Fruitz

4,2 van 5

Droom je ervan om je liefde te vinden via een app die even energiek en spannend is? Maak kennis met Fruitz, de revolutionaire datingapp die het online daten voor jou tot een fruitige ervaring maakt. Met talloze features en een kleurrijke interface, biedt het potentieel voor spannende ontmoetingen, net zo divers als een fruitschaal. Van snelle flirts tot de zoektocht naar ware liefde, Fruitz heeft voor elk wat wils.

PluspuntenUnieke matchingmethodeIntenties zijn duidelijkVeilig en betrouwbaar platform
MinpuntenSlechte klantenserviceBeperkte functiesRisico op nepaccounts

Naar links en rechts swipen is verslavend, maar als het nooit tot iets leidt kan het best saai worden. Misschien zelfs een beetje hopeloos. En als je dat een lange periode volhoudt, dan verandert de hoop in liefde al snel in valse hoop. Hoe vaak ontdekte je dat een match niet naar hetzelfde op zoek was als jij? Het is een situatie waarin elke single zichzelf zal herkennen. Dating app Fruitz wil dat veranderen: op een speelse manier en met fruit als onderwerp.

Wat is Fruitz?

Fruitz is een relatief nieuwe dating app uit Frankrijk. Hoewel de app in 2017 is opgericht, heeft het even geduurd voordat het de overstap maakte naar België en Nederland. Sinds 2020 is het een opkomende dating app in Nederland – vooral onder jongeren. Fruitz is echter nog niet drukbezocht in Nederland, waardoor we voorlopig deze dating app aanraden:

Bekijk het beste alternatief

Voor wie is Fruitz?

Met Fruitz ontmoet je mensen die dezelfde behoeften en verlangens hebben als jij. Dat is wat de makers van de app zelf zeggen over applicatie die beschikbaar is in de app stores. Het zou een vervanging kunnen zijn van de bekendere dating apps, omdat het bij deze app meteen duidelijk is wat iemands bedoelingen zijn.

In een ideaal scenario zouden twee mensen op dezelfde dating app dezelfde verwachtingen hebben, maar in de praktijk valt dat vaak tegen. De één is op zoek naar een casual date zonder verplichtingen, de ander naar een serieuze liefdesrelatie. Bij Fruitz ontmoet je alleen de singles die dezelfde verwachtingen hebben als jij. Waar singles over het algemeen nogal tegenstrijdige doelen hebben, is deze werkwijze van Fruitz misschien wel de oplossing voor velen.

fruitz app

Hoe werkt Fruitz?

Vanuit de basis werkt Fruitz niet zo heel anders dan andere dating apps. Ten eerste is het vereist om te registreren. Als je dat hebt gedaan, kun je meteen aan de gang met je profiel en het invullen van je voorkeuren. Het zijn vooral deze voorkeuren waarin Fruitz zich onderscheidt van andere apps. Aan de hand van de voorkeuren kun je filteren op gebruikers die dezelfde voorkeuren hebben. Uiteraard worden vooral gebruikers getoond die bij je in de buurt zijn of wonen.

Omdat elke gebruiker andere verwachtingen heeft van een dating app, kun je aan de hand van een fruitkeuze aangeven waar je interesses liggen: een serieuze relatie, een maatje om mee te stappen, een one-night stand of wie weet een persoon om diep verborgen verlangens mee te vervullen. Elk stuk fruit waaruit je kunt kiezen staat voor waar je nu behoefte aan hebt:

 • Kers: om je wederhelft te vinden
 • Druif: om samen een drankje te doen, wie weet meer
 • Watermeloen: fruits with benefits
 • Perzik: om vanavond de lakens mee te delen

Het principe van deze werkwijze is simpel. Als je voor de kers gaat, betekent dit dat je er duidelijk aanwezig bent om liefde te vinden. Als je een druif kiest, dan sta je open voor het vinden van liefde – maar dan zonder de druk van seks. Kies je een watermeloen, dan betekent dit dat je op zoek bent naar een seksbuddy. En tot slot geeft de perzik de boodschap af dat je aanwezig bent voor een one-night-stand.

ONTMOET MENSEN MET DEZELFDE BEHOEFTES ALS JIJ

Met deze keuze achter de rug is het je beurt om te spelen. Je weet precies waar degenen die je ziet naar op zoek zijn, aangezien hun foto vergezeld gaat van een stuk fruit. Daardoor weet je meteen waar de ander precies naar op zoek is – en of je daar in mee wil gaan. Voor de rest is het dus swipen, matchen (Smoothie) en chatten. Dat laatste maakt de fruit dating app bovendien nog wat makkelijker, omdat je het gesprek kunt beginnen met een vraag die door Fruitz wordt gesteld.

 • Nooit meer een smartphone of nooit meer vlees?
 • Liever 1 jaar stoppen met seks of 1 jaar stoppen met rode wijn?
 • Win je liever 1 miljoen of heb je liever een kans van 1 op 2 op 1 miljard?

fruit

Crushnote

De crushnote is een actie in de app waarmee je rechtstreeks een bericht naar iemand kunt versturen. Dat doe je naar de gebruikers die echt je aandacht trekken. Daarmee zet je je profiel bovenaan in de lijst met profielen van de ander. Het bericht is alleen zichtbaar voor de persoon die het bericht ontvangt en deze ontvangt daar een pushmelding van. Alle leden krijgen 3 gratis crushnotes om uit te proberen. Als deze op zijn, dan kun je meer crushnotes kopen in hoeveelheden van 3,15, 30 en onbeperkt. De Crushnotes-pakketten:

 • Pakket van 3 crushnotes: 3,49 euro
 • Pakket van 15 crushnotes: 12,99 euro
 • Pakket van 30 crushnotes: 20,99 euro
 • Pakket onbeperkte crushnotes: 79,99 euro

Onze beoordeling van Fruitz

Toen ik de app Fruitz op mijn telefoon downloadde, werd ik meteen getroffen door het gestroomlijnde en kleurrijke design. Het voelde verfrissend vergeleken met de gebruikelijke grijstinten die andere apps vaak hanteren. Pas toen ik de eerste zwier met de verschillende profielen begon, besefte ik hoe prettig en soepel de gebruiksvriendelijkheid is.

Interessant waren ook de verschillende fruitsoorten die de gebruikers voor zichzelf konden kiezen om hun intenties uit te drukken. Wie dacht dat een datingapp niet origineler kon worden, heeft Fruitz nog niet ontdekt. Hoewel ik moet opmerken dat het even uitzoeken is in het begin, zoals dat de druif hier voor het aangaan van een serieuze relatie staat, werkt het verder heel soepel.

Wat me echt verbaasde van Fruitz, was het aantal potentiële matches dat werd voorgeschoteld. Het aantal gebruikers lijkt bij Fruitz wel goed te zitten, en niet alleen lokaal, maar internationaal. Waarschijnlijk heeft het er ook mee te maken dat ik de app in Amsterdam gebruikte, waar logischerwijs meer gebruikers zijn. Misschien dat het heel anders is op het platteland van Drenthe.

Toch valt te zeggen dat, ondanks de heerlijke fruitsalade, Fruitz het liefst wat harde cash ziet. Het herhaaldelijk pushen van betaalde functies was eerlijk gezegd een afknapper. Betaal voor onbeperkt swipen, betaal om je locatie te veranderen, betaal voor dit, betaal voor dat. Het was nog net geen ‘Betaal om de app te openen’.

Bovendien, terwijl het frisse nieuwe concept en de brede gebruikersbasis een dikke plus zijn, lijkt Fruitz minder gericht op het tot stand brengen van serieuze relaties. Het zal meer in de smaak vallen bij diegenen die snakken naar wat casual dates, dan bij mensen op zoek naar een levenslange partner.

