevangenheid van de jonge man.

6. De kinderwens kan een probleem worden

Hij wil kinderen, zij voelt zich er te oud voor. Of hij heeft nu geen kinderwens, maar later misschien wel. Vanzelfsprekend kan een mogelijke kinderwens in een relatie met een groot leeftijdsverschil een probleem worden vanwege de leeftijd van de vrouw. Biologisch gezien is de vrouw op latere leeftijd mogelijk niet geschikt om moeder te worden. En zoals je het al raadt, dit kan wrok tussen het stel veroorzaken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

21 irritante dingen die mensen doen op eerste dates

Daten is een heleboel dingen. Het is frustrerend als je nooit de ware ontmoet, het is verm…