Home Dating apps Tinder introduceert videobellen in Nederland

Tinder introduceert videobellen in Nederland

1 minuten leestijd
0
tinder face to face

Tinder begint vandaag wereldwijd met de uitrol van de videobellenfunctie. Met de naam Face to Face kun je voortaan videobellen met je matches, onder de voorwaarde dat zij hiermee instemmen. De functie werd eerder dit jaar al aangekondigd en getest in meerdere landen. Vanaf vandaag is het wereldwijd mogelijk om te videobellen met Tinder matches.

Face to Face

In een tijd waarin het sociale leven op z’n gat ligt, komt een videobellenfunctie als geroepen. Omdat eerste dates bepaalde risico’s met zich meebrengen, om nog maar niet te spreken over het gebrek aan interessante locaties, is videodating in opkomst. Alleen was Tinder een van de enige apps die deze functie nog niet aanbood. Terwijl meerdere apps al videobellenfuncties beschikbaar stelden aan hun gebruikers door middel van 1-op-1 videochats, was deze functie nog niet aanwezig op Tinder.

In een tijd waarin veel cafés, restaurants en andere ontmoetingsplekken gesloten zijn, of zeer beperkt geopend, worden dating apps de beste manier om contact te maken met anderen en elkaar te ontmoeten. En omdat een persoonlijke ontmoeting nu om een nog grotere afweging vraagt, lijken functies als videobellen de perfecte oplossing.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Opt-in

Met Face to Face wordt het eenvoudiger om matches te leren kennen, zonder persoonlijke af te spreken of persoonlijke gegevens te delen zoals een telefoonnummer of e-mailadres. Tegelijkertijd hoef je je als gebruiker ook geen zorgen te maken over ongewenste videogesprekken. De videofunctie is opt-in: zowel je match als jij moeten instemmen om te kunnen videobellen.

Tinder speelt al jaren met het idee om een videofunctie te introduceren, maar door de coronacrisis is alles in een stroomversnelling geraakt. Dit heeft ertoe geleid dat zowel Tinder als andere apps versneld functies hebben uitgerold die gericht zijn op live video, een van de meest populaire en boeiende media van dit moment. Een andere videofunctie om jezelf te laten zien, Tinder Loops, bestaat al sinds 2018 en is nog steeds te gebruiken in de app.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Google verwijdert sugar dating apps uit de Play Store

Vanaf 1 september zijn ‘sugar dating’ apps niet meer welkom in de appstore van Google. Dat…