Home Nieuws Vrouwen gaan minder vreemd dan mannen? Cijfers Ashley Madison bewijzen het tegendeel

Vrouwen gaan minder vreemd dan mannen? Cijfers Ashley Madison bewijzen het tegendeel

2 minuten leestijd
0
kussen man vrouw

Op vreemdgaan rust nog steeds een taboe maar dat weerhoudt veel echtgenoten er niet van om hun heil ergens anders te zoeken. Het zijn niet alleen mannen die chatten met iemand buiten de relatie of een affaire hebben. Vrouwen doen dit in dezelfde mate, zo blijkt uit recente cijfers van vreemdgaan datingsite Ashley Madison. De datingsite heeft de cijfers van vorig jaar laten keuren door het Ernst & Young accountantskantoor waarbij het volledig inzicht gegeven heeft in het aantal aanmeldingen en de verdeling tussen man en vrouw.

Meer vrouwen dan mannen

De cijfers van de hookup website voor vreemdgangers laten zien dat er gemiddeld maar liefst 15.542 nieuwe aanmeldingen per dag waren in 2017. In totaal kwamen er afgelopen jaar 5.7 miljoen nieuwe gebruikers bij wat een daling is ten opzichte van het jaar ervoor. In 2016 maakten 7.2 miljoen nieuwe gebruikers kennis met Ashley Madison. Deze daling van het aantal jaarlijkse aanmeldingen was echter niet het opmerkelijke deel van de cijfers. De accountants stelden vast dat in 2017 meer vrouwen zich hebben aangemeld dan mannen. Iets meer dan 50 procent van de actieve gebruikers van Ashley Madison is vrouw.

Ernst & Young bevestigt de man-vrouw verhouding van 1 tegen 1:13

Het is algemeen bekend dat alle Nederlandse datingsites vrijuit adverteren dat er meer vrouwen dan mannen aangemeld zijn maar er zijn maar weinig datingsites die dit hard willen en kunnen maken. Bovendien heeft het verleden aangetoond dat er nogal eens gelogen wordt over de cijfers van aanmeldingen en de verdeling tussen mannen en vrouwen. Dit was eerder ook het geval bij Ashley Madison waar bots ingezet werden die zich voordeden als vrouw. De verificatie van de cijfers door het grote Ernst & Young kantoor geeft aan dat Ashley Madison openheid van zaken wil geven aan haar gebruikers. Op deze manier wil de datingsite voor overspel het vertrouwen terug winnen en aantonen dat de gebruikservaring voor de leden voorop staat.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Datalek

De datingsite met de slogan “Life is short. Have an affair.” heeft in het verleden meerdere keren het nieuws gehaald. Waar Ashley Madison het meest om bekend is geworden is het rampzalige datalek in 2015. Door dit lek werden 25 GB aan gegevens gestolen door hackers, inclusief namen en zoekgeschiedenis. De hack onthulde ook dat de voormalige eigenaren van de website bots en prostituees gebruikten om getrouwde mannen naar de website te lokken voor een affaire. De diefstal van de gegevens van de gebruikers van de datingsite leidde tot een groot schandaal. Als gevolg van het datalek waren er vele meldingen van ontslagen werknemers maar ook was er sprake van zelfdoding nadat gebruikers ontmaskerd waren als vreemdgangers. Met de huidige openheid van zaken wil Ashley Madison werken aan eerherstel en door de controle wil het laten zien dat het dit meent.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…