Home Liefde Is hij verliefd op mij? 8 verschillende signalen die het verraden

Is hij verliefd op mij? 8 verschillende signalen die het verraden

4 minuten leestijd
0
date man vrouw

Als je op iemand verliefd bent is er natuurlijk niets zo leuks als wanneer hij of zij dat ook op jou is en de gevoelens wederzijds blijken te zijn. Als je dezelfde gevoelens hebt voor elkaar kan dit alleen maar tot leuke dingen leiden zoals samen van alles ondernemen, veel tijd met elkaar doorbrengen en genieten van elkaar en van het leven.

Maar hoe weet je nu zeker of degene waar jij een oogje op hebt ook dol is op jou? Bepaalde tekenen geven dit duidelijk aan zodat jij ook beter weet hoe de ander over jou denkt.

Is hij verliefd op mij?

Als vrouw (of man) kun je best onzeker zijn over de gevoelens van de ander. Zeker in een vroeg stadium van de relatie (of als er nog geen eens sprake is van een relatie) twijfelen mensen vaak aan de gevoelens van zichzelf, maar zeker ook aan die van de ander.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Zou hij mij wel net zo leuk vinden als ik hem vind, is een veel gestelde vraag onder vrouwen. Om er zeker van te zijn dat je de ander jou ook leuk vindt, kun je letten op de signalen die het verraden.

8 Signalen dat hij verliefd op je is

De ander kan je bepaalde signalen geven waaruit duidelijk blijkt dat hij verliefd op je is. Als vrouw kun je zo vaststellen dat hij duidelijk dol op je is, zowel in het beginstadium als in de latere fases.

1. Hij wil alles met je delen

Als de man in kwestie jou leuk vindt, zal hij je van alles vertellen en van alles met je delen. Hij zal over allerlei zaken praten die hij belangrijk vindt in het leven, hoe gek deze soms ook kunnen zijn. Als je geheimen deelt met elkaar weet je dat hij je volkomen vertrouwt op dat gebied en weet dat hij over alles met je praten kan.

2. Hij wil je voorstellen aan z’n familie

Een belangrijk teken, zeker in de beginfase van een relatie, is het als je voorgesteld wordt aan zijn familie (en vrienden). Dit zijn de mensen die een belangrijke rol spelen in zijn leven. Als je voorgesteld wordt, geeft hij daarmee aan dat ook jij belangrijk bent voor hem. En het dus zeker de moeite waard vindt dat je zijn familie leert kennen.

3. Hij waardeert je mening

Als je iemand hebt leren kennen waar je je leven mee wilt delen, is de mening van de ander uiteraard erg belangrijk. Als de man echt verliefd op je is, zal hij je bij allerlei zaken betrekken en raadplegen. Als hij iets wil kopen, iets wil doen of iets wil ondernemen, zal hij jouw mening daarbij vragen en er rekening mee houden. Hij zal dus niet op eigen houtje iets beslissen of doen. Jouw mening telt en daarom wordt ernaar gevraagd.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

cadeau

4. Hij geeft cadeautjes

Als iemand verliefd op je is, zal hij dit duidelijk laten merken door je regelmatig te verwennen. Dit kan door middel van een cadeautje, of een leuk uitje waar hij je een echt plezier mee doet. En daarmee laat hij zien dat hij aan je denkt en om je geeft. Dit hoeven geen grote of dure geschenken te zijn, maar het gebaar is wat telt.

Als hij je eenmaal wat beter kent, weet hij ook waar je blij mee bent en daarop inspelen. Als iemand kleine details over de ander onthoudt, betekent dit dat hij erg attent is en daarmee kan laten zien dat hij echt om je geeft.

5. Hij stel zichzelf open

Als je iemand helemaal vertrouwt, weet je ook dat je er altijd bij terecht kunt met problemen of alles wat je maar kwijt wilt. Dit werkt twee kanten op. Als hij echt verliefd op je is, zal hij zichzelf helemaal openstellen voor jou. Het is een van de kenmerken van verliefdheid. Je leert hem goed kennen en zo kom je alles wat je maar wilt over hem te weten.

6. Hij houdt contact

Daar waar het vroeger nogal wat tijd in beslag nam als je elkaar een liefdesbrief schreef, kun je elkaar tegenwoordig in no time bereiken door het sturen van berichtjes via bijvoorbeeld Messenger of Whatsapp. Als je op iemand verliefd bent, wil je natuurlijk het liefste zoveel mogelijk bij deze persoon zijn. Maar als dat even niet kan, is op die manier met elkaar communiceren ook lang niet gek.

Als hij verliefd op je is, zal hij elk appje van jou snel beantwoorden, ongeacht waar dit over gaat. Gewoon om te laten zien dat hij nagenoeg de hele dag aan jou denkt.

7. Hij wil ruzies snel bijleggen

Nu is natuurlijk niet altijd alles rozengeur en maneschijn. Zo ontstaat er bij iedereen weleens ruzie. Dit kan over van alles en nog wat gaan. Het kan een groot of klein probleem betreffen of gewoon veroorzaakt worden, omdat een van jullie tweeën net even niet zo lekker in zijn of haar vel zit. Als een ruzie zich voordoet, zal hij er alles aan doen deze weer zo snel mogelijk op te lossen.

Hij zal proberen het goed te maken, als hij echt verliefd op je is. Want wat is er nu leuker dan het bijleggen na een ruzie met de persoon waar je van houdt en die ook zeker verliefd is op jou? Het is de reden waarom goedmaakseks zo goed is.

8. Hij kiest je kant

Tenslotte, en zeker niet onbelangrijk, kiest hij of zij jouw kant als het nodig is. Als hij verliefd op je is en een ander valt je lastig of vertelt slechte dingen over je, dan neemt hij het voor je op. Als hij in elke moeilijke situatie aan jouw kant staat, weet je zeker dat hij verliefd op je is.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Mannen zeggen eerder ‘ik hou van jou’ dan vrouwen, volgens onderzoek

Sommige mensen geloven in liefde op het eerste gezicht. Al tijdens de eerste ontmoeting we…