15 dingen die mannen doen als ze je leuk vinden

Jay
Door Jay
9 minuten leestijd

Heb je ooit meegemaakt dat een man je zo leuk vond dat hij zich op een vreemde en wat klunzige manier gedroeg? Je zou misschien denken dat alleen vrouwen zich raar gedragen als ze verliefd zijn, maar dat is verre van waar. Er zijn genoeg mannen die onhandig worden en niet direct kunnen zijn richting een vrouw die ze leuk vinden. Indirect zijn er echter wel allerlei aanwijzingen die dit aantonen.

Mannen die meer willen zijn dan vrienden zullen zich komisch of wat ongemakkelijk bij je gedragen, en dat is precies hoe je door kunt krijgen dat hij iets voor je voelt. Sommigen beheersen de kunst om kalm en ontspannen te zijn, maar vele volwassen mannen weten nog steeds niet hoe ze zich moeten gedragen als ze een vrouw leuk vinden. We gaan vijftien aanwijzingen doornemen die erop duiden dat een man jou héél leuk vindt.

15 dingen die mannen doen als ze je leuk vinden

Er zijn uiteraard tal van aanwijzingen om erachter te komen dat een man je ziet zitten, maar er zijn wat ons betreft wel een aantal die er tussenuit springen en ook nog eens makkelijk zijn om te herkennen. Dit zijn vijftien dingen waar je op kunt letten:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Hij lacht veel als je bij hem in de buurt bent

Het kan zijn wat je zegt dat hem aan het lachen maakt of dat hij je gewoon graag ziet en plotseling van binnenuit oplicht. Hij heeft in ieder geval altijd een lach op z’n gezicht en dat betekent niets anders dan dat hij blij is om in je bijzijn te zijn.

2. Hij houdt van oogcontact

Als mannen je leuk vinden, laten ze je dat weten via oogcontact. Als hij het verlegen type is, kan hij je van veraf aankijken en vervolgens wegkijken. Sommige passievolle mannen zullen het oogcontact vast proberen te houden totdat iemand weg kijkt.

3. Hij wordt nerveus

Een van de rare dingen die mannen doen als ze je leuk vinden, is dat ze hun nerveuze gewoontes ineens laten zien. Je ziet dit misschien als minderwaardigheid of onzekerheid, maar het kan ook betekenen dat hij serieus in je geïnteresseerd is.

4. Hij raakt je veel aan

We zijn in Nederland minder van het aanraken dan in andere landen, maar het is in de meeste gevallen toch een mooie manier om affectie te tonen. De man die jou leuk vindt zal je waarschijnlijk veel aanraken, simpelweg om te laten zien dat hij dol op je is.

5. Hij dringt je persoonlijke ruimte binnen

Ja, je persoonlijke ruimte is alleen voor jou, maar als iemand jou leuk vindt dan wil hij jouw persoonlijke ruimte ‘indringen’. Er zijn grenzen natuurlijk en er komen maar weinig mensen jouw persoonlijke ruimte in, maar zij die dat doen mogen dat van jou, omdat je hen ook misschien wel net zo leuk vindt als andersom.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Hij bootst je acties na

Waarschijnlijk gebeurt dit onbewust, maar hij past zijn gedrag op je aan. Dat kan bijvoorbeeld door je manier van bewegen zijn, je gezichtsuitdrukkingen, bepaalde dingen die je zegt, de intonatie in je stem, enfin alles wat met je aura te maken heeft. Een aura die hem zo te zien heel erg aanspreekt.

7. Hij heeft er moeite mee om uit z’n woorden te komen

Een van de meest opmerkelijke dingen die jongens of mannen doen als ze verliefd zijn, is stotteren of stamelen als ze praten. Soms is het minder stotteren en meer een soort van leeg moment tussen de woorden in. Een man die normaal gesproken vrijuit praat en ook zelfverzekerd is, kan zomaar eens heel erg onhandig blijken in de communicatie.

8. Hij klopt altijd bij je aan voor advies

Het maakt niet uit of je ook maar kennis hebt van zaken of nuttig kan zijn in deze, maar als iemand jou leuk vindt, zullen ze je mening vragen over alles wat hen bezighoudt in hun leven. Misschien kan hij veel beter één van z’n vrienden raadplegen, maar de eerste die hem te binnen schiet dat ben jij.

9. Hij koopt dingen voor je waar je niet om hebt gevraagd

Een ander ding dat een man die zo dol op je is zal doen is dingen voor je kopen die jij leuk vindt. Dat hoeft niet te betekenen dat het dure cadeaus zijn. De kleine dingetjes waar hij van weet dat je gek op bent, zal hij voor je kopen – ook al is het maar eten of drinken.

10. Hij biedt te allen tijde zijn hulp aan

Iemand die verliefd op je is, zal altijd aanbieden om je te helpen, ook op de meest goddeloze uren van de dag. Zelfs als je hem om 3 uur ‘s nachts wakker belt, komt hij aanzetten alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

11. Hij kijkt altijd naar je als hij denkt dat je het niet door hebt

Het is haast kinderlijk, maar op de momenten dat jij even wegkijkt, staart hij je aan. En als je ‘m weer aankijkt, kijkt hij weer weg. Vooral op de momenten waarvan hij denkt dat je het niet doorhebt gluurt hij naar je. Als een kind zo gefascineerd. En da’s stiekem best lief.

12. Hij praat nauwelijks over andere vrouwen

Terwijl sommige mannen juist extra macho en kinderachtig doen en met andere vrouwen flirten om je wellicht te plagen, doet hij dat juist niet. Hij is al in een andere fase beland, namelijk dat hij je zo leuk vindt dat hij je wil laten zien dat je de enige voor hem bent.

13. Hij kijkt op een speciale manier naar je

Zelfs als je in een groep met vrienden bent, kijkt hij met een smeulende blik naar je. Iedereen heeft het door en soms moet hij er even op gewezen worden, maar binnen de kortste keren kijkt hij op precies dezelfde manier naar je.

14. Hij gedraagt ​​zich als een grote broer

Hij handelt heel beschermend; hij verzorgt je als je ziek bent, gaat voor je staan als het ergens even onveilig lijkt te worden, en wimpelt andere mannen weg die interesse in je lijken te tonen. Zijn gedrag doet je denken aan hoe je oudere broer je beschermt. En als je geen broer hebt, dan zul je ook wel weten wat we daarmee bedoelen.

15. Hij speelt de held

Ben je in nood? Dan zal hij alles uit de kast halen om ervoor te zorgen dat je daar snel wegkomt. En als hij erin geslaagd is om je te beschermen, dan zal zijn gedrag daarna ergens tussen bescheiden en macho inzitten. Hij vraagt niet direct om een compliment, maar je ziet aan hem dat hij trots op zichzelf is. Het enige dat jij moet doen is dat bevestigen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie