Fruitz opzeggen: hoe verwijder je je Fruitz profiel?

Michael Slender
Door Michael Slender
6 minuten leestijd

Het is de oplossing waar veel singles naar zoeken: een dating app waarbij vooraf duidelijk is wat iemands bedoelingen zijn. Met een speelse interface is Fruitz de app waar dit mogelijk is. Mensen ontmoeten die dezelfde behoeften en verlangens hebben: dat is in het kort waar het om draait. Met behulp van fruit kun je aangeven waar je naar op zoek bent. Of je nu een kers hebt gekozen, een druif, watermeloen of perzik; er komt een moment dat je er klaar mee bent.

Heb je als kers je wederhelft gevonden? Zijn alle perziken al voorzien van een overvolle agenda? Of zijn de watermeloenen op? Er zijn legio redenen te bedenken waarom je zou willen stoppen met Fruitz. Maar als je denkt dat je dan alleen de app hoeft te verwijderen, dan heb je het verkeerd. We leggen je uit hoe je je Fruitz profiel verwijdert – op de juiste manier.

Installeer en open de app

Fruitz is enkel beschikbaar als app, zowel op Android als op iOS-apparaten. Om je profiel op de juiste manier te verwijderen dien je eerst in te loggen op de app. Heb je de app zelf al verwijderd? Download en installeer de app dan opnieuw. Het verwijderen van je profiel is alleen mogelijk als je toegang hebt tot de app. Open de app als deze geïnstalleerd is en log in op je account.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

App StoreGoogle Play

Fruitz profiel verwijderen

Ben je ingelogd op je account? Tik dan op het tandwiel-icoon dat linksboven in de app wordt weergegeven. Je komt vervolgens op de Instellingen-pagina terecht. Scrol helemaal naar beneden, totdat je niet meer verder kunt scrollen. Onder de Uitloggen-button tik je op Verwijder mijn account. Vervolgens word je gevraagd of je je account wilt verwijderen. Bevestig het verwijderen door op Verwijder mijn profiel te tikken.

 1. Tik op het tandwiel-icoon.
 2. Scrol naar beneden.
 3. Tik op Verwijder mijn account.
 4. Tik op Verwijder mijn profiel.

Wanneer je deze stappen hebt gevolgd, wordt je profiel permanent verwijderd. Andere leden kunnen je profiel niet meer zien in de Fruitz app, je profiel wordt definitief verwijderd en hetzelfde geldt voor al je gegevens.

fruitz profiel verwijderen

Hoe stop ik het Premium-lidmaatschap?

Vanuit de basis is Fruitz een gratis dating app. Maar als je meer functies wilt – zoals ongelimiteerde likes en 5 gratis Crushnotes per dag – dan is een Premium-lidmaatschap vereist. Dit lidmaatschap is beschikbaar in een abonnementsvorm voor een periode van 1, 6 en 12 maanden. Is de periode afgelopen? Dan wordt het abonnement automatisch verlengd.

Heb je dit lidmaatschap genomen en wil je het niet verlengen? Dan kun je de automatische verlenging van het abonnement uitschakelen in de app store van je apparaat. Hoe je dat doet voor een iOS- of Android apparaat?

iOS:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Fruitz.
 5. Tik op Annuleer abonnement.1

Android:

 1. Ga naar de Google Play Store-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Fruitz.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.
 6. Volg de instructies.2

Wanneer je deze stappen volgt, wordt je abonnement voor het Fruitz-lidmaatschap per direct gestopt. Het lidmaatschap wordt dan ook niet meer automatisch verlengd.

Fruitz app verwijderen

Je kunt op elk moment de app verwijderen zoals je dat met elke andere app doet. Wanneer je de Fruitz app van je smartphone of tablet verwijdert, heb je geen toegang meer tot de app. Je profiel wordt niet meteen verwijderd, maar onzichtbaar gemaakt voor andere leden. Als je vervolgens binnen 1 jaar je account opnieuw activeert, zijn alle gegevens nog aanwezig. Doe je dat niet, dan worden alle gegevens dus verwijderd.

Wil je zo snel mogelijk niet meer vindbaar zijn op de Fruitz app? Dan is het aanbevolen om eerst uit te loggen op de app voordat je deze verwijdert. Als je dat niet doet, dan blijft je profiel tot 24 uur na verwijdering toegankelijk voor andere deelnemers. De Fruitz app zelf verwijder je op deze manier:

 1. Log uit in de Fruitz app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

Houd er rekening mee dat het verwijderen van de app niet gelijkstaat aan stoppen met het Premium-lidmaatschap. De app verwijderen stopt dit lidmaatschap niet.

novamora

Alternatief voor Fruitz

Toegegeven, Fruitz is een opvallende dating app dankzij het speelse karakter. Maar omdat het nog zo nieuw is, heeft het wel een aantal minpunten. Ben je nog niet klaar met daten en zoek je wat anders? Dan is Novamora het overwegen waard. Deze dating app bestaat al sinds 2017 en is dé plek voor casual daten:

Bekijken op Novamora

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare dating apps als Fruitz?

Ja, een andere maar vergelijkbare dating app is Lexa.

Stopt de automatische verlenging als ik mijn profiel verwijder?

Nee, het abonnement dient opgezegd te worden in de app store.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel creëren?

Ja, het is altijd mogelijk om een nieuw profiel aan te maken in de Fruitz app. Dit geldt ook wanneer je eerder een profiel hebt gehad op Fruitz.

Worden mijn gegevens bewaard na het profiel verwijderen?

Nee, na het verwijderen van je Fruitz profiel worden alle gegevens definitief verwijderd.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie