Home Dating apps Dating app Monet: teken je weg naar liefde, vrienden en een leuke tijd

Dating app Monet: teken je weg naar liefde, vrienden en een leuke tijd

2 minuten leestijd
0
monet app

Tekenen voor dates en vrienden: dat is de werkwijze van een nieuwe dating app, genaamd Monet. De app werd ontwikkeld door twee studenten van Pennsylvania State University. In plaats van swipen mag je tekenen. Dus geen gevatte openingszin of een doodnormale ‘hoi’, maar een doodle – een simpele schets om je gedachten over te brengen. Dankzij een TikTok-video die viraal ging wordt er nu hard gewerkt aan de dating app.

De twee Penn-studenten, Jonathan Xue en Joanna Shan, hebben een semester vrij genomen om de ​​app te ontwikkelen nadat hun project viraal ging op TikTok. Samen met studenten van andere universiteiten zijn ze Monet aan het doorontwikkelen, nadat de eerste versie van de app eind 2020 werd gelanceerd op iOS.

De video op TikTok die viraal ging, was reden voor de studenten om er meer tijd aan te besteden. Gepost op 13 oktober ging de korte video binnen een dag viraal. Het trok tot nu toe meer dan 570.000 views, 180.000 likes en werd er meer dan 1.600 keer gereageerd op de video.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe snel het dan kan gaan, blijkt uit de periode erna toen investeerders stonden te springen om in de app te investeren. Nog geen twee maanden later, in dezelfde maand als de iOS-introductie van de app, had Monet de eerste financieringsronde afgerond. Bedrijven met durfkapitaal waren bereid om ongeveer $ 500.000 in de nieuwe app te investeren.

Hoe werkt het?

Op Monet sturen gebruikers tekeningen naar elkaar om een ​​gesprek te beginnen. Zodra twee gebruikers matchen, kunnen ze berichten en tekeningen over en weer sturen. Het is daarmee een soort van Draw Something en Tinder ineen. De tekeningen die in de app zijn gemaakt, kunnen ook worden gedeeld met de Monet-galerij zodat anderen ze kunnen zien.

“Tekenen is een manier waarop mensen zich levendiger kunnen uiten”, zegt Xue tegen The Daily Pennsylvanian. “[Met] Tinder en Bumble krijg je die expressie niet. Het is een andere en nieuwere manier om iemand te ontmoeten.”

De oprichters hebben Monet gemaakt om wat anders te bieden dan andere populaire dating apps die zich vooral baseren op het naar links of rechts swipen op een profiel. “De app is gemaakt om natuurlijke gesprekken mogelijk te maken”, zegt Shan, “en werkt voor het opbouwen van vriendschappen of relaties in vergelijking met andere apps die voornamelijk kunnen worden gebruikt voor ‘hook ups’.

monet screenshots

80% vrouwelijke gebruikers

Het nieuwe datingplatform werd op 16 december gelanceerd voor iOS met wereldwijde matching en heeft al meer dan 20.000 downloads gehad. In de toekomst wil het team locatiegebaseerde matching en een universiteitsfilter toevoegen. In tegenstelling tot de concurrenten, zeggen de makers dat Monet een meerderheid heeft van vrouwelijke gebruikers, bijna 80%.

Het succes op TikTok zegt ook wat over de doelgroep van de dating app. De makers zeggen dat veel van de gebruikers jongvolwassenen zijn, met ongeveer 94% van de gebruikers die een leeftijd heeft tussen de 18 en 24 jaar oud. Monet lijkt daardoor vooral een overweldigend Gen-Z-publiek te bedienen.

“Over het algemeen voelt het een stuk veiliger en gezonder [dan andere apps]”, zegt Shan. “De eerste indruk vereist meer inspanning, dus dit is niet één persoon die 100 keer achter elkaar swipet, het is persoonlijk. Het is minder ‘hot or not’ en meer over iets persoonlijks maken voor degene met wie je een connectie probeert te maken”, voegt Shan eraan toe.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Google verwijdert sugar dating apps uit de Play Store

Vanaf 1 september zijn ‘sugar dating’ apps niet meer welkom in de appstore van Google. Dat…