34 simpele tekenen dat hij je ziet zitten

Redactie
Door Redactie
19 minuten leestijd

Je hebt de signalen ontvangen, maar je twijfelt of hij jou leuk vindt? Je hebt een aantal hints gekregen, maar je weet niet zeker of er sprake is van een crush? Oftewel: je denkt dat hij jou leuk vindt en daar wil je graag de bevestiging van krijgen. Hoe?

De waarheid is dat vrouwen door alle klassieke romantische films zijn gaan geloven dat mannen op deze manier hun liefde verklaren. Jammer genoeg werkt het in de realiteit niet zo. Ze gooien ’s nachts geen steentje tegen je raam om jou te verrassen met een orkest en een vals gezongen liefdeslied. Mannen vertonen veel subtielere tekenen dat ze jou zien zitten. Het enige dat jij moet doen om erachter te komen of hij jou leuk vindt? Letten op de tekenen die aantonen dat hij jou wel heel graag ziet.

34 tekenen dat hij je ziet zitten

Als je een oogje op iemand hebt, dan wil je dat hij hetzelfde voelt. Je wilt dat het wederzijds is. Soms is het lastig om te weten of iemand jou ook leuk vindt, maar er zijn een paar tekenen die zeggen dat hij jou wel ziet zitten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Hij lacht naar je terwijl je niet tegen elkaar praat

Als hij in jouw buurt is, glimlacht hij constant. Hij kijkt je aan op een manier die anders is dan wanneer hij naar andere mensen kijkt. Mensen die bevriend met hem zijn, kunnen dit vaak goed herkennen omdat het voor hen meer dan duidelijk is dat er iets gaande is tussen jullie.

2. Hij gedraagt zich jaloers als je het over andere jongens hebt

Als je het over andere jongens hebt, lijkt hij jaloers te zijn. Hij kan boos worden of gefrustreerd raken als je een verhaal vertelt over hoe leuk iemand is. Of hij kan proberen de aandacht op iets anders te vestigen als je het over een andere jongen hebt. Dit is een duidelijk teken dat hij je graag voor zichzelf wil houden en dat hij het niet leuk vindt als je aandacht naar andere mannen gaat.

3. Hij vraagt naar je relatiestatus

Het kan soms heel ongemakkelijk voelen als iemand over je relatiestatus begint. Maar als hij interesse in je heeft, dan wil hij graag weten wat er speelt in je liefdesleven. Let op vragen zoals:

  • Ben je al lang vrijgezel?
  • Ben je nog single?
  • Sta je open voor een relatie?
  • Ben je aan het daten?

4. Hij neemt het op voor je

Neemt hij het voor je op als mensen slecht over je praten? Als hij jou leuk vindt, dan voelt hij een natuurlijke drang om je te beschermen. Hij steunt je niet alleen met woorden, maar ook met daden. Bijvoorbeeld door op te staan voor jou als er wat misgaat of door nuttige tips aan te reiken om problemen op te lossen.

5. Hij geeft je met lieve woorden vertrouwen in de toekomst

Als hij je al een beetje kent, zal hij je laten merken dat hij voor je klaarstaat. Hij kan je vertellen dat alles op de een of andere manier goed zal komen en dat je niet bang hoeft te zijn. Hij is er voor je. Misschien geeft hij je ook wel advies over wat het beste is om in bepaalde situaties te doen. Het zijn duidelijke tekenen dat hij om je geeft.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Hij vertelt je dat je een leuke lach hebt

Dat is sowieso altijd een leuk compliment om te horen, maar als die uitspraak afkomstig is van degene waarin jij geïnteresseerd bent, dan betekent dit nog meer. Als hij dit zegt, dan vindt hij je waarschijnlijk enorm aantrekkelijk en dat wil hij laten merken door dit kleine complimentje.

7. Hij is je vaak aan het plagen en teasen

Als hij echt iets voor je voelt, dan kan dit soms leiden tot een beetje plagen. Als hij of zij je plaagt, dan wil hij je laten weten dat hij jou leuk vindt op een manier die niet al te serieus is. Het is een manier waarop hij zijn gevoelens kan uitdrukken, zonder dat hij er direct mee duidelijk maakt wat hij voor je voelt.

8. Je komt hem steeds vaker tegen

Toeval? Niet helemaal. Als jullie elkaar steeds vaker en op verschillende plekken tegenkomen, dan betekent dit waarschijnlijk dat hij veel tijd besteedt aan het denken over waar jij bent en wat je doet. Dit is een duidelijk signaal dat hij jou ziet zitten.

9. Hij komt zijn afspraken na

Als iemand jou leuk vindt, houdt hij ook altijd rekening met de afspraken die jullie samen maken. Hij geeft je prioriteit. En dat heeft als reden dat hij jou graag wil zien.

