Geeft hij om mij? 12 verborgen tekenen die het je vertellen

Michael Schouten
Door Michael Schouten
9 minuten leestijd

Een relatie hebben met een man is makkelijk, maar erachter komen of hij om je geeft? Zelfs in de beste en mooiste relaties is het lezen van een man z’n gedachten nogal tricky. Soms denk je dat hij het wel doet, maar op andere momenten weet je het niet zo zeker. En op dat soort momenten kun je je afvragen: geeft hij wel om mij?

Het kan bijzonder moeilijk zijn om ontcijferen of een man echt om je geeft. Hij zegt bijvoorbeeld dat hij om je geeft, maar dat zie je niet terug in zijn acties: wel de woorden, maar niet de daden. Of hij vertelt het je juist nooit, terwijl zijn acties je toch wel het idee geven dat hij om je geeft.

Geeft hij om mij?

Mannen zijn soms vreemde wezens als het aankomt op het uiten van hun gevoelens. Sommige mannen zijn recht door zee, terwijl de meesten het moeilijk krijgen om hun gevoelens romantisch uit te drukken. Of hij het nu wel of niet tegen je vertelt, er zijn subtiele manieren om erachter te komen of hij om je geeft. Dit zijn 12 hints en signalen die je vertellen dat hij om je geeft.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

1. Hij probeert je te begrijpen

Hoe irrationeel je ook bent, dankzij de stress van je werkdag of de hormonale schommelingen, hij doet er moeite voor om je te begrijpen. Hij keurt je mening niet af, maar vraagt waarom je er zo over denkt. En zelfs als je de meest vreemde verklaring hebt, dan nog wordt hij niet boos. Hij wil het begrijpen, omdat hij om je geeft.

2. Hij luistert naar wat je zegt

Sommige mannen zeggen een ‘luisterend oor’ te hebben, maar vervolgens ‘horen’ ze je wel, maar ‘luisteren’ ze niet. Het gaat het ene oor in, het andere oor uit: wat je echt te vertellen hebt gaat volledig langs ze heen. Als hij echt om je geeft, dan schenkt hij aandacht aan wat je zegt. Hij is oprecht geïnteresseerd en biedt zelfs oplossingen of advies, omdat hij wil dat hij iets voor je kan betekenen.

3. Het is wij, niet ik en jij

Een van de geheime technieken van een succesvolle relatie is het denken in teamvorm. Want wat het beste voor hem is, hoeft nog niet het beste te zijn voor jou en de relatie. Een carrièrekans aan de andere kant van het land, of een avondje uit met de jongens; hij betrekt je in alles wat hij doet. Als hij echt om je geeft, dan merk je dat het wij-gevoel voorrang krijgt boven het ik-gevoel.

4. Hij is blij, als jij dat bent

Of je nu een nieuwe baan hebt, of blij bent met de overwinning van Ajax; hij is net zo blij als jou. En misschien snapt hij niet eens waarom je blij bent, hij is blij omdat hij om je geeft. Hij ziet je graag gelukkig, omdat het hem ook gelukkig maakt.

5. Hij wil dat jij ook geniet

In een relatie is het geven en nemen, maar soms is deze balans een beetje verstoord. En dat zien we geregeld terug in de slaapkamer, waarbij een van de partners meer geeft dan de ander. Wat doet hij om jou ook te laten genieten? Is het hem te doen om eerst en alleen zijn eigen behoeften te vervullen, of wacht hij op jou?

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

verwarring keuze

6. Hij doet concessies voor jou

Je wilt niets liever dan een keer naar Bali; de rijstvelden spotten rondom Ubud, de Mount-Agung-vulkaan en de dolfijnen in het Noorden. Maar er is een probleempje: je vriend of man heeft een hekel aan de Aziatische keuken. En hoewel hij veel liever naar Miami of Las Vegas zou willen reizen, gaat hij toch met je mee.

Of een simpel voorbeeld: hij heeft misschien een hekel aan de lovey-dovey film die je graag wilt zien, hij gaat toch met je mee, omdat hij weet dat dat je gelukkig maakt. Dat doet hij, omdat hij om je geeft.

7. Hij wil dat je je beter voelt

Ups en downs horen bij het leven. Wie heeft er niet eens een ‘off-day’? Van die dagen dat niets lukt en alles tegenzit. Je bent boos, bang of verdrietig. Hoe je je ook voelt, hij wil dat je je beter voelt. Wanneer je je slecht voelt doet hij zijn best om je weer op de been te helpen. Dat doet hij omdat hij om je geeft.

8. Hij onthoudt wat je zegt en doet

Het lijkt een detail, maar als hij alle kleine dingen herinnert die je tegen hem hebt gezegd, dan is het een teken dat je belangrijk voor hem bent. Vaak hebben we het niet eens door, omdat het terloops wordt gezegd, ergens midden in een gesprek. “Oja,” denk je; “dat heb ik inderdaad een keer gezegd.” Maar waarschijnlijk vergeet je hoe bijzonder het eigenlijk is dat hij het heeft onthouden, omdat hij om je geeft.

9. Hij maakt een goede indruk op je omgeving

Je oom is eigenlijk maar een irritante man die over niets liever praat dan zichzelf. Maar je vriend of man praat ermee of het zijn broer is. En elke zondag valt je opa in herhaling met zijn verhalen over ‘vroeger’, maar toch blijft hij luisteren. Dat doet hij omdat hij weet hoe belangrijk deze mensen voor je zijn, dus blijft hij zijn best doen om een goede indruk op hun achter te laten.

10. Hij wil dat je zijn vrienden en familie ontmoet

Is het nog slechts een prille liefde en weet je niet waar je staat? Als hij om je geeft en je speciaal voor hem bent, wil hij dat je zijn vrienden en familie ontmoet. Het is een teken dat hij daadwerkelijk een toekomst met je voor ogen heeft. En dat hij je wil showen aan vrienden en familie is ook een niet-te-missen signaal; hij denkt dat je geweldig bent en wil dat iedereen het weet.

11. Hij wordt een beetje jaloers

De meeste mensen zijn het erover eens dat als hij jaloers is, je veel meer voor hem betekent dan een vriend. Natuurlijk, ook als gewone vriend kun je jaloers zijn, maar als je een relatie hebt dan is gezonde jaloezie te koppelen aan dat hij om je geeft.

Maar niet elke vorm van jaloezie is hetzelfde; de truc is om het te herkennen. Jaloezie als “angst” om iemand te verliezen is een teken dat hij om je geeft. Jaloezie als machtsmiddel niet.

12. Je bent onderdeel van zijn toekomstplannen

Op een gegeven moment in de relatie heb je het over de toekomst. Wil je kinderen? Wil hij samenwonen? En hoe ziet hij zijn leven voor zich, vijf jaar van nu, of twintig jaar? Zijn gedachten en verwachtingen over de toekomst vertellen je veel over zijn gevoelens.

Of hij om je geeft kun je dus redelijk makkelijk achterhalen, door te vragen naar zijn toekomstplannen. Want als hij echt om je geeft, dan is emigreren naar Brazilië geen optie als je hebt aangegeven altijd in Nederland te willen blijven.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie