18 tekenen dat hij meer wil zijn dan vrienden

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
13 minuten leestijd

Heb je een vriend die meer dan een vriend begint te voelen? Maar weet je niet zeker of hij hetzelfde voor jou voelt? Misschien is het iemand die je al een tijdje kent of misschien is het iemand die je pas net hebt ontmoet. Hoelang de vriendschap al bestaat is niet belangrijk, want de gevoelens die je hebt passen eigenlijk niet meer bij een vriendschap.

18 tekenen dat hij meer wil dan vriendschap

Je wilt weten wat er aan de hand is en of hij ook gevoelens voor jou heeft. Je wilt dit niet direct vragen, want dan loop je het risico de vriendschap te verpesten. Dus voordat je de dingen ongemakkelijk maakt, zoek je naar wat meer zekerheid. Gelukkig zijn er een aantal tekenen waaraan je kunt merken dat hij meer wil zijn dan enkel vrienden.

1. Hij wil alles van je weten

Vind een man je leuk, dan kan hij niet genoeg van je krijgen. Hij wil alles over je weten en is oprecht in je geïnteresseerd. Het is zeker niet zo dat mannen geen vriendschappen met vrouwen kunnen hebben. Maar wanneer een man op een romantische manier in een vrouw geïnteresseerd is, wil hij haar leren kennen op een heel ander niveau.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Wil hij alles weten over je familie, jeugd en tegenslagen in het leven? En stelt hij vragen over je relatiestatus? Dit is een niveau van intimiteit dat aantoont dat hij zeker niet alleen een vriend wil zijn.

2. Hij maakt constant oogcontact

Oogcontact is een van de duidelijke signalen waaraan je kunt merken of iemand jou leuk vindt. Wanneer een man veel oogcontact met je maakt, betekent dit dat hij op je gefocust is. Kijkt hij tijdens het gesprek ook nog eens naar je lippen? Dan is dat een enorm teken dat hij je meer dan een vriend leuk vindt.

Mannen maken natuurlijk ook net zo goed oogcontact met hun vrienden, maar dit is toch net even anders. Vindt een man je leuker dan een vriend, dan zal hij vaker oogcontact maken, het langer vasthouden en zelfs een beetje gaan staren. Als hij wat langer oogcontact houdt dan normaal, dat is dat een goed teken dat hij meer wil dan vriendschap.

3. De manier waarop hij tegen je praat is anders

Weet je niet zeker of je nog in de friendzone bij hem zit? Kijk dan hoe hij met anderen is en vergelijk dat met de manier waarop hij met jou praat. Is hij attenter bij jou, praat hij anders en lacht hij vaker? Dit is dit een duidelijk teken. Kijk vooral hoe hij praat met andere vrouwen die je kent. Heeft hij veel oogcontact met hen en stelt hij veel vervolgvragen?

Vergeet ook zeker niet de non-verbale communicatie te observeren. Keert hij zich naar hen toe, raakt hij hun aan en lacht hij veel? Doet hij dit soort dingen niet met andere vrouwen, maar wel met jou? Als hij jou anders behandelt dan andere vrouwen, dan is de kans groot dat hij meer dan je vriend wil zijn.

4. Hij kan zijn handen niet van je afhouden

Als een man je leuk vindt, wil hij zo dicht mogelijk bij je zijn. Hij voelt zich fysiek tot je aangetrokken en dit laat hij op een aanrakerige manier zien. Dit betekent dat hij je zoveel mogelijk wil aanraken. Niet op een agressieve of ongepaste manier, maar onschuldig en speels. Hij zal waarschijnlijk excuses vinden om je aan te raken, zoals pluisjes van je trui plukken, een wimper van je wang vegen of je arm aanraken als hij iets zegt.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

5. Hij toont initiatief

Mannen laten zien wie ze zijn en wat ze willen met hun daden, niet met woorden. Hoewel er mannen zijn die zich snel kwetsbaar durven op te stellen, doen de meeste mannen dat niet meteen. Dat betekent dat hun gedrag meer vertelt dan wat ze daadwerkelijk tegen je zeggen. Als hij altijd degene is die gesprekken begint, door te bellen, app of persoonlijk, betekent dit dat hij zich tot je aangetrokken voelt.

6. Hij staart je vaak aan

Als je iemand leuk vindt, kijk je er graag naar. Het is wat wij als mensen doen. Als je merkt dat hij vaak naar je kijkt, is de kans groot dat hij zich tot je aangetrokken voelt en dat hij meer wil zijn dan vrienden. Ben je uit met je vriendengroep en merk je dat hij vaak naar je kijkt terwijl hij met anderen een gesprek heeft? Dan zegt dit veel over zijn gevoelens voor jou.

7. Hij vindt excuses om contact op te nemen

Wanneer een man jou leuk vindt, dan zal hij regelmatig contact met je opnemen. Sterker nog: hij zal elk excuus vinden om het te doen. Vindt hij een interessant nieuwsartikel, een grappige meme of heeft jullie favoriete band een nieuw nummer uitgebracht? Dan stuurt hij je direct een berichtje. Hij wil graag dingen met je delen en zo zorgt hij ervoor dat je regelmatig aan hem denkt.

