Home Algemeen 8 dingen die een volwassen man niet doet

8 dingen die een volwassen man niet doet

4 minuten leestijd
0
man verliefd

Ooit worden we allemaal volwassen. Je zou het misschien bij sommige mannen echt niet verwachten, maar het is echt zo. Op een gegeven moment kom je op een punt in je leven waarbij je je volwassenheid nodig hebt om bepaalde obstakels te overkomen of om door moeilijke periodes heen te komen.

Het is dus ook belangrijk om volwassen te worden om verder te komen in je leven. Bij de één lijkt het soms wat langer te duren dan bij de ander, maar uiteindelijk komen we er allemaal wel. Althans, bijna allemaal.

Wat is een volwassen man?

Wat een volwassen man nou precies is, laat zich niet beschrijven door een getal dat zijn leeftijd weergeeft. Een volwassen man kan zich redden, gedraagt zich kalm, is in balans en is goed voor zichzelf en zijn omgeving. Deze volwassenheid komt met de jaren, maar een man kan ook ouder worden zonder volwassen te worden – hij wordt dan gewoon ouder, niet volwassener. Daar heeft zijn leeftijd niets mee te maken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Een man van 18 jaar oud kan bijvoorbeeld veel serieuzer in het leven staan dan een man van 40. Dat iemand ouder is, betekent dus niet meteen dat hij volwassen is. Als een man een gezin heeft, wil dat ook niet altijd zeggen dat hij heel volwassen is. Hij kan zich nog wel meer kinds gedragen dan zijn eigen kinderen – wie weet wanneer hij volwassen wordt, als hij dat ooit wordt.

8 dingen die volwassen mannen niet doen

Een volwassen man is er één waarvan je weet dat hij volwassen is – zonder zijn leeftijd te weten. Het zit in zijn gedrag, hoe hij met anderen omgaat én met zichzelf. Hij doet dingen die onvolwassen mannen niet doen, maar nog belangrijker: hij doet ook juist dingen niet, die onvolwassen mannen wél doen.

1. Hij maakt prioriteit van zijn partner

Natuurlijk zijn vrienden belangrijk en is het niet raar als hij zijn vrienden een keertje voor jou laat komen, maar dit zou lang niet altijd zo moeten zijn. Volwassen mannen behandelen hun vrouw met respect. Ze stellen haar gezelschap op prijs en weten dat dit erg belangrijk is. Een volwassen man zou zijn vrouw dan ook nooit laten voelen alsof ze de tweede keus is of onbelangrijk.

2. Hij weet hoe belangrijk ouders zijn

Een jonge man stelt zijn ouders over het algemeen minder op prijs dan een volwassen man. Een volwassen man zal zijn ouders missen, navragen hoe het met ze gaat en altijd contact houden. Hij weet ook dondersgoed dat het niet altijd even makkelijk was voor zijn ouders om hem op te voeden. Hij is hen dankbaar voor alles wat ze voor hem hebben gedaan – iets wat hij dan ook regelmatig laat merken.

3. Hij leeft zijn leven niet om indruk te maken op anderen

Een volwassen vent heeft zijn eigen persoonlijke doelen en dromen. Deze zijn gebaseerd op wat hij wil – niet op wat andere mensen doen of van hem verwachten. Daarnaast doet hij alles om zijn eigen persoonlijke succes te bereiken. Hij zet zich in om de man te worden die hij wil zijn.

Hij is niet bezig met andere mensen te pleasen of om indruk op hen te maken. Een echte man leeft zijn leven volgens zijn eigen regels, omdat hij weet dat hij verantwoordelijk is voor wat er gebeurt in zijn leven.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

4. Hij keert zijn problemen niet de rug toe

Een volwassen man is iemand die dingen niet uitstelt. Hij pakt de problemen aan wanneer deze aangepakt moeten worden. Als er een uitdaging op zijn pad komt, gaat hij deze niet uit de weg, maar gaat hij deze gewoon aan. Dingen uitstellen tot morgen of nog later, zal hij niet doen.

Hetzelfde geldt voor verantwoordelijkheden. Hij neemt zijn verantwoordelijkheden wanneer dat nodig is en zal dit niet overlaten aan andere mensen. Hij is namelijk volwassen genoeg om te weten dat hij er verantwoordelijk voor is en zal niet zomaar iemand anders de schuld geven wanneer het mis gaat.

5. Hij leeft niet voor het weekend

Een student leeft voor het weekend, omdat hij dan flink op stap kan gaan. Een volwassen man heeft dit achter zich gelaten en ziet ook het belang van elke andere dag. Hij weet dat het leven niet alleen om het weekend draait, maar om elke dag van de week. Daarom werkt hij hard en investeert hij in een toekomst waarin hij zijn zaakjes goed voor elkaar heeft, voor hem en voor jou.

6. Hij hecht minder waarde aan een hele grote vriendengroep

Als je nog wat jonger bent, lijkt het misschien heel belangrijk om veel vrienden te hebben. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer je het besef krijgt dat je veel meer hebt aan een paar hele goede vrienden. Een volwassen man hecht dan ook minder waarde aan een hele grote vriendengroep.

Hij weet namelijk dat een klein groepje hele goede vrienden – waarop hij kan rekenen – veel belangrijker is. Een volwassen man voelt dan ook niet de behoefte om een hele lijst te hebben van mensen waarmee hij kan afspreken. Mensen die hij eigenlijk niet zo heel goed kent.

7. Hij feest niet op een doordeweekse avond

In je studententijd was dit misschien heel normaal, maar dit kan eigenlijk echt niet meer als je een volwassen leven hebt. Daar komen namelijk verantwoordelijkheden bij kijken, zoals een baan en andere verplichtingen. En als je serieus omgaat met je carrière, dan is het geen verantwoordelijk gedrag om doordeweeks op stap te gaan.

Als je midden in de nacht met een borreltje teveel op thuiskomt en je moet de volgende ochtend weer vroeg op het kantoor zitten, dan wordt dat waarschijnlijk geen succes. Als je op stap wil gaan, dan kan dat in het weekend. Bij een volwassen man komt zijn baan voor feesten.

8. Hij vindt het niet stom om een toekomst te plannen

Een volwassen man is al veel meer met de toekomst bezig, of dit nou zijn eigen toekomst is of die van jullie samen. Hij maakt zijn beslissingen met het oog op de toekomst en denkt na over de gevolgen van zijn acties. En wat hij ook doet, hij maakt betere keuzes. Want, zoals ze zeggen, wijsheid komt met de jaren.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Sapioseksueel: wat het is, kenmerken en signalen dat je dit bent

Slimme mensen: het is geen verrassing dat mensen zich aangetrokken voelen tot intelligente…