Home Nieuws Waarom je als Mr. Nice wel eens Mr. Right zou kunnen zijn

Waarom je als Mr. Nice wel eens Mr. Right zou kunnen zijn

1 minuten leestijd
0
swipe match

Je bent lief, aardig en betrouwbaar; je bent Mr. Nice. Het word je verteld alsof het een compliment is, terwijl je zelf van mening bent dat het een vloek is. Want hoewel vrouwen zeggen dat ze een lieve en echte man willen daten, vertellen hun acties en keuzes een ander verhaal.

Onze cultuur zit vol met voorbeelden van de niet-zo-lieve mannen die er met de prijs vandoor gaan, noem ze gerust de bad boys van onze samenleving. En dankzij deze voorbeelden ben je het gaan geloven: ‘nice guys always finish last’. Maar is dat ook zo?

Het belangrijkste ingrediënt

Nieuw onderzoek van de Michigan State University, gepubliceerd in de Journal of Research in Personality, toont dat je als Mr. Nice best wel eens Mr. Right zou kunnen zijn. Volgens het onderzoek is het hebben van een lieve partner namelijk het belangrijkste ingrediënt van een bevredigende relatie.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

De onderzoekers bestudeerden 2578 heteroseksuele stellen die al 20 jaar getrouwd zijn. Zij ontdekten dat gedeelde interesses niet allerbelangrijkste element zijn voor een bevredigende relatie, in tegenstelling tot wat veel mensen en dating apps geloven. Het hebben van een partner die gewetensvol en aardig is lijkt het meest van invloed te zijn op gelukkige relaties.

“Mensen besteden veel tijd aan het vinden van een gelijkgestemde partner, maar ons onderzoek zegt dat dit misschien niet het beste is,” zegt Bill Chopik, hoogleraar van de Michigan State University, in een verklaring. “In plaats daarvan zouden mensen misschien andere vragen moeten stellen: ‘Zijn ze een aardig persoon?’, ‘Hebben ze veel angst?’ Die dingen doen er meer toe dan het feit dat twee mensen die introvert zijn en dus samen horen te zijn.”

Uit het onderzoek blijkt dat het vinden van een partner met dezelfde persoonlijkheidskenmerken niet het belangrijkste aspect van dating is. Gedeelde interesses zijn handig om een gesprek te starten, maar voor de lange termijn zou dit niet veel uitmaken voor de kwaliteit van de relatie. En zo ontstaat dus de vraag: zouden de dating apps misschien opnieuw moeten nadenken over hoe ze singles matchen op basis van interesses?

Meer mensen zoals jou...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Amigos profiel verwijderen? Dit is hoe je je account verwijdert

Bekend als de huisfeestjesapp is Amigos bezig met een opmars in de Nederlandse provincies.…