8. Hij herinnert zich de details

Weet hij precies wanneer je jarig bent, hoe je huisdieren heten en waar je afgelopen zomer op vakantie bent geweest? Dan is de kans groot dat hij iets voor je voelt. Een man die gevoelens voor je heeft, besteedt namelijk meer aandacht aan de details en hij zal deze zich ook herinneren. Wanneer een man een romantische interesse heeft in een vrouw, steekt hij meer energie in interacties die hij met haar heeft. Hij wil indruk maken.

9. Je maakt hem nerveus

Is hij een beetje verlegen of ongemakkelijk wanneer je in zijn buurt bent? Als het lijkt alsof je hem nerveus maakt, dan kan dit betekenen dat hij een oogje op je heeft. Als hij verlegen is, is de kans niet heel groot dat hij je uit zal vragen. Geef hem daarom een seintje als jij hem ook ziet zitten. Met een beetje aanmoediging van jou, zal hij je sneller op een date vragen.

10. Hij wordt jaloers

Als een man jaloers wordt als je het over andere jongens hebt, of als hij je met andere jongens ziet praten, dan vindt hij je waarschijnlijk leuk. Verandert zijn gedrag als je met andere mannen bent of over andere mannen praat, dan is dit waarschijnlijk een teken dat hij jaloers is. Het veroorzaakt duidelijk een reactie bij hem waarmee hij laat zien dat hij meer wil zijn dan je vriend.

11. Hij geeft je complimenten

Als een man je meer dan een vriend leuk vindt, zal hij zichzelf er niet van kunnen weerhouden om te delen wat hij zo leuk aan je vindt. Hij wil je namelijk graag een goed gevoel geven en vertelt je graag dat je er goed uitziet, lekker ruikt of dat je grappig bent. Een compliment is niet altijd zo direct, maar het kan ook non-verbaal zijn, met een glimlach of een knikje.

12. Hij flirt met je

Heeft hij van nature een flirterige persoonlijkheid, dan zegt dit niet zo veel. Vergelijk daarom hij is met andere mensen. Flirt hij ook met andere vriendinnen of is dat puur alleen bij jou? Iedereen flirt op een andere manier, maar er zijn wel tekenen die vertellen dat hij je ziet zitten. Plaagt hij je graag of is hij speels? Dan is de kans groot dat hij wil laten blijken dat hij in jou geïnteresseerd is.

13. Hij is altijd blij je te zien

Is hij blij als jij de kamer komt binnen lopen? Verandert zijn houding of stem? Of krijgt hij iedere keer een grote grijns op z’n gezicht? Het zijn subtiele tekenen dat hij je leuk vindt op een romantische manier. Als hij begint te stralen wanneer hij je ziet, ziet hij je niet alleen als een vriend.

14. Hij is altijd in de buurt

Als je iemand leuk vindt, wil je zoveel mogelijk bij de ander in de buurt willen zijn. Zit je in dezelfde vriendengroep als hem, dan is het logisch dat je hem vaak ziet. Maar als hij meer wil zijn dan vrienden, dan zul je hem vaker tegen het lijf lopen. Kom je hem ‘toevallig’ tegen in dat koffietentje of op dat feestje? Vraag jezelf dan af of het wel zo toevallig is. Of wist hij dat jij er ook zou zijn waardoor hij maar al te graag ook wilde komen?

15. Hij respecteert je

Is hij tot je aangetrokken, dan zul je zien dat hij je respecteert. Vraagt hij om je advies? Is hij het soms niet met je eens, maar waardeert hij je keuze? Hij vraagt om je mening en bewondert je om de dingen die je doet. Je weet dat hij je respecteert, omdat hij echt naar je luistert, dingen onthoudt en je vrij laat in je keuzes.

16. Hij praat niet over andere vrouwen

Een groot teken dat hij je alleen als vriend ziet, is dat hij je in vertrouwen neemt over zijn liefdesleven. Misschien is hij op zoek naar advies of hij wil gewoon zijn hart luchten. Een man die interesse in je heeft, zal echter niet met jou praten over zijn liefdesleven of andere vrouwen. Als hij je leuk vindt, zal hij zijn kansen bij jou niet in gevaar brengen door je te laten denken dat hij niet beschikbaar is.

17. Hij doet zijn best voor je

Vind een man je echt leuk, dan zal hij echt zijn best voor je doen. Hij zal graag dingen voor je willen doen om je leven wat gemakkelijker te maken. Een man die je leuk vindt, grijpt elke kans aan om te helpen. Hij wil de mannelijke rol in je leven die verder gaat dan gewone vriendschap. Hij wil dat je op hem vertrouwt en hij vindt het fijn om voor je te zorgen.

18. Hij let op je sociale media

Als een man je leuk vindt, zal hij dit niet alleen in de echte wereld laten zien, maar ook online. Hij vindt je berichten leuk, laat comments achter en hij tagt je in andere berichten. Dit betekent dat hij misschien vaker je profiel of stories checkt. Niet alle mannen maken gebruik van social media, dus het zegt niet alles wanneer ze dit niet doen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie