Home Dating apps Tinder Loops: wat is het en hoe werkt het?

Tinder Loops: wat is het en hoe werkt het?

2 minuten leestijd
0
Loops

Dating app Tinder, de app die het swipen naar links en rechts geïntroduceerd heeft, test een nieuwe videofunctie met de naam Loops. Als de onbetwiste marktleider onder de dating apps heeft Tinder een naam hoog te houden. In de praktijk betekent dit dat de dating app continu vernieuwd wordt met nieuwe functies die in bepaalde gevallen zelfs gebruik maken van kunstmatige intelligentie. Waar het begon met een simpele veeg het display van je smartphone of tablet heeft Tinder nu een compleet andere ervaring in gedachten. De nieuwe feature heet Loops, zo meldt Tinder haar blog.

Wat is het?

Loops is de nieuwe Tinder feature dat gebruik maakt van kortdurende video’s om jezelf te presenteren binnen de app. Waar je normaal gesproken op de plek van de profielfoto een afbeelding ziet kun je met de Loops functie nu een korte videoloop tonen aan je potentiële matches. Dit geeft je twee extra seconden om meer van jezelf te laten zien. Je kunt zwoel in de camera kijken terwijl je op het strand loopt, een grapje maken of laten zien hoe goed je kunt dansen; met Loops kun je nu in bewegend beeld jezelf laten zien zoals je bent. Als je twijfelt tussen een foto of een loop dan kun je nu nog meer foto’s en video’s toevoegen met een maximum van 9 in plaats van 6.

screenshotsGIF loops

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe maak je een Loop video?

Met Loops kun je een 2-seconden video uploaden naar je profiel welke als vervanging geldt voor je profielfoto. Je kunt een bestaande video uploaden naar de Tinder app en deze vervolgens aanpassen in de app. Dit doe je door op Add Media te tikken binnen de Tinder app. De loopvideo kan gemaakt worden van een video naar wens. Eenmaal geupload naar de app kun je de video bewerken. Zo kun je een deel uitsnijden en de video inkorten maar ook kun je zelf weten welk deel van de video je wilt gebruiken voor je Tinder profiel. Je kunt ook inzoomen en een preview van de loopvideo bekijken voor je het vervolgens op je profiel plaatst. Wanneer je de loop op je profiel plaatst kunnen alle gebruikers de loopvideo bekijken.

De Loops feature van Tinder wordt nu getest in een select aantal landen. In eerste instantie wordt de videofunctie alleen beschikbaar gesteld voor iOS apparaten in Canada en Zweden. Op dit moment is het nog niet bekend wanneer Loops in Nederland beschikbaar is. In de nabije toekomst wordt verwacht dat Tinder een vrouwen-eerst functie gaat introduceren. Het is echter ook nog niet bekend wanneer deze functie uitgerold zal worden.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…