In een zee van datingsapps schijnt Fruitz helder met zijn creatieve concept en levendige uitstraling. Maar, hoewel het zeker veel te bieden heeft, is het misschien niet de beste keuze voor wie op zoek is naar die ene sappige sinaasappel om voor altijd te persen.

Beoordeling vond plaats in augustus 2023 door Thomas Lammers.

Fruitz Premium

Fruitz is gratis te downloaden en te gebruiken, maar als je meer functies wilt is het mogelijk om het Premium-lidmaatschap te nemen. Fruitz Premium is een maandelijks abonnement waarmee je toegang krijgt tot meer functies, zoals onbeperkte likes, onbeperkte fruitontdekkingen, 5 crushnotes per dag, eenmaal per week toegang tot de pollenfunctie en extra ijsbrekers. De kosten van het optionele Fruitz Premium-abonnement zijn:

 • 1 maand: 7,99 euro p/m
 • 3 maanden: 6,49 euro p/m
 • 6 maanden: 4,99 euro p/m

Houdt er rekening mee dat het abonnement automatisch wordt verlengd, tenzij het wordt gestopt. Het bedrag voor de verlenging wordt eenmalig afgeschreven. Het abonnement van 3 maanden kost bijvoorbeeld 19,49 euro in totaal en het abonnement van 6 maanden 29,99 euro.

App StoreGoogle Play

Over Fruitz

Fruitz is een concept van het Franse bedrijf Flashgap, dat bekend is geworden van de gelijknamige app voor het delen van foto’s. Het is de missie van Fruitz om daten minder complex te maken. De makers van de app raden dus aan om eerlijk aan te geven wat je wilt, zodat je geen tijd verspilt aan mensen die compleet andere doelen hebben. Door direct to the point te komen – met behulp van de stukken fruit – ontmoet je mensen die dezelfde intenties hebben. Dus als het op andere apps niet lukt, dan lukt het misschien wel op Fruitz om een toffe peer te vinden of een frisfruitige dame.

Veelgestelde vragen

Is Fruitz gratis?

Ja, Fruitz is gratis maar met beperkingen. De basisfuncties van de Fruitz app zijn gratis te gebruiken. Een Fruitz Premium lidmaatschap is vereist om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Is Fruitz voor iedereen?

Ja, Fruitz is een toegankelijke dating app. Het richt zich op alle singles, of zij nu op zoek zijn naar een friend with benefits of vaste relatie.

Zijn er vergelijkbare dating apps als Fruitz?

Ja, een andere maar vergelijkbare app is Lexa.

Kun je swipen op Fruitz?

Ja, swipen is de standaard werkwijze van de Fruitz app.

Wat is de minimumleeftijd voor Fruitz?

Fruitz is beschikbaar voor deelnemers vanaf 18 jaar oud.

Heeft Fruitz een website?

Nee, de datingfunctie van Fruitz is alleen beschikbaar als app. Er is wel een website, alleen is deze alleen ter illustratie en informatie.

Beoordeel Fruitz

Alle beoordelingen van Fruitz

4,0
Rated 4,0 out of 5
4,0 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend34%
Heel goed33%
Gemiddeld33%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Goede mix

Rated 4,0 out of 5
19 februari 2024

Goede mix van serieuze en casual gebruikers

Mister M
Gecontroleerd

Veel, te veel

Rated 3,0 out of 5
18 februari 2024

Superveel matches, maar niet veel diepgaande gesprekken. Hoort erbij? Ik weet het niet

Fem
Gecontroleerd

Geen contact mogelijk

Rated 5,0 out of 5
16 oktober 2023

Totaal niet wat ik ervan verwacht had. Matchen met mensen die totaal niet bij je passen en een klantenservice die niet reageert. Echt een afrader

Mirte
Gecontroleerd