Home Dating apps Tinder’s top 10 maatregelen en features die gericht zijn op veiligheid

Tinder’s top 10 maatregelen en features die gericht zijn op veiligheid

3 minuten leestijd
0
vrouwen swipe

Wereldwijd openen miljoenen mensen elke dag de Tinder-app. Elk van hen vertrouwt erop dat de datingapp er alles aan doet om de veiligheid van gebruikers te waarborgen. En hoewel de app een team heeft die aan de veiligheid van Tinder werkt, lukt dat niet altijd.

Eind vorig jaar kwam Tinder in opspraak nadat media meldden dat het afhandelen van meldingen voor ongewenst gedrag ver onder de maat was. Sterker nog, de interviews van gebruikers die wangedrag probeerden te melden aan de app maakten duidelijk dat er werk aan de winkel was. En dat begreep Tinder ook.

Top 10 veiligheidsfeatures

Nadat Tinder eerder al een update gaf over toekomstige aanpassingen om de veiligheid van de app te verbeteren, heeft het nu een overzicht gepubliceerd met de features die gericht zijn op de veiligheid. Volgens Tinder zijn dit de top 10 op veiligheid gerichte functies van de app.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. Tinder huisregels

Wanneer gebruikers zich aanmelden voor de app, moeten ze eerst akkoord gaan met de huisregels – nog voordat ze kunnen swipen. Dit is het eerste bericht dat alle nieuwe leden van Tinder ontvangen, een bericht dat gericht is op veiligheid en respect. Volgens Tinder brengt deze simpele gedragscode meer nieuwe leden naar de veiligheidstips van Tinder, waardoor het aantal lezers van deze tips met 57% toeneemt.

2. Fotoverificatie

Een van de functies waarmee de echtheid van een profiel beoordeeld kan worden is de functie voor fotoverificatie. Zodra nieuwe leden een Tinder-profiel maken en daarbij hun foto’s toevoegen, krijgen ze de mogelijkheid om gebruik te maken van de fotoverificatie van Tinder. Als je dit doet, krijg je een blauw vinkje en kunnen anderen zien dat je daadwerkelijk degene bent die op de foto’s wordt getoond.

3. Safety Center

Het Safety Center van Tinder is een interactief onderdeel van de app dat lokale bronnen, artikelen, tips en informatie over veiligheids- en privacyfuncties bevat. Het is op elk moment beschikbaar vanuit instellingen en via het safety shield dat verschijnt wanneer je aan het chatten bent.

4. Videochat

Hoewel de videochatfunctie niet alleen de veiligheid verbetert, is het volgens Tinder ontwikkeld met controle en comfort als eerste prioriteit. Met de functie voor videogesprekken kun je vóór een echte date controleren of je match diegene is die op het profiel wordt getoond, maar ook kun je beter beoordelen of het veilig is om de persoon af te spreken – en dat zonder persoonlijke contactgegevens op te geven.

5. Noonlight

Tinder werkt in de VS samen met Noonlight, die in noodgevallen de hulpdiensten kan oproepen in actie te komen. Daarnaast zorgt de samenwerking ook voor persoonlijke veiligheidsproducten door de Tinder-gebruikers gratis toegang te geven tot de Noonlight-tools. De VS is het eerste land waar dit mogelijk is. Tinder onderzoekt andere tools en mogelijkheden in andere landen.

6. Reizigerswaarschuwing

Wanneer lhbti’ers naar landen reizen – of Tinder Paspoort gebruiken – om te swipen in landen waar deze gemeenschap geen gelijke rechten heeft, worden ze gewaarschuwd in de app. Ze krijgen de keuze om zich af te melden voordat hun profiel in het gebied wordt weergegeven.

tinder safety

7. Rapporteren

Tinder gebruikt een robuust systeem om snel het gedrag van gebruikers te evalueren
om ervoor te zorgen dat leden zich aan de gemeenschapsregels houden. Je kunt anderen rechtstreeks vanuit een profiel rapporteren, contact opnemen via het Safety Center of online met het Tinder-team.

8. Bio Guidance

Het aanbieden van Bio Guidance, oftewel bio-begeleiding, is een extra stap om ervoor te zorgen dat gebruikers begrijpen wat acceptabel is op Tinder. Het helpt je ook om persoonlijke gegevens te beschermen, in het geval je deze aan je profiel wilt toevoegen. Volgens Tinder is het opnemen van persoonlijke informatie – zoals telefoonnummers – in het profiel een veelgemaakte fout. Bio Guidance verwijdert deze details, laat je weten waarom het dat doet en geeft je een nieuwe kans om je bio te schrijven.

9. Does This Bother You?

De ‘Does This Bother You?’-functie komt in werking als je een mogelijk aanstootgevend bericht ontvangt op Tinder. Je krijgt de vraag of het bericht aanstootgevend is. Wanneer je ‘ja’ antwoordt op de vraag, dan krijg je de mogelijkheid om de afzender te rapporteren vanwege het gedrag. Deze feature heeft het aantal meldingen van ongewenst gedrag met 37% verhoogd.

10. Are you Sure?

Net als de ‘Does This Bother You?’-functie herkent deze functie dat er mogelijk een aanstootgevend bericht wordt verstuurd. De melding ontvang je als je op het punt staat om zo’n bericht te versturen, wat je ervan moet weerhouden om op de ‘verstuur’-knop te tikken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dating app Bumble: ‘Singles nu meer bewust van lichaam dan voor corona’

Thuiswerken laat de afstand tot je kantoor verdwijnen, maar het verkleint ook de afstand t…