10. Hij heeft een koosnaampje voor je bedacht

Koosnamen zijn grappig, maar ook intiem. Ze tonen aan dat hij zich met je verbonden voelt op een manier die niet wordt gedeeld met anderen. Dit betekent vaak dat er serieuze gevoelens achter schuilgaan. Als degene waarin jij geïnteresseerd bent een koosnaampje voor jou heeft bedacht, dan weet je genoeg: hij vindt je leuk.

11. Hij lacht veel als je bij hem bent

Lachen is misschien wel het meest intieme ding wat twee mensen samen kunnen delen. Als hij continu lacht als jullie samenzijn, betekent dit vaak dat er meer gaande is tussen jullie tweeën dan een platonische vriendschap. Hoe meer lachen, hoe beter – dus houd je niet in met de grapjes.

12. Zijn vrienden vragen wat je van hem vindt

Als zijn vriendengroep vragen stelt over wat jij voor hem voelt, dan betekent dit vaak dat ze weten dat hij interesse heeft in jou. Ze willen graag weten of deze gevoelens wederzijds zijn. Dit kan erg ongemakkelijk voelen, maar aangeven dat je interesse hebt is de snelste weg om hem voor je te winnen.

13. Hij stelt je persoonlijke vragen

Als hij je persoonlijke vragen begint te stellen, dan is dat een goed teken. Het stellen van persoonlijke vragen geeft aan dat hij wil weten wie je bent als persoon en dat hij je beter wilt leren kennen. Dit betekent vaak dat er serieuze liefde in het spel is.

14. Je hoort hem ruiken als je hem een knuffel geeft

Gevoelens worden vaak door middel van geur getoond. Als hij jou een knuffel geeft, dan kan hij proberen je geur op te vangen. Kun je het zelfs horen dat hij dit doet? Dan zegt dit veel over hoe hij zich over jou voelt.

15. Hij gebruikt veel emoji’s tijdens het appen

In de online communicatiewereld draait het allemaal om emoji’s – ze helpen ons om onze emoties op eenvoudige manier uit te drukken. Als hij veel emoji’s gebruikt in de berichten naar jou, dan laat hij subtiel merken dat hij jou leuk vindt. Dat je met het appt maakt het bovendien al aannemelijk dat hij positieve gevoelens over jou heeft.

16. Hij is nerveus als je in de buurt bent, terwijl hij dat nooit is

Als iemand altijd rustig en ontspannen is, maar nerveus wordt tijdens een ontmoeting met jou, dan zit hier duidelijk iets achter. Nervositeit toont aan dat er iets gaande is waardoor hij het spannend vindt om iets met je te gaan doen. En vaker wel dan niet, is hij nerveus omdat hij iets voor je voelt.

17. Hij vraagt je naar dingen waar anderen niet naar vragen

Als hij je vragen gaat stellen die ‘niet normaal’ zijn, dan wil hij meer weten over wie en wat jij bent. Hij is geïnteresseerd in jou als persoon, niet alleen buitenkant – wat een duidelijk teken is dat hij serieuze gevoelens heeft.

18. Je hoort van anderen dat hij het vaak over je heeft

Als anderen je vertellen dat hij veel over je praat, dan betekent dit dat hij veel aan je denkt. Meestal is dat een van de duidelijkste tekenen dat hij jou ziet zitten en mogelijk als een potentiële partner ziet.

19. Hij onthoudt details die anderen snel zouden vergeten

Als hij kleine details onthoudt die bijna nooit worden opgemerkt, dan betekent dit dat hij inziet hoe speciaal en uniek jij bent. Hij wil er ook mee laten blijken dat hij zelf anders is. Dit is echt een schattig teken dat hij ernaar verlangt om de relatie tussen jou en hem te verdiepen.

20. Hij zoekt herhaaldelijk oogcontact

Als iemand regelmatig oogcontact zoekt met jou, dan betekent dit vaak dat ze geïnteresseerd zijn. Oogcontact is een geweldige manier om te laten weten dat je iemand leuk vindt. Het is dan ook een van de signalen die gebruikt wordt bij flirten.

21. Hij tagt je in berichten op sociale media

Deze persoon wil niet alleen laten weten dat hij geïnteresseerd is in je leven, maar wil ook anderen laten weten dat er iets gaande is tussen jullie tweeën. Het feit dat hij bereid is om publiekelijke te laten zien welke connectie jullie hebben, toont aan hoe serieus hij is over de interactie met jou.

22. Je merkt dat hij je vaker aanraakt

Hij raakt je vaker aan dan anderen dat doen en op een andere manier? Als hij geregeld lichamelijk contact met je probeert te maken en het langer volhoudt dan anderen, dan betekent het vaak hij jou leuk vindt. Aanraking wordt vaak gebruikt om emoties te tonen die woorden niet kunnen uitdrukken.

23. Je krijgt een compliment op elke kleine wijziging van je uiterlijk

Als het hem opvalt hoeveel moeite je hebt gestoken om bijvoorbeeld een nieuw jurkje te kopen of je haar te stylen, dan betekent dit vaak dat hij jou een goed gevoel wil geven. Hij heeft daar een reden voor, want jij geeft hem ook een goed gevoel.

24. Hij bekijkt al je verhalen op Snapchat

Snapchat-verhalen staan vaak vol met grappige foto’s en video’s die we delen met onze vriendengroep. Maar als hij alle verhalen bekijkt die jij post (zelfs als hij niet altijd reageert), dan laat dit duidelijk zien dat hij interesse heeft in jou.

25. Hij wil dingen met je doen die hij eigenlijk niet leuk vindt

Als hij bereid is om dingen te doen die hij normaal gesproken nooit leuk vindt, maar wel als hij samen met jou is, dan duidt dit vaak op gevoelens aan zijn kant. Hij wil zijn best voor je doen, ook als hij dingen moet doen die hij niet eens leuk vindt om te doen.

26. Hij maakt ongemakkelijke foutjes als je bij hem bent

Iedereen maakt fouten. Maar als je merkt dat hij meer fouten maakt in jouw aanwezigheid dan normaal, dan is dit een duidelijk teken dat er iets meer speelt. Als hij verlegen is in jouw aanwezigheid, of sprakeloos is in je bijzijn, dan kun je ervan uitgaan dat hij een oogje op je heeft.

27. Hij liket al je Instagram foto’s en Facebook updates

Social media gebruiken we allemaal, en wanneer je merkt dat iemand je foto’s liket, opmerkingen plaatst of zelfs knipoogreacties geeft, duidt dit vaak op serieuze interesse. Althans, dat is het in ieder geval als hij dit iedere keer doet. Als hij dit doet, laat hij met het liken van posts merken dat hij jou leuk vindt.

28. Je vrienden vertellen je dat hij vragen over je stelt

Als je vriendinnen vragen van hem krijgen over jou, dan zijn er geen twijfels. Hij vindt je leuk en wil graag meer over je te weten komen. Van vragen over jouw persoonlijkheid, interesses en hobby’s tot vragen over je relatiestatus: al deze vragen kunnen zeggen dat hij iets voor je voelt.

29. Hij beantwoordt zijn telefoon niet als je bij hem bent

Stopt hij met het beantwoorden van berichten of telefoontjes als je bij hem bent? Beschouw dat dan maar als een duidelijk teken dat hij jouw aanwezigheid waardeert. Hij luistert liever naar jou dan naar iemand anders.

30. Hij is de eerste die je feliciteert op je verjaardag

Je bent jarig. Gefeliciteerd! En hij is de eerste die je feliciteert. Als hij zich inzet om jou als eerste te feliciteren, dan laat dit zien dat hij daadwerkelijk interesse in je heeft. Een felicitatiebericht om te laten weten dat hij aan je denkt is een mooi gebaar. Het laat duidelijk zien hoeveel betekenis jouw verjaardag voor hem heeft.

31. Hij zegt andere afspraken af om iets leuks met je te doen

Als hij andere afspraken afzegt om tijd met jou door te brengen, dan is dit een duidelijk teken dat hij graag bij je wil zijn. Andere mensen in z’n leven laten wachten omdat hij liever bij jou is, is een grote indicatie van interesse.

32. Hij is altijd benieuwd naar je plannen voor de komende week

Is hij geïnteresseerd in hoe je leven eruitziet? Wil hij meer weten over wat je gaat doen en welke plannen je hebt? Het geeft aan dat hij betrokken wil blijven bij wat er in jouw leven gebeurt. Uiteindelijk wil hij daarmee ook te weten komen of hij jou kan uitnodigen om iets samen te doen als je geen plannen hebt.

33. Hij vertelt het je

Misschien wel het meest overtuigende teken: als hij vertelt dat hij graag bij je is, dan kun je ervan uitgaan dat hij jou ziet zitten. De beste manier om erachter te komen of iemand interesse in je heeft is door naar hun woorden en acties te luisteren – maar soms moet je gewoon rechtstreeks om informatie vragen. Als hij openhartig genoeg is om toe te geven dat hij iets voor je voelt, dan hoeft dit alles niet langer onduidelijk te blijven.

34. Hij probeert je te kussen

Als hij jou probeert te kussen, dan is dit een sterk signaal dat hij jou wel degelijk ziet zitten. Het is vaak de ultieme bevestiging dat er gevoelens van verliefdheid aanwezig zijn. Als jullie beiden comfortabel genoeg zijn met elkaar, dan kan dit het perfecte moment zijn om de start van een nieuwe relatie in te luiden.

Het kan soms lastig zijn om te herkennen of hij jou ziet zitten. Je bent misschien bang om jezelf bloot te geven, bang om teleurgesteld te worden en bang om afgewezen te worden. Toch kun je relatief veilig ontdekken of hij jou ziet zitten. Let op de genoemde signalen en voor je het weet is het voor jou duidelijk wat hij voor je voelt.

Mannen laten zien dat ze jou leuk vinden met hun lichaamstaal, in de dingen die ze zeggen, maar ook hoe ze zich gedragen als je in de buurt bent. Vertