Home Dating Waarom wil hij mij niet? 5 redenen waarom hij jou niet wil

Waarom wil hij mij niet? 5 redenen waarom hij jou niet wil

6 minuten leestijd
0
waarom man vrouw

Je bent single, maar al wel aan het daten. Dat ging op zich aardig goed, zo was je gevoel, want je hebt een leuke man ontmoet die jij helemaal ziet zitten. Zonder al te veel willen overdrijven, kunnen we wel stellen dat hij alles heeft wat je in een nieuwe partner zoekt. Het is een leuke vent, hij ziet er even leuk uit, en je kunt eindeloos met ‘m praten. Tot zover alles goed. Toch is er één probleem: hij wil jou niet als partner.

Au. Dat doet pijn en niet zo’n beetje ook. Je snapt het ook niet. Alles leek nog zo geweldig te verlopen en je wilt weten waar het probleem ligt. Je wilt weten waarom hij jou uiteindelijk toch niet wil, terwijl je juist een hele hoop positieve signalen van ‘m kreeg tijdens jullie vele momenten samen.

Zo gecompliceerd als de liefde is, is ook dit onderwerp. Reden om je er van alles over te vertellen, waaronder 5 mogelijke redenen waarom hij jou niet wil.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het is alles of niets

Er is in de regel niet echt een middenweg bij mannen. Met alles of niets hebben we het ook over volledige interesse in jou of niet, en als dat niet het geval is, dan heb je er ook vrij weinig aan op de lange termijn. Een semi-geïnteresseerde man is immers niet genoeg om je op lange termijn te bekoren.

Als een man je echt leuk vindt, is hij ook meteen all-in; daar zijn mannen heel duidelijk in. Ziet hij je wel volledig zitten? Dan is er ook geen enkele ruimte voor interpretatie of twijfel. Is hij niet 100% overtuigd? Dan zijn er vooral een hoop onduidelijke excuses.

Hij zegt dat hij gestrest is door werk, dat het niet aan jou ligt, of noem het ook maar op. Toch is er één ding dat je hieruit kan halen: hij is niet compleet geïnteresseerd en dat is gewoon niet genoeg. Alles dat minder is dan 100% interesse, is simpelweg niet voldoende.

Waarom dan toch de gemengde signalen?

Dus als een man je niet wil, waarom laat hij je dan niet gewoon gaan? Waarom komt hij wel steeds weer bij je terug? Let op: hij wil misschien geen relatie met je, maar dat betekent niet dat hij geen gevoelens voor je heeft. Mannen zijn daar veel makkelijker in dan vrouwen die liever en sneller de extra stap willen zetten.

Hij voelt zich misschien tot je aangetrokken, hij geniet misschien van je gezelschap, hij vindt je misschien een heel coole meid, enfin, het doet er eigenlijk niet eens toe, maar het moet schijnbaar niet te ver gaan voor hem. Oftewel: hij houdt de rem erop.

Als hij een relatie met je zou willen, dan zou er geen rem zijn en dat is waar het verschil in zit. Of het tijdverspilling is voor jou? Misschien wel ja. Want, jij wilt meer dan alleen goed gezelschap. En als het hier elke keer op blijft hangen, kun je beter een knoop doorhakken.

Het is overigens niet automatisch zo dat hij slechte bedoelingen heeft en je aan het lijntje houdt. Het gebrek aan die ene extra stap kan ook worden veroorzaakt door omstandigheden en keuzes. Op sommige van deze heb jij invloed, op anderen niet.

Wat je niet kunt krijgen, is wat je wilt

Soms kunnen ook volwassenen overigens best kinderachtig zijn en dat geldt ook voor onze zoektocht naar een partner. Zo willen we vaak iets hebben dat we niet kunnen krijgen, iets dat buiten ons bereik ligt. Met alle schoonheidsidealen worden we ook wat verwend en kieskeurig bij het zoeken van die droomman of droomvrouw.

Jouw beoogde partner duwt je, om welke reden, steeds weer weg en dat werkt juist versterkend op jouw gevoelens voor hem. Want al die afwijzingen zorgen ervoor dat je nog meer naar hem hunkert, want je weet dat er op een bepaald moment wel interesse van hem voor jou was. En dat vreet aan je.

5 redenen waarom hij je niet wil

Dat is voor ons reden om snel over te gaan op 5 specifieke redenen waarom hij jou niet wil, althans niet voor een relatie. Zo kun je voor jezelf in elk geval verklaren waarom hij je niet wil en maak je jezelf niet gek met allerlei verwijten naar jezelf of naar hem toe.

1. Hij wil niemand

Het kan zomaar even zijn dat hij nu, of misschien al een hele tijd, gewoon even niemand wil voor een relatie. Dat is ook vaak het geval bij mensen die niet helemaal stabiel zijn. Sommige mensen hebben nou eenmaal geen behoefte aan een relatie, omdat ze zelf niet alles op een rijtje hebben. Hun emotionele toestand laat het niet toe om er ook een relatie bij te nemen.

Ze raken gestrest door werk, hebben vervelende ervaringen uit vorige relaties, wat de reden ook is, het is niet jouw taak om zijn relatietherapeut te zijn en zijn problemen op te lossen. Dit is een fout die veel vrouwen maken, omdat ze van nature verzorgend en liefdevol zijn. Veel vrouwen denken dat ze met genoeg liefde en affectie ervoor kunnen zorgen dat de man alsnog zal worden overgehaald om een relatie aan te gaan. Maar… zo werkt het vaak niet.

2. Jullie zijn geen match

We weten dat je dit heel persoonlijk kan opvatten, want je hebt het gevoel dat je zelf wat verkeerd doet. Toch moet je wel gewoon beseffen dat er niet altijd een match is tussen twee personen. Jullie verschillen uiteindelijk toch teveel van elkaar, zo blijkt maar. Jullie hebben bij wijze van spreken andere persoonlijkheden, andere interesses, en terwijl jij dat niet zo’n probleem vindt, is dat blijkbaar aan zijn kant wel het geval. Hij voelt niet dezelfde klik als jij.

Als er geen match is… tja, dan is er gewoon geen match. Je kunt hem niet dwingen om bij je te blijven of van gedachten te veranderen. Het enige dat je kunt controleren, ben jij zelf. Dus neem het gewoon voor wat het is en probeer jezelf er over heen te zetten.

3. Er zijn bepaalde dingen die hij niet leuk aan jou vindt

Misschien ben je heel erg onzeker, misschien ben je een angstig tijdens het daten, misschien ben je negatief van aard en klaag je veel. Of misschien heb je gewoon een sterke, extraverte persoonlijkheid en houdt hij juist van vrouwen die niet zo op de voorgrond staan. Het betekent niet dat je trekjes hebt die per definitie negatief zijn, het betekent gewoon dat je niet de karaktereigenschappen hebt die hem bevallen.

Het enige wat je kunt doen is aan jezelf proberen te werken indien er echt punten zijn die wel vaker als negatief worden bestempeld. Is het niet de eerste keer dat een man dit tegen je zegt? Probeer er dan over na te denken.

4. Verschillende doelen en waarden

Dingen die voor jou betekenisloos zijn, kunnen voor hem erg belangrijk zijn. We hebben allemaal dingen in het leven die belangrijk voor ons zijn, en sommige van deze hebben met doelen en waarden te maken. Daarbij kunnen we het hebben over professionele doelen, maar bijvoorbeeld ook religieuze waarden in het leven: iedereen heeft zo zijn of haar eigen doelen of waarden en blijkbaar verschillen die in jullie relatie te veel van elkaar.

Wat je kunt doen? Eventueel je doelen en waarden bijstellen, maar je zou nooit iets moeten doen waar je niet volledig achter staat. Je hoeft jezelf niet te veranderen. Als jullie echt bij elkaar passen, vinden jullie wel een uitkomst.

5. De timing is niet goed

Timing is alles. Om de rest van jullie leven met elkaar door te brengen, moet ook de timing van de eerste ontmoeting goed zijn. De juiste plek, het juiste moment: je kent het cliché wel. Misschien passen jullie wel goed bij elkaar, maar zit hij net even in een levensfase dat een relatie geen prioriteit is.

Hij heeft net een nieuwe baan, hij geniet van het vrijgezellenbestaan, of hij verwacht binnenkort te verhuizen vanwege z’n studie of werk; de redenen zijn talloos, maar ze hebben allemaal als kenmerk dat de timing niet goed is.

Ga door met je leven

Ons advies? Ga verder, leef, date met andere mannen, werk aan jezelf, geniet. Bovenal, als een man je vertelt dat hij geen relatie wil hebben, geloof hem dan en dram niet door. Dit is waar veel vrouwen de fout in gaan. Ze blijven zich gedragen als “zijn vriendin”, ook al heeft hij al meerdere keren duidelijk heeft gemaakt dat dit niet is wat hij wil.

Jullie zijn dan ook allebei 100% vrijgezel en kunnen elkaar geen enkele verwijten maken. Als hij onverschillig blijft ten opzichte van jou, vindt hij je niet leuk genoeg en daar zul je je bij neer moeten leggen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Eerste date tips? De ultieme gids met adviezen

De eerste date: we kunnen er een boek over schrijven. Maar gelukkig hoef je niet naar Bol.…