Home Dating apps Tinder introduceert paniekknop- en fotoverificatie

Tinder introduceert paniekknop- en fotoverificatie

2 minuten leestijd
0
tinder safety

Tinder heeft een aantal nieuwe functies aangekondigd die gericht zijn op de veiligheid van gebruikers. In de strijd tegen catfish introduceert Tinder de fotoverificatie-feature, komt er een paniekknop beschikbaar voor als dates uit de hand lopen en ook zal de app uitgerust worden met een in-app Veiligheidscentrum.

Fotoverificatie

Wie kent er niet iemand die op date ging en verrast werd door een date die in het echt ruim 10 jaar ouder bleek te zijn? Het probleem met foto’s is dat ze vorige week gemaakt kunnen zijn, maar ook een decennium geleden. En dus weet je nooit helemaal zeker of diegene met wie je wilt afspreken ook echt diegene is die je op de foto’s ziet. Tinder heeft een oplossing: fotoverificatie.

Met de functie kun je jezelf verifiëren via een reeks realtime selfies die je in bepaalde poses dient te nemen. Deze geposeerde selfies worden met behulp van AI-technologie vergeleken met bestaande profielfoto’s. Dat gebeurt niet helemaal automatisch aangezien de feature door werknemers van Tinder wordt ondersteund.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Geverifieerde profielen krijgen een blauw vinkje naast hun naam zodat andere leden erop kunnen vertrouwen dat dit geen catfish is. De functie wordt momenteel getest in aantal markten waarin Tinder actief is en zal in 2020 beschikbaar komen voor een groter publiek.

Photo Verification Tinder

Veiligheidscentrum

Tinder zal de gebruikers van de app binnenkort ook voorzien van een uitgebreid Veiligheidscentrum, een gedeelte van de app dat is bedoeld om leden op de hoogte te houden van de veiligheidsfuncties. Tegelijkertijd zal dit deel van de app ook hulpmiddelen bieden om veilig te blijven tijdens het daten.

Het Veiligheidscentrum wordt binnenkort gelanceerd in de VS, het VK, Frankrijk en Duitsland, voordat het gedurende het jaar wordt uitgebreid naar andere landen. In de toekomst zal de inhoud binnen het Veiligheidscentrum gepersonaliseerd worden om de meest relevante informatie te bieden voor alle gebruikers.

safetyCenter

Does this bother you?

In een aantal markten introduceert Tinder een functie die detecteert of een aanstootgevend bericht is verzonden. Met de tekst ‘Does This Bother You?’ wordt aan gebruikers gevraagd of een bericht aanstootgevend is. De feature wordt aangedreven door machine learning om automatisch bepaalde zinnen en vragen die niet door beugel kunnen te herkennen.

Wanneer je ‘ja’ antwoordt op de melding ‘Does this bother you?’, een vraag van Tinder of het bericht aanstootgevend is, krijg je de optie om het gedrag te melden. Wanneer je dus een seksistische opmerking krijgt, beledigd wordt of uitgescholden, dan zal Tinder het herkennen en aanbieden om deze persoon te rapporteren.

De nieuwe functie geldt niet alleen voor berichten die je ontvangt. Als je een bericht naar iemand anders verstuurt die mogelijk ongepast is, dan krijg je de keuze om het bericht terug te nemen voordat het wordt verzonden.

Paniekknop

Ten slotte heeft Tinder ook een soort van paniekknop aangekondigd voor de Amerikaanse gebruikers van de app. Deze functie werkt op basis van een integratie met Noonlight: een persoonlijke veiligheidsapp.

Dankzij de integratie kunnen gebruikers details over aankomende dates delen via de tijdlijnfunctie van Noonlight, inclusief wie ze ontmoeten, waar en wanneer. En daarmee krijgen Tinder-gebruikers ook de mogelijkheid om via de Noonlight-app eenvoudig en op een discrete manier de hulpdiensten in te roepen als ze zich ongemakkelijk voelen of hulp nodig hebben.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…