Wat is een minnaar? 5 signalen dat jij de andere man bent

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Heb je een vrouw ontmoet, maar heb je het gevoel dat er iets niet klopt? Dat het wat anders gaat dan in eerdere relaties? En krijg je daardoor het idee dat je niet de enige man in haar leven bent? Dan kunnen daar natuurlijk tal van redenen voor zijn, maar wellicht heeft je geliefde nóg een partner en ben jij de ‘andere man’.

In een situatie waarin jij niet de eerste maar tweede partner bent, krijg jij de rol van minnaar toebedeeld. Wat betekent dit precies? Waaraan kun je merken dat je competitie hebt van een andere man? En hoe weet je of er een andere man in haar leven is? We vertellen je er meer over.

Wat is een minnaar?

Wanneer je het woordenboek erop naslaat, vind je de volgende betekenissen bij het woord ‘minnaar’. Ten eerste kan het gaan om een man die een seksuele en intieme relatie met een ander heeft. Zeg maar in de vorm van een geliefde of lover. De tweede betekenis betreft een man die relatie heeft met iemand die eigenlijk al gebonden is. Diegene heeft dan een buitenechtelijke relatie met de minnaar en daarbij gaat het dus om overspel.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Volgens deze uitleg zouden we dus kunnen concluderen dat een minnaar de extra of tweede man is. Het is degene met wie de vrouw (of man) een affaire heeft. Hoewel minnaar dus ook gebruikt wordt om een man te omschrijven die iemands geliefde is, wordt er met minnaar vaak degene bedoeld die onderdeel is van een affaire.

min·naar (de; m; meervoud: minnaars, minnaren)

1. (soms spottend) geliefde, vrijer
2. buitenechtelijke liefdespartner

5 signalen dat jij de andere man bent

Heb je nu het idee dat er iets niet klopt in je relatie? Dan hoeft het natuurlijk nog niet direct zo te zijn dat je wordt bedrogen. Het betekent niet meteen dat je geliefde er iemand anders op nahoudt. Maar dat kan natuurlijk wel zo zijn. Misschien ben je niet eens de eerste partner, maar de tweede.

We hebben een aantal signalen voor je op een rijtje gezet die kunnen wijzen op overspel. Deze tekenen kunnen aangeven dat jij de andere man bent. Niet leuk om daarachter te komen, maar het is altijd beter om het wel te weten.

1. Ze vermijdt praten over de toekomst

Een teken dat je vriendin er een ander op nahoudt, of al een partner had toen ze jou ontmoette, is een gebrek aan toekomstperspectief. Als ze het niet over de nabije toekomst wil hebben, dan zegt dit veel over je rol. Omdat ze geen plannen maakt voor op de langere termijn is het duidelijk dat ze de relatie niet beschouwt als iets dat lang gaat duren. Nu hoeft dit niet meteen te betekenen dat ze al een relatie heeft, maar het kán wel een signaal zijn.

2. Je kent haar vrienden niet

Een belangrijk signaal dat aanduidt dat er iets niet pluis is? Dat je niet wordt voorgesteld aan familie of vrienden. Nu kan dit ook gewoon betekenen dat je ze jou meer als een friend with benefits ziet, maar dat je geheim wordt gehouden voor haar omgeving is een feit. Het kennismaken met familie of vrienden gebeurt na verloop van tijd vanzelf in een relatie. Maar als dat moment nooit komt, ook niet nadat je al maanden een relatie hebt, is er toch wel iets aan de hand.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Als je vriendin al getrouwd is of een relatie heeft met een ander, zal ze jou vanzelfsprekend noch aan haar familie noch aan haar vrienden voorstellen. Komen jullie samen dan toch vrienden, familie of collega’s van haar tegen? Dan zal jou vrijwel zeker niet voorstellen als haar geliefde, omdat het geheim daarmee ontrafeld wordt. Ze zal je op dat moment ook eerder als een gewone, en zeker niet als een speciale, vriend behandelen.

Een vrouwelijke minnaar wordt ook wel een minnares of maîtresse genoemd.

3. Geheime ontmoetingen

Vreemdgaan gebeurt zelden openlijk. In de regel moet alles geheim blijven. Als je een relatie hebt met iemand die vreemdgaat, dan moet alles zorgvuldig gepland worden. Alleen om te voorkomen dat de eerste partner erachter komt dat er nog een derde persoon in het spel is. Alle tekenen die erop wijzen dat de relatie zich in het geheim afspeelt, zijn tekenen dat jij de minnaar bent.

Als je vriendin bijvoorbeeld alleen op vreemde tijden wil afspreken en nooit eens wat spontaan doet, dan kan dat er zeker op duiden dat dit bewust wordt gedaan. De reden is duidelijk: zodat de echte partner er niet achter komt.

4. Niet op social media en geen foto’s

De vreemde tijden waarop je afspreekt? Die gelden ook voor telefoontjes en berichtjes. Als ze al een partner heeft, zal ze niet altijd bereikbaar kunnen zijn. De telefoon op een willekeurig moment opnemen is niet mogelijk. En appen is dat ook niet. Daarom is ze beperkt bereikbaar en vaak niet op de gebruikelijke tijden.

Wil ze ook helemaal niet vrienden worden op social media of elkaar volgen? Of samen met jou op de foto? Gecombineerd met de andere signalen maakt dat wel duidelijk hoe de vork in de steel zit.

5. Er zit weinig vooruitgang in de relatie

Een belangrijk teken aan de wand is dat je weinig tot geen vooruitgang boekt in de relatie. Je wordt niet voorgesteld aan familie of vrienden, jullie doen samen geen leuke dingen, spreken alleen bij jou thuis af en de mate van intimiteit wordt niet groter. Kortom, alles blijft op een laag pitje staan en jullie doen vaak hetzelfde? Dan zit er natuurlijk niet veel schot in de relatie.

Nu kunnen ook daar tal van redenen voor zijn, maar een partner die niet van jouw bestaan mag weten (en waarvan jij zelf het bestaan ook niet kent) kan daarvan best de oorzaak zijn. Denk je dat je aan het lijntje wordt gehouden, omdat ze mogelijk al een relatie heeft? Dan zou je zomaar haar minnaar kunnen zijn.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Deel dit artikel
Geef je reactie