Home Vreemdgaan Waarom gaan mannen vreemd? 28 redenen waarom ze dit doen

Waarom gaan mannen vreemd? 28 redenen waarom ze dit doen

9 minuten leestijd
0
vrouw man boos

“Waarom gaan mannen vreemd?” is een vraag die bij veel vrouwen door het hoofd spookt en besproken wordt met vriendinnen. Wat zijn nu de redenen dat een man op zoek gaat naar seks op een datingsite voor affaires zoals VictoriaMilan? Mannen die zich in een seksuele en romantische relatie bevinden die gebaseerd is op monogamie kunnen verschillende redenen hebben om vreemd te gaan.

Een slippertje is bijvoorbeeld heel wat anders dan een langdurige affaire en zo zijn ook de achterliggende redenen vaak compleet anders. In een onderzoek door FHM onder 6774 mannen bleek dat 44 procent van de mannen wel eens vreemd is gegaan. Het overgrote deel van de vreemdgangers ging ook nog eens all the way.

Waarom al deze mannen dit doen is nooit hetzelfde, maar er zijn situaties die geregeld voorkomen. Deze situaties hebben we op een rijtje gezet zodat je een idee krijgt van de redenen waarom een man vreemdgaat tijdens een relatie.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

1.Hij durft het niet uit te maken

Vreemdgaan is één van de redenen waarom stellen uit elkaar gaan. Voor een man die het niet uit durft te maken kan vreemdgaan een manier zijn om het bericht over te brengen naar de partner. Hij laat het over aan de partner om het uit te maken nadat deze achter de affaire komt.

2. Hij is onzeker over zichzelf

Terwijl je zou denken dat een vreemdgaande man zeker van zichzelf is kan het juist het tegenovergestelde zijn. Het is mogelijk dat de man diep van binnen ontevreden is over zichzelf. Misschien dat hij zichzelf lelijk vindt, te dik of te oud. Door te flirten met andere vrouwen voelt hij zich beter over zichzelf. Het geeft de bevestiging die hij nodig heeft.

3. Hij is onvolwassen

Ook al heeft een man allang de leeftijd van een volwassen man bereikt, het betekent niet dat hij daadwerkelijk volwassen is. Hij doet het omdat hij niet begrijpt wat voor effect het heeft op een relatie als de ander erachter komt. Doordat hij niet volwassen is kijkt hij niet te ver vooruit en maakt de verkeerde keuzes.

4. Hij heeft een trauma

Iemand die in de jeugd wat heeft meegemaakt draagt dit de rest van het leven met zich mee. Fysieke en seksuele mishandeling op jonge leeftijd maakt veel kapot. Het is mogelijk dat de man een trauma heeft overgehouden aan ervaringen in het verleden. De seksuele uitspattingen met anderen kunnen het gevolg zijn van onverwerkte gevoelens en dienen als ontsnapping aan de werkelijkheid.

5. Hij wil zijn mannelijkheid terug

Er zijn mannen die thuis niets te vertellen hebben. Waar de vrouw ook om vraagt, de man regelt het. Zonder blikken of blozen beveelt de vrouw hem om allerlei klusjes te doen, waarop hij niets in te brengen heeft. Hij gaat het conflict uit de weg maar op een gegeven moment is hij dit zat. Hij wil zich weer mannelijk voelen en kan een affaire beginnen om dit gevoel naar boven te krijgen.

6. Hij wil zoete wraak

Het is niet de slimste manier om een partner terug te pakken maar sommige mannen kiezen ervoor om vreemd te gaan. Wraakseks als reactie op wat de partner heeft gedaan; het komt vaker voor dan je denkt.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

7. Hij vindt de relatie niet belangrijk

Het maakt voor de man niet uit of de vrouw erachter komt of niet. De relatie is niet belangrijk genoeg om seks met een andere vrouw mis te lopen. Hij waardeert de relatie niet genoeg om het te vermijden en te stoppen.

8. Hij heeft de verkeerde verwachtingen

Er zijn mannen die verwachten dat een vrouw op elk moment klaar horen te staan. Dit kan op seksueel gebied zijn maar ook emotioneel gebied. Als de vrouw door werk, kinderen en huishouden geen tijd voor de man vrij kan maken dan gaat de man vreemd. De man heeft het beeld dat het de schuld van de vrouw is omdat ze voor hem klaar moet staan.

9. Hij krijgt geen vrijheid

Vrijheid is niet alleen voor singles. Ook in een relatie is het belangrijk om tijd voor jezelf te hebben, net als tijd samen belangrijk is voor de relatie. Als een man zich vastgeketend voelt dan is het wachten op het moment dat hij zich bevrijdt; met een ander.

10. Hij heeft een verslaving

Iemand met een verslaving aan drugs of alcohol kan verkeerde beslissing nemen onder invloed. De slogan van de anti-alcoholcampagne van jaren geleden “drank maakt meer kapot dan je lief is” heeft ook betrekking op relaties. Een man die verslaafd is aan seksdating heeft misschien niet genoeg aan één vrouw die het maar enkele keren per maand wil doen.

11. Hij krijgt geen respect

Terwijl de man meer dan 60 uur per week werkt is het de vrouw die maar blijft klagen over hoe weinig hij verdient en hoe weinig hij in huis doet. De man krijgt niet het respect dat hij verdient van zijn vrouw. Als dit het geval is dan is het mogelijk dat een man voor een vrouw valt die dit wel doet.

12. Hij is nu eenmaal zo

Bij sommige mannen zit vreemdgaan in de genen. De gewoonte om met meerdere vrouwen seks te hebben is een tweede natuur voor de man geworden. Waarom dit zo is kan verschillende redenen hebben. In andere culturen is een monogame relatie bijvoorbeeld niet de standaard.

Van de 238 gemeenschappen in de wereld zijn er maar 43 die monogamie promoten.

13. Hij wil geen monogame relatie

Er is een kans dat je de man nooit van plan was om monogaam te zijn tijdens de relatie. Misschien denk je dat het vanzelfsprekend is om monogaam te zijn in een relatie, niet iedereen denkt er zo over. Hoewel de man het uiteraard beter van tevoren kan zeggen is het mogelijk dat hij denkt dat monogamie niet zo belangrijk is.

14. Hij krijgt niet genoeg seks

Als een man vier keer per week seks wil maar de vrouw maar eens per maand dan is er een probleem. Of de relatie houdt het niet lang vol, of de man zoekt het bij een ander. Hoe je het wendt of keert, als het verschil te groot is dan leidt dit tot grote problemen en mogelijk zelfs tot vreemdgaan.

15. Hij zoekt een vervanging

Sommige mensen willen simpelweg niet alleen zijn. In plaats van de relatie te beëindigen kiezen sommige mannen ervoor om eerst een nieuwe partner te zoeken. De nieuwe partner zorgt voor de zachte landing als de relatie ten einde loopt. Dit betekent dat er al iemand gezocht wordt tijdens de relatie.

16. Hij wil nieuwe ervaringen

Je jeugdliefde trouwen opgevolgd door kinderen klinkt voor veel vrouwen als muziek in de oren. Toch kan er ergens in de relatie de behoefte ontstaan bij de man om nieuwe seksuele ervaringen op te doen. Hoe zou seks met een ander zijn? Te vroeg een relatie beginnen kan ertoe leiden dat de man op een gegeven moment nieuwe ervaringen wil opdoen.

17. Hij wil zijn fantasie vervullen

Als een man iets wil maar niet kan krijgen bij zijn partner dan is het mogelijk dat hij het bij anderen zoekt. Het verlangen naar een bepaalde seksuele daad kan uiteindelijk leiden tot een affaire. De drang naar seksuele handelingen gecombineerd met bondage of iets wat te maken heeft met uitwerpselen of meerdere mensen tegelijk zijn bijvoorbeeld onderwerpen die hij door schaamte niet durft te bespreken.

18. Hij heeft teveel keuze

Een man gaat sneller vreemd als de vrouwen hem voor de voeten liggen. Het aanbod bepaalt de vraag. Als hij weet dat hij op elk ogenblik meerdere vrouwen kan krijgen dan is de verleiding groter.

19. Hij ziet geen toekomst in de relatie

Als een relatie geen toekomst heeft dan maakt het ook niet uit op welk moment de relatie beëindigd wordt. Tenminste, zo kan een man denken. Als de kans om vreemd te gaan zich voordoet dan is er niemand die hem tegenhoudt. Als de partner erachter komt dan moest het zo zijn.

20. Hij voelt zich niet meer aangetrokken tot de partner

Het is cliché om te zeggen dat het om het innerlijk gaat. Als je een aantal jaren bij elkaar bent dan is de kans groot dat je in de tussentijd verandert bent. Lichamelijke veranderingen, die niet bij de man in de smaak liggen, kunnen ervoor zorgen dat hij zich niet meer tot de vrouw aangetrokken voelt, ook al houdt hij nog van haar. Het kan er jammer genoeg toe leiden dat hij zich laat verleiden tot een affaire met een vrouw die wel aan de uiterlijke kenmerken voldoet.

21. Hij is de ruzies zat

Meningsverschillen die iedere dag uitlopen tot ruzies en bekvechten kunnen ertoe leiden dat gevoelens opgekropt worden. Het zorgt voor frustratie en irritatie wat vreemdgaan in de hand speelt als er niet over gesproken wordt.

22. Hij wordt beschuldigd van vreemdgaan

Een man die continu door zijn partner van vreemdgaan beschuldigd wordt is eerder geneigd om dit daadwerkelijk te doen. Ook al is het niet waar, de man voelt dat de partner hem toch niet meer vertrouwd. Waarom zou je het dan laten? Terwijl hij het niet eens graag wil kan hij geforceerd worden om het toch te doen.

23. Hij mist iets

Liefde is niet het enige dat een gelukkige relatie op de been houdt. Seks en intimiteit zijn even belangrijk. Als er op dit gebied een gebrek aan chemie is dan kan dit voor problemen zorgen. De man kan gaan fantaseren over seks met andere vrouwen en uiteindelijk de daad bij het woord voegen.

24. Hij wil meer spanning

Voor sommige mannen is het begin helemaal het einde maar zodra het overgaat naar een serieuze relatie verliezen ze de interesse. De relatie voelt als een last. Dit kan voor een man een reden zijn om de bloemetjes buiten de deur te zetten zodat de spanning weer aanwezig is.

Datingsites zoals VictoriaMilan richten zich op mannen die meer spanning en avontuur willen.

Bekijk hoe de VictoriaMilan datingsite eruit ziet

25. Hij wil zich niet binden

Een relatie is een verbintenis tussen twee personen; emotioneel en seksueel. Terwijl dit voor de meeste mensen een fijn gevoel is zijn er ook mensen die niet goed kunnen omgaan met het gevoel om aan iemand gebonden te zijn. Vreemdgaan met een ander kan een reactie op dit gevoel zijn.

26. Hij wil eens wat anders

Na vele jaren in een relatie heeft iedereen wel eens zin in wat anders. Dat geldt niet alleen voor mannen maar ook voor vrouwen. Iedere dag kip met rijst gaat vervelen. Dan wil je wel een keer wat anders eten. Iedereen wil nieuwe ervaringen en herinneringen. Vreemdgaan is echter een stap te ver.

27. Hij kan niet communiceren

Mannen tonen minder snel emoties en dit kan een negatief effect hebben op de communicatie binnen een relatie. Voor sommige mannen is het moeilijk om goed te communiceren. In plaats van te communiceren is het makkelijker om het uit de weg te gaan en de intimiteit of het geluk ergens anders te zoeken.

28. Hij is niet zeker over zijn geaardheid

Het komt niet vaak voor maar bijna iedereen kent wel een verhaal van een man die er op latere leeftijd pas voor uitkomt dat hij bi is. Mogelijk is het tijdens de jongere jaren weggedrukt en kom het later pas ten uiting. Als dit gebeurt dan is het mogelijk dat een man vreemdgaat met een andere man.

Liefde is niet het enige dat een gelukkige relatie op de been houdt. Seks en intimiteit zijn even belangrijk. Als er op dit gebied een gebrek aan chemie is dan kan dit voor problemen zorgen. De man kan gaan fantaseren over seks met andere vrouwen en uiteindelijk de daad bij het woord voegen.

Het probleem met vreemdgaan

Het is nog niet eens de seksuele activiteit met iemand anders dat het grote probleem is. De meeste schade aan de relatie is het dieper liggende patroon van list en bedrog vol met leugens en geheimen. Dit is wat in veel relaties de meeste pijn oplevert; het schaden van het vertrouwen. Jammer genoeg hebben de meeste vreemdgangers niet eens door wat voor effect het heeft op een ooit zo gelukkige relatie en de gevoelens van de partner.

Het kan de partner breken tot het punt dat deze vele jaren nodig heeft om ooit weer iemand te vertrouwen. In een recent onderzoek kwam naar voren dat vrouwen waarvan de mannen zijn vreemdgegaan vaak te maken krijgen met acute stress symptomen welke vergelijkbaar zijn met het posttraumatische stress syndroom (PTSS). Er is nu zelfs een naam voor: Post-Infidelity Stress Disorder. Er zijn zelfs als verschillende boeken over dit onderwerp geschreven.

Als een man vreemdgegaan is dan sta je voor een moeilijke keuze; verbreek je de relatie of ga je door? Wat zijn de redenen geweest en kan het vreemdgaan in de toekomst vermeden worden? Soms is het makkelijker om het achter je te laten en op zoek te gaan naar iemand anders. Het is immers niet altijd mogelijk om jezelf of de ander te veranderen zodat het niet meer gebeurt.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is vreemdgaan besmettelijk? Onderzoekers denken van wel

Vreemdgaan is overal. Je hoeft geen televisierecensent te zijn om te merken dat overspel e…