Alternatief daten? Waar je terecht kunt als je afwijkt van het gebruikelijke

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Alternatief daten, wat is dat precies? Laten we eerst duidelijk maken wat we onder het gewone daten verstaan. Dit is eigenlijk het standaard daten tussen mannen en vrouwen zoals we dit overal terugzien: in tijdschriften, op televisie en om ons heen in restaurants en andere openbare gelegenheden.

Maar wat is alternatief daten dan? Dit is een vorm van daten die zich richt op de alternatieve cultuur. De cultuur die zich aan de rand of buiten de populaire cultuur of de ‘standaard’ cultuur bevindt.

Wat is de alternatieve cultuur?

De alternatieve cultuur omvat één of meerdere subculturen of jeugdculturen. Het gaat om mensen die zich in welke vorm dan ook afzetten tegen de algemene cultuur in hun omgeving of land. Het is daarom een soort tegencultuur. Toch is hierin veel onderscheid te maken en hebben verschillende alternatieve culturen niet per se iets met elkaar gemeen. Deze mensen identificeren zich vaak met een subcultuur, zoals gothic, emo, punk, metal en hipster. In Nederland wordt het woord ‘alto’ – wat staat voor alternatieveling – vaak in negatieve zin gebruikt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat is het doel van een alternatieve cultuur aanhangen?

Sommige mensen voelen zich niet op hun plek binnen een massacultuur. Dit kan komen door persoonlijke idealen en belangen, maar ook door het niet eens zijn met de idealen en belangen van de massacultuur. Het is dan ook niet vreemd dat iemand die volledig zichzelf wil zijn, zich hiertegen afzet.

Het is een manier om te laten blijken dat je graag wilt zijn wie je bent en dat je je binnen de massacultuur in jouw omgeving of land niet thuis voelt. Zijn er meer mensen die er op dezelfde manier over denken en kom je samen met elkaar, dan ontstaat er een subcultuur.

En hoe zit het met hun dating leven?

Laten we vooropstellen dat iedereen gewoon een mens is en dat niemand per definitie een afwijkend of speciaal datingleven moet hebben. We worden verliefd zonder dat we daar zelf iets over te zeggen hebben en onze voorkeur voor een bepaald geslacht of type mens bepalen wij ook niet zelf. Iedereen is zoals hij of zij is en dat is helemaal prima.

Toch is het voor mensen die een bepaalde subcultuur aanhangen soms lastiger om op date te gaan met mensen die die subcultuur niet aanhangen. Dat komt door de verschillen in levensstijl en omdat zij bijvoorbeeld andere opvattingen hebben. Daarom is alternatief daten tot stand gekomen. Op die manier is het gemakkelijker om met iemand op date te gaan die hetzelfde in het leven staat als jij.

Wat zijn alternatieve datingsites?

Op alternatieve datingsites wordt afgeweken van het reguliere daten. Regulier daten houdt in dat je je aanmeldt op een datingsite, op zoek gaat naar iemand die bij je past en hem of haar vervolgens een berichtje stuurt. Dan hoop je natuurlijk dat dat ergens toe leidt. Soms wordt deze manier van daten snel saai en dan is het fijn om te weten dat er ook andere manieren van daten bestaan.

Op alternatieve datingsites ontmoet je mensen die echt bij jou passen. Deze websites hebben aangetoond succesvol te zijn, ook als het aankomt op daten voor alternatievelingen. We noemen hieronder drie alternatieve datingsites.

alternatief daten

1. Alternatiefdaten

Alternatiefdaten is een website waar je terechtkunt als je op zoek bent naar een dating ervaring die allesbehalve standaard is. Het is de bedoeling dat je hier helemaal jezelf kunt zijn, zonder het idee te hebben dat je anders bent dan de rest. Upload de foto’s die jouw persoonlijkheid goed tot zijn recht doen komen, laat weten welke hobby’s je hebt (al zijn die misschien niet alledaags) en laat anderen zien hoe leuk jij bent. Iedereen is anders, dus jezelf blijven is het mooiste wat je kunt doen. Op die manier weet je zeker dat je een oprechte klik met iemand krijgt en dat je je niet anders hoeft voor te doen dan wie je eigenlijk bent.

Bezoek Alternatiefdaten

novamora

2. Novamora

Met Novamora geef je je seksleven een boost. Het is dan ook een datingwebsite die gericht is op het ontmoeten van mensen die willen afspreken vanwege spannend contact, niet voor een serieuze relatie. Het gaat erom dat je nieuwe erotische avonturen beleeft als lid van deze website. Niets moet hier, alles mag er wel.

Deze website is geschikt voor mensen van 18 jaar en ouder. Verder maakt het niet uit wie je bent of wat je doet. Het is ook mogelijk om je als stel in te schrijven en zo een nieuwe man of vrouw te ontmoeten waar jullie het samen gezellig mee kunnen hebben. Ga niet te diep in op persoonlijke onderwerpen en houdt het vooral spannend. Dat is waar de website voor bedoeld is.

Bezoek Novamora

badoo

3. Badoo

Ben je gek op gamen, dan is Badoo een datingwebsite waar je je helemaal kunt uitleven. Niet omdat het een gamewebsite is, maar omdat er wordt gewerkt met een spelelement om je dating leven een boost te geven. Je kunt er mensen ontmoeten voor de lol, want het is het grootste sociale ontdekkingsnetwerk ter wereld. Bovendien kun je gericht zoeken op interesses: een must als je iemand zoekt die afwijkt van de standaard.

Door de speelse benadering is Badoo toegankelijk voor iedereen en ontmoet je er snel mensen met gelijke interesses. Je maakt eenvoudig en snel een gratis profiel aan en kiest een aantal foto’s om te uploaden. Het is mogelijk om een tekst te bedenken voor op je profiel, zodat je sneller indruk maakt op andere leden.

Het spelelement van Badoo

Wanneer je profiel compleet is kun je direct starten met het kennismakingsspel van Badoo. Daarbij het is mogelijk om aan te geven welke personen je wel leuk vindt en welke niet. Je ziet foto’s en op basis daarvan kies je voor ja of nee. Het is mogelijk om bepaalde voorkeuren op te geven, zodat je niet letterlijk alle leden hoeft te beoordelen.

Vind je iemand leuk en wil hij of zij jou ook ontmoeten, dan kun je een gesprek met elkaar beginnen. Daarnaast kun je credits kopen, waardoor je meer opvalt tussen de singles en je meer aandacht krijgt. Ook kun je er cadeautjes en likes mee weggeven. En wat dacht je van Superkrachten? Hierdoor heb je de mogelijkheid sneller mensen te ontmoeten en gebruik te maken van extra functionaliteiten tijdens het chatten.

Wil je even undercover, maak dan gebruik van de onzichtbare modus en ontdek wie jouw profiel bekijken, zonder dat ze weten dat jij dat kunt zien! Superkrachten zijn tegen betaling beschikbaar.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie