Home Dating apps Tinder veilig? Een update over hoe ze de app veiliger willen maken

Tinder veilig? Een update over hoe ze de app veiliger willen maken

2 minuten leestijd
0
tinder veiligheid

De laatste maanden is Tinder in een aantal landen in opspraak geraakt. Het zou te weinig doen aan de veiligheid van de gebruikers van de app. Een uitgebreid onderzoek van het Australische ABC bracht een aantal schokkende ontdekkingen aan het licht.

De ABC sprak met Tinder-gebruikers die wangedrag aan het bedrijf probeerden te melden. Veel van hen kregen geen antwoord of een onbehulpzame reactie. Van de 48 Tinder-gebruikers die tegen ABC vertelden dat ze seksueel wangedrag bij Tinder hadden gemeld, kregen er slechts 11 een reactie. En bijna iedereen die wel een bericht terugkreeg van Tinder, ontving een algemeen bericht dat geen informatie gaf over wat eraan gedaan werd. Dat moest beter, zo vond Tinder blijkbaar ook. In een persbericht geeft Tinder een update over hoe ze de app veiliger willen maken.

Betere afhandeling van meldingen

Ten eerste, en waarschijnlijk in reactie op de negatieve berichten eerder dit jaar, heeft Tinder de manier veranderd waarop wordt omgegaan met meldingen van seksueel geweld. Als je nu een Tinder-gebruiker rapporteert, dan laten ze je weten dat de melding ontvangen is. Tinder zal – naar eigen zeggen – passende maatregelen nemen, wat dat ook precies mag betekenen. Daarnaast wordt je doorverwezen naar andere bronnen die je kunnen helpen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Preventief verwijderen van accounts

Ten tweede zal Tinder alle accounts verwijderen waarvan ze ontdekken dat de persoon erachter veroordeeld is voor een geweldsmisdrijf. Hoe Tinder dat doet, maakt de app niet bekend – mogelijk met behulp van externe bedrijven, zoals we onlangs ontdekten. Daarnaast deelt Tinder de informatie met alle andere Match Group-apps, zoals OkCupid, PlentyOfFish, Meetic en anderen. Deze kunnen dan het voorbeeld volgen, en ook de gebruiker verbannen van hun apps.

Het blijft ondertussen mogelijk om matches op te heffen. Dit kun je doen als je van gedachten ben veranderd, maar ook als je je ongemakkelijk voelt door het gesprek. De mogelijkheid om zo’n match op te heffen blijft dus bestaan. Tinder vindt dat ‘een belangrijke stap op het gebied van veiligheid en privacy die we willen behouden’.

safety shield tinder

Nieuw Safety Center

In de komende weken zal Tinder een Safety Shield introduceren in de app. Deze wordt direct aan de matchlijst worden toegevoegd, zoals de afbeelding laat zien. Zodra je op het veiligheids-icoon tikt, word je doorverwezen naar het Veiligheidscentrum van Tinder. Daar kun je onder meer informatie vinden over hoe je een gebruiker rapporteert die niet meer in je matchlijst te vinden is.

Ondanks de enorme schade die dating apps kunnen veroorzaken door veroordeelde criminelen toe te laten, heeft Tinder in het verleden niet zo veel gedaan om de veiligheid te verbeteren. Al langere tijd werkt het aan verschillende functies – zoals een paniekknop – om de app veiliger te maken, maar deze zijn niet allemaal wereldwijd beschikbaar. Het is dus nog maar de vraag of de nieuwe updates ook in Nederland beschikbaar zullen zijn.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Onderzoek: ‘Tweederde van relaties begint als vriendschap’

Dat er meerdere wegen naar Rome leiden, weet iedereen. En dat er meerdere wegen naar een r…