Tinder introduceert videobellen in Nederland

Michael Slender
Door Michael Slender
2 minuten leestijd

Tinder begint vandaag wereldwijd met de uitrol van de videobellenfunctie. Met de naam Face to Face kun je voortaan videobellen met je matches, onder de voorwaarde dat zij hiermee instemmen. De functie werd eerder dit jaar al aangekondigd en getest in meerdere landen. Vanaf vandaag is het wereldwijd mogelijk om te videobellen met Tinder matches.

Face to Face

In een tijd waarin het sociale leven op z’n gat ligt, komt een videobellenfunctie als geroepen. Omdat eerste dates bepaalde risico’s met zich meebrengen, om nog maar niet te spreken over het gebrek aan interessante locaties, is videodating in opkomst. Alleen was Tinder een van de enige apps die deze functie nog niet aanbood. Terwijl meerdere apps al videobellenfuncties beschikbaar stelden aan hun gebruikers door middel van 1-op-1 videochats, was deze functie nog niet aanwezig op Tinder.

Ga snel naar

In een tijd waarin veel cafés, restaurants en andere ontmoetingsplekken gesloten zijn, of zeer beperkt geopend, worden dating apps de beste manier om contact te maken met anderen en elkaar te ontmoeten. En omdat een persoonlijke ontmoeting nu om een nog grotere afweging vraagt, lijken functies als videobellen de perfecte oplossing.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Opt-in

Met Face to Face wordt het eenvoudiger om matches te leren kennen, zonder persoonlijke af te spreken of persoonlijke gegevens te delen zoals een telefoonnummer of e-mailadres. Tegelijkertijd hoef je je als gebruiker ook geen zorgen te maken over ongewenste videogesprekken. De videofunctie is opt-in: zowel je match als jij moeten instemmen om te kunnen videobellen.

Tinder speelt al jaren met het idee om een videofunctie te introduceren, maar door de coronacrisis is alles in een stroomversnelling geraakt. Dit heeft ertoe geleid dat zowel Tinder als andere apps versneld functies hebben uitgerold die gericht zijn op live video, een van de meest populaire en boeiende media van dit moment. Een andere videofunctie om jezelf te laten zien, Tinder Loops, bestaat al sinds 2018 en is nog steeds te gebruiken in de app.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie