Home Dating Een date afzeggen? Dit is hoe je een date annuleert als je geen zin hebt

Een date afzeggen? Dit is hoe je een date annuleert als je geen zin hebt

2 minuten leestijd
0
stop appen

Geen zin in de eerste date, wat nu? Zeg je eerlijk dat je een avondje Netflix and chill prefereert boven een leuke date of verzin je iets anders? Als je te lui bent om te gaan daten dan wil je natuurlijk niet dat je continu gaapt tijdens de eerste date. Voor je het weet kom je over als ongeïnteresseerd terwijl dit helemaal niet het geval is. Hoe kun je dan wel je date afzeggen? Eerlijk vertellen dat je liever lui op de bank ligt in plaats van luisteren naar anekdotes over wat iemand op de middelbare school meegemaakt heeft? Zoals je begrijpt is dat niet zo slim. Er zijn echter manieren om een date af te zeggen zonder dat je daarbij de ander wegjaagt en alle kans op een relatie weggooit.

Zeg vooraf dat je druk bent

Als je van tevoren weet dat je misschien te moe gaat zijn tijdens de date dan kun je vooraf al laten weten dat je het misschien afzegt. Dit verlaagt de verwachtingen van de ander. Zeg dat je het druk hebt en niet helemaal zeker weet of je de date kunt laten doorgaan, ook al heb je geen druk schema. Deadlines, overwerken en andere verplichtingen; zodra je dit vooraf aangeeft dan komt het niet onverwacht als je je date afzegt.

Vertel het ruim op tijd

Stap je ’s morgens al met je verkeerde been uit bed en verwacht je niet dat het gedurende de dag beter wordt? Laat het zo vroeg mogelijk weten dat je de date wilt afzeggen. Het is nooit goed om een date vijf minuten van tevoren af te zeggen. Als je het doet, doe het dan ruim van tevoren. Wanneer je een date in de avond gepland hebt dan kun je het beste in de ochtend afzeggen of begin van de middag.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Houdt het simpel

Je hoeft geen moeilijke leugen te verzinnen om de date te annuleren. Juist de meest ingewikkelde redenen hebben het slechtste resultaat als je het iemand anders wilt laten geloven. Verzin een excuus dat de ander gelooft. Het is weliswaar liegen over de werkelijke reden maar je voorkomt ermee dat je als een lui persoon gezien wordt die er niets voor over heeft om de ander te ontmoeten. Veelgebruikte redenen zijn werk, drukte en ziekte.

Verplaats de date naar een ander moment

Een date afzeggen is voor niemand leuk. Vooral niet als de ander er al een paar dagen naar uitgekeken heeft. Daarom maak je je excuses en stel je meteen een ander moment voor. Dit geeft direct aan dat je wel degelijk interesse in de persoon hebt. Maak duidelijk dat je het jammer vindt dat de date niet doorgaat en verplaats de date naar een ander moment.

Een date afzeggen is misschien niet het slimste om te doen als je kans wilt blijven maken. Als je echter totaal geen zin hebt dan zit er niets anders op. Niets is immers erger dan een date met iemand die er geen zin in heeft. Met deze tips kun je de date annuleren en verplaatsen naar een andere dag wanneer het je wel uitkomt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …