Home Dating apps Tinder maakt ID-verificatie wereldwijd beschikbaar

Tinder maakt ID-verificatie wereldwijd beschikbaar

1 minuten leestijd
0
tinder veiligheid

De grootste uitdaging waar datingapps vandaag de dag voor staan is de veiligheid van gebruikers. Dat zij kunnen vertrouwen op de datingapp en zich veilig voelen tijdens het gebruik ervan is belangrijker dan ooit. En Tinder heeft daar wel een oplossing voor, zo meldt het vandaag: de introductie van ID-verificatie. Het is de eerste datingapp die een identiteitscontrole invoert.

Het is vrijwillig, voorlopig

Tinder wil ID-verificatie beschikbaar maken voor gebruikers over de hele wereld. In de komende kwartalen zal de vrijwillige verificatie in steeds meer landen beschikbaar komen. Vrijwillig dus, tenzij het wettelijk verplicht is – zoals het in Japan al langer gaat.

Tinder introduceerde de ID-verificatie voor het eerst in Japan in 2019 waar een identificatieplicht geldt voor datingapps. Alle datingapps in het land moeten de leeftijd van gebruikers controleren aan de hand van een officieel identiteitsbewijs. Wat ze daar hebben geleerd, past Tinder toe op de rest van de wereld. Maar het is niet zo simpel als het lijkt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Volgens Rory Kozoll van Tinder is het ‘complex en genuanceerd’. Daarom zal de app gaandeweg kijken hoe het gaat en op basis van gebruikerservaringen aanpassingen maken aan de feature. Kozoll: “Een van de meest waardevolle dingen die Tinder kan doen om leden veilig te laten voelen, is om ze meer vertrouwen te geven dat hun matches authentiek zijn en ze meer controle geven over met wie ze communiceren.”

Veiligheid heeft prioriteit

Volgens recent onderzoek hebben gebruikersveiligheid en beveiliging de hoogste prioriteit voor de makers van datingapps. Het is voor hen zelfs nog belangrijker dan de groei van het aantal gebruikers. Dat is ook de reden waarom Tinder blijft investeren in de veiligheid van gebruikers en het platform zelf. Tinder kondigde eerder aan dat het 100 miljoen dollar wilde investeren in 2021 om de veiligheid en het vertrouwen in de app te vergroten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Tinder gaat meldingen van intimidatie en misbruik beter aanpakken

Tinder heeft een verbeterde aanpak van intimidatie en misbruik aangekondigd. Na enkele maa…