16 tekenen dat hij gevoelens voor je heeft (of juist niet)

Michael Schouten
Door Michael Schouten
15 minuten leestijd

Of hij nu een collega van je is of iemand die op een meer vriendschappelijke manier interesse toont, het kan een uitdaging zijn om te peilen hoe een man echt over je denkt. Sommige mannen zijn moeilijk te lezen. En als je niet precies weet wat je op moet letten, dan kan het lijken alsof hij gemengde signalen verstuurt.

Mannen en hun gevoelens

Voor mannen is het niet zo makkelijk om hun gevoelens uit te spreken. Hoewel er veel is veranderd in de laatste decennia, leven we nog altijd in een samenleving waarin mannen mannelijk moeten zijn. Mannen die kwetsbaar zijn en hun emoties uiten zijn dat niet. In het ergste geval worden ze bestempeld als ‘mietjes’ of ‘zwakkelingen’, terwijl het openlijk spreken over gevoelens eigenlijk een teken van kracht is.

Omdat er in sommige kringen nog steeds van mannen wordt verwacht dat ze zich niet kwetsbaar opstellen, hebben die mannen er moeite mee om zich open te stellen voor anderen. En dat is niet eens zo vreemd, als ze nooit zijn aangemoedigd om over hun gevoelens te praten. Jaren geleden was dat nog veel erger, toen mannen zelfs ontmoedigd werden om dit te doen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Mannen hebben mede daardoor vaak de neiging om kwetsbare gesprekken uit de weg te gaan. Ze kunnen overweldigd raken als ze moeilijke – in dit geval emotionele – gesprekken moeten aangaan. Het is intimiderend. Hij denkt dat het hem zwak maakt als hij zijn kwetsbare kant laat zien. En als hij verlegen of onzeker is, dan zal hij je nog minder snel vertellen wat hij voor je voelt.

16 tekenen dat hij gevoelens voor je heeft

Mannen geven niet snel toe dat ze gevoelens hebben voor een vrouw. Niet in hun omgeving, niet tegen de vrouw in kwestie. Nogmaals, mannen doen het al veel beter dan jaren geleden. Maar het is wel een van de belangrijkste redenen waarom hij niet in woorden zegt wat hij voor je voelt. Mannen uiten hun gevoelens meer door wat ze doen, dan wat ze zeggen.

Ondanks dat hij je niet vertelt dat hij gevoelens voor je heeft, zal hij kleine dingen doen die hij niet voor iedere vrouw zou doen. Wat hij voor je voelt, drukt hij voor uit in zijn acties en lichaamstaal en minder op de verbale manier. Het is zijn manier om aan te geven dat hij sterke gevoelens voor je heeft. Dit zijn zestien tekenen dat hij gevoelens voor je heeft.

1. Hij staart naar je

Mannen zijn visuele wezens. Als hij iets voor je voelt, dan merk je dat hij zijn ogen niet van je af kan houden. Elke kans die hij krijgt, zal hij naar je kijken. Als je hem betrapt, kan hij het niet laten om naar je te lachen. Hij bekijkt je van top tot teen, vanuit elke hoek, en vooral wanneer jij niet naar hem kijkt. De blik die hij heeft is niet de blik waarvan je de kriebels krijgt. Het is een intense, diepe blik van verlangen.

2. Hij is niet bezig met anderen

Mannen kunnen niet multitasken. Of eigenlijk is het: mannen die verliefd zijn op een vrouw kunnen niet multitasken. Hij heeft één taak en daar richt hij zich volledig op. Een bewijs dat hij oprechte gevoelens voor je heeft, is dan ook dat hij met niemand anders bezig is. Hij flirt niet met andere vrouwen, hij is niet meer actief op datingapps en ook toont hij geen interesse in andere vrouwen. Zijn focus ben jij.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Hij wil altijd dicht bij je zijn

Een man die gevoelens voor je heeft, wil jou zien. Hij zal proberen dicht bij je te zijn. Hij zal een glimp van je willen opvangen als de kans zich voordoet. Hij zal met je willen praten als het kan. Als hij de kans krijgt om iets met jou samen te doen, dan laat hij die kans niet voorbijgaan. Hij hoeft er niet eens niet lang over na te denken. Wat je hem ook vraagt, hij zegt ‘ja’, want hij zou elke gelegenheid aangrijpen om dicht bij jou te zijn.

4. Hij volgt je overal

Waar jij bent, is hij ook. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat hij je wil zien. Lijkt het alsof hij altijd ‘toevallig’ op dezelfde plekken komt als jij? Het is geen toeval. Het is gepland.

5. Hij komt dichtbij

Mannen tonen hun gevoelens gedeeltelijk met lichaamstaal. Als hij jou leuk vindt, dan zal hij dichterbij komen – misschien zelfs in je persoonlijke ruimte. Hij zal naast je gaan staan, zijn lichaam richting jou positioneren en naar voren leunen als hij met je praat. Allemaal bedoeld om de kloof tussen jou en hem te verkleinen.

6. Hij kan geen ‘nee’ tegen je zeggen

Een duidelijk teken dat hij gevoelens voor je heeft, is zijn onvermogen om je af te wijzen. Dat wil hij niet en dat doet hij niet. In andere woorden: hij kan je verzoeken niet weerstaan. Het gevolg is dat je altijd op hem kunt rekenen. Hij zou waarschijnlijk dingen opofferen om aan jouw verzoek te voldoen, omdat hij bepaalde gevoelens voor je heeft.

7. Hij wil alles van je weten

Voor hem ben jij een mysterieus iets waar hij alles over wil weten. Wat hij voor je voelt, roept de detective in hem op. Hoe kan het dat jij zo interessant voor hem bent? Hij zal je vragen stellen, veel vragen, om alles over jou te ontdekken. Het laat zien dat hij om je geeft.

8. Hij laat je zijn kwetsbare kant zien

Zoals gezegd, veel mannen zijn terughoudend in het tonen van kwetsbaarheid. Hij is op zijn hoede en doet dat niet met iedereen. Als hij echter gevoelens voor je heeft, zal hij zijn kwetsbare kant laten zien. Hij zou zich zelfs voor je kunnen openstellen en dingen tegen je vertellen die hem hebben geraakt, wat het met hem deed en wat hij daarbij voelde. En dat is zeldzaam voor een reden: hij heeft plannen voor jou.

9. Hij appt de hele tijd

Je wordt wakker met een goedemorgen-appje en gaat slapen met een welterusten-bericht: hij appt je de hele dag door. Als hij goed nieuws heeft, ben je de eerste die het hoort. Dat doet hij niet zonder reden. Als hij wil weten hoe je hebt geslapen, hoe je dag was en wat je denkt, dan is het duidelijk: hij heeft gevoelens voor je.

10. Hij is nerveus om je heen

Verliefde mannen zijn soms net kleine meisjes. Vanbuiten lijkt hij nog steeds dezelfde stoere man, maar vanbinnen is hij aan het giechelen als een groupie die een handkus krijgt van een bekende artiest. Door jouw aanwezigheid krijgt hij zoveel vlinders in zijn buik dat hij zichzelf niet meer onder controle heeft. En dat hij indruk op je wil maken, zorgt ervoor dat de zenuwen het kunnen overnemen. Als een man nerveus is als hij met je samen is, dan is het duidelijk dat hij iets voor je voelt.

11. Hij wil je steun en toeverlaat zijn

Als een man gevoelens voor je heeft, dan wil hij er voor je zijn. Hij is bereid om naar je tirades te luisteren en biedt je steun om slecht nieuws te verwerken. Hij wil de schouder zijn waarop je uithuilt. Hij staat voor je klaar – waar en wanneer jij dat wilt.

12. Hij luistert naar je

Hij hoort je niet alleen, hij luistert ook nog eens. Het subtiele verschil tussen horen en luisteren is wat hierbij het verschil maakt. Hij zal iets voor je uitzoeken, als je aangeeft dat je ergens niet uitkomt. Hij geeft je een cadeau dat gebaseerd is op een klein detail dat in een eerder gesprek is besproken. Je weet wat hij voor je voelt als hij laat merken dat hij echt naar je luistert.

13. Hij durft iets niet te zeggen

Omdat sommige mannen het moeilijk vinden om te zeggen dat ze gevoelens voor je hebben, kun je in situaties terechtkomen die wat apart aanvoelen. Dat is bijvoorbeeld het geval als je het idee hebt dat hij iets tegen je wil zeggen, maar dat niet doet. Als je hem ernaar vraagt, dan zegt hij: “Oh, het is niets.” Waar hij werkelijk aan denkt? Hoe hij jou moet vertellen dat hij gevoelens voor je heeft.

14. Hij is beschermend

Van het appje of je veilig bent thuisgekomen tot de arm om je heen als je een drukke straat oversteekt: hij laat duidelijk merken dat hij je wil beschermen. Als een man dit doet, dan is het duidelijk een teken dat hij gevoelens voor je heeft. Zelfs als hij er nonchalant over doet, alsof hij dit bij alle vrouwen doet, dan zegt veel. Want mannen doen dit niet bij iedere vrouw. Dat doen ze alleen bij vrouwen die ze leuk vinden.

15. Hij is jaloers

Als je je mannelijke collega in een café ontmoet, knoop je een gesprekje aan. Het betekent niets voor je – het is echt gewoon een collega. Maar één iemand is daar niet zo zeker van en doet zelfs een beetje jaloers. Als een man gevoelens voor je heeft, kan hij zowel lichte als zware tekenen van jaloezie vertonen. Hij is bang dat je iemand anders leuker vindt dan hem. En dat maakt hem onzeker. De reden is evident: hij vindt je leuk.

16. Hij betrekt je in zijn wereld

Als je betrokken wordt in zijn leven, dan is dat het teken dat hij zeker is over zijn gevoelens. Hij zal je voorstellen aan vrienden en familie, neemt je mee naar zijn sportgemeenschap en maakt plannen waarin jij wordt betrokken. Dat is wat een man doet als hij sterke gevoelens voor je heeft. En het waarom is duidelijk: hij wil je onderdeel maken van zijn wereld.

ballon kapot

8 tekenen dat hij géén romantische interesse in je heeft

Naast alle tekenen die zeggen dat hij gevoelens voor je heeft, zijn er ook een aantal tekenen die aangeven dat hij dat niet heeft. Nu is geen enkele man hetzelfde en kunnen we alleen uitgaan van het typische gedrag van mannen in deze situaties. Maar als een man het volgende doet, zou dat kunnen betekenen dat hij geen romantische interesse in je heeft.

1. Hij praat met je over andere vrouwen

Als hij zegt dat hij zich aangetrokken voelt tot andere vrouwen, dan ziet hij je waarschijnlijk meer als een vriend.

2. Hij neemt geen initiatief

Als het om appcontact en afspreken gaat, dan ben jij degene die steeds het voortouw neemt. Niets komt van hem. Hij appt niet als eerst en hij vraagt je niet voor een date.

3. Hij noemt je gewoon een ‘vriend’

Voor hem is het duidelijk: je bent niets meer dan vriendschappelijk contact. Hij neemt dan ook geregeld het woord ‘vriendschap’ in de mond.

4. Hij negeert je in het openbaar

Hij komt niet naar je toe wanneer je alleen staat. Hij doet geen moeite om dichterbij te komen. Als hij dit doet, dan heeft hij waarschijnlijk geen interesse. De enige uitzondering hierop geldt voor extreem verlegen mannen.

5. Je ziet hem alleen in groepsverband

Je brengt alleen tijd met hem door als onderdeel van een groep. Hij praat met je, maar net zoveel als met anderen. Hij geeft je niet meer aandacht dan de andere vrouwen in de groep.

6. Hij reageert niet op (al) je appjes

Terwijl jij graag een gesprek wilt aangaan, blijft hij kortaf. Alsof je met een zakelijke WhatsApp-account aan het chatten bent. Als hij niet spontaan en reactief met je appt, dan heeft hij waarschijnlijk geen gevoelens voor je.

7. Hij kan lang overleven zonder contact

Of je nu een week geen contact hebt of een maand: het zal hem niets schelen. Deze onverschilligheid heeft meestal één reden en dat is dat hij geen gevoelens voor je heeft.

8. Hij negeert voorstellen om af te spreken

Als je iets met hem wilt doen, zit zijn agenda altijd vol. En dat niet alleen: hij zal ook geen andere datum voorstellen. Als hij er geen moeite voor doet om met je af te spreken, dan ben jij niet de moeite waard voor hem.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie