9 Badoo alternatieven die een overstap waard zijn

Michael Schouten
Door Michael Schouten
9 minuten leestijd

De datingapp waar singles het meest over klagen? Dat is Badoo, het platform dat populair werd dankzij controversiële marketingpraktijken. In een tijd waarin datingapps nog niet bestonden en de internetregels nog niet zo duidelijk waren als nu, hadden social media platforms als Badoo vrij spel in het benaderen van internetgebruikers. Badoo was daar best agressief in, omdat het – zonder duidelijke toestemming – complete contactlijsten van gebruikers mailde om ook lid te worden. En, zoals je kunt begrijpen, dat vond niet iedereen netjes.

Vandaag de dag zijn de meeste Badoo-gebruikers het roemruchte verleden vergeten. Badoo is meer mainstream geworden, hoewel het nog altijd bekendstaat als een notoire hook-up app – een plek waar mensen meer op zoek zijn naar seks dan liefde. Met miljoenen leden wereldwijd en duizenden in Nederland lijkt Badoo een bonafide partij te zijn geworden. Maar de discutabele tactieken waarmee het groot werd zijn nog niet helemaal verdwenen.

Gebruikers die Premium lid worden en het vervolgens niet lukt om het abonnement op te zeggen. Een onbruikbare gratis versie door de limieten en beperkingen. Klachten over de privacy van gebruikers. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de berichten die binnenkomen over Badoo – veelal gekenmerkt door negatieve ervaringen. Omdat er vaak wordt gevraagd naar een alternatief voor Badoo, geven we vandaag het antwoord op deze vraag.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

9 Badoo alternatieven

Ben je op zoek naar de beste alternatieven voor Badoo? Hoewel Badoo een bekende naam is in de markt van datingapps, is het misschien niet de perfecte tool voor iedereen. Afhankelijk van je wensen en behoeften zijn er betere alternatieven die de klus sneller en gemakkelijker klaren. Dit zijn 9 alternatieven voor Badoo.

lexa

1. Lexa

Een datingapp met een vergelijkbare werkwijze als Badoo is Lexa. Net als bij Badoo kun je op basis van je locatie zoeken naar singles bij je in de buurt, maar ook zijn er extra functies om profielen alleen te beoordelen op de basisgegevens en profielfoto. Hoewel Lexa zich wel exclusief op dating richt, zijn de singles er wat serieuzer dan op Badoo. Als je liever zoekt tussen relatiemateriaal, dan is Lexa wellicht het beste alternatief voor Badoo.

Een ander voordeel van Lexa is de betrouwbaarheid. Terwijl Badoo het niet zo nauw neemt met de regels omtrent abonnementen en betalingen, is Lexa een datingapp die dat wel doet. Lexa is gecertificeerd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg en draagt het Keurmerk Veilig Daten, wat aangeeft dat de werkwijze en voorwaarden aan de relevante wet- en regelgeving voldoen. Schrijf je gratis in bij Lexa om het platform uit te proberen.

App StoreGoogle Play

novamora

2. Novamora

Als Badoo je eerste keuze was voor het vinden van een ONS of FWB, dan hebben we goed nieuws: er zijn veel betere alternatieven. In tegenstelling tot Badoo zijn er platforms die specifiek gemaakt zijn voor singles (en niet-singles) die geen relatie zoeken, maar sekscontacten. Eén van die platforms is Novamora, de datingsite bekend van radio en televisie.

Novamora is een hookup-site voor flirten en seksueel getinte gesprekken – het is niet voor mensen die langdurige relaties willen. Daarmee is dit platform seks-positief en staat het bekend om casual daten. Inschrijven is gratis met meer mogelijkheid tot je beschikking met VIP-toegang.

App StoreGoogle Play

Parship

3. Parship

De moderne matchmakingdienst Parship beweert dat 1 op de 3 gebruikers de liefde heeft gevonden via hun site. Iedereen die zich inschrijft moet een uitgebreide quiz invullen om de kernwaarden in relatie tot anderen te bepalen. Het zijn heel wat vragen die Parship stelt om een zo duidelijk beeld te krijgen van je relatiekenmerken. En dat levert veel handige tools op om je te helpen liefde te vinden, zoals compatibiliteitsscores, persoonlijkheidsprofielen en relatieadvies.

Het is gratis om je te registreren en de app te downloaden. De quiz is gratis en een beknopt persoonlijkheidsrapport ook. Maar als je wilt reageren op je matches, dan is een Premium lidmaatschap nodig.

App StoreGoogle Play

tinder

4. Tinder

Tinder is de Godfather onder de datingapps. Met miljoenen swipes per dag is deze app na bijna een decennium nog steeds de nummer één – de wereldwijde marktleider in online dating. Tinder heeft eigenlijk geen introductie nodig. Maar als je de originele swipe-app nog niet geprobeerd hebt, dan is Tinder een alternatief om niet te negeren. Maar let op: Tinder is niet alleen voor dating, omdat de singles die er actief zijn allesbehalve serieus zijn.

App StoreGoogle Play

bumble

5. Bumble

Bumble is uniek onder de datingapps omdat het vrouwen de eerste stap laat zetten. Mannen kunnen geen contact opnemen met vrouwen, totdat de vrouw al contact heeft opgenomen. Voor de rest is Bumble daarentegen niet zo uniek, omdat het veel gelijkenissen vertoont met Tinder en andere swipe-apps. Met sociale media-koppelingen, waaronder Facebook, Spotify en Instagram, kun je verschillende facetten van je persoonlijkheid laten zien. Zodra je matcht op Bumble heb je 24 uur om contact op te nemen met de ander, anders verdwijnt de match.

App StoreGoogle Play

inner circle

6. Inner Circle

Van Nederlandse bodem: Inner Circle is de app waar de elite hun plek vindt. Althans, dat is het beeld dat Inner Circle in de beginjaren schetste. Inmiddels zijn de deuren geopend voor een grote groep singles, zolang je maar serieus, ambitieus en iets van een ‘hoog’ niveau hebt. Je mag Inner Circle als een alternatief voor Badoo zien als je jezelf daarmee identificeert. Het uniek verkoopargument van Inner Circle? Het wil je van match naar meet brengen, oftewel: zorgen dat je echte ontmoetingen hebt met je matches.

App StoreGoogle Play

happn

7. happn

We weten allemaal hoe een romantische ontmoeting eruit ziet. Mensen komen elkaar toevallig tegen, beginnen een gesprek en worden op slag verliefd. In werkelijkheid zijn we te onhandig om impulsief te handelen: het past niet meer in onze levensstijl. En dat is waar happn om de hoek komt kijken. Want als je iemand net bent misgelopen, dan krijg je met Happn een tweede kans. Op de Happn-tijdlijn zie je andere gebruikers van de app die bij je in de buurt zijn geweest. Als je diegene leuk vindt, kun je een hart sturen en, als ze er een terugsturen, het gesprek aangaan.

App StoreGoogle Play

Elitedating

8. Elitedating

Singles die een afkeer hebben gekregen van swipen, kunnen genieten van Elitedating. Net als Parship gebruikt Elitedating een persoonlijkheidstest om je te matchen op basis van je compatibiliteit. De uitgebreide compatibiliteitstest houdt rekening met je uiterlijk, persoonlijkheid en wat je zoekt in een partner – inclusief of je een kinderwens hebt.

Waar Badoo overspoeld wordt met singles die ‘nog niet weten’ wat ze precies zoeken, is het grootste deel van de Elitedating gebruikers op zoek naar een langdurige verbintenis en intellectuele match. Elitedating is gratis om te testen, voor toegang tot alle functies is een betaald lidmaatschap nodig.

App StoreGoogle Play

ourtime

9. Ourtime

Als 50-plusser is Badoo waarschijnlijk niet de beste app om je geluk te zoeken. Met een overgrote meerderheid van jongvolwassenen op de app is Ourtime een beter alternatief. Het is vrij nieuw in de datingapp-scene, maar Ourtime is een verademing voor degenen die het swipen beu zijn en iemand in het echte leven willen ontmoeten.

Het extra element dat Ourtime een interessante optie maakt? De site organiseert regelmatig evenementen voor vijftigplussers in Nederland waar je gelijkgestemde mensen kunt ontmoeten. Schrijf je gratis in om direct te bekijken welke singles er lid zijn.

App StoreGoogle Play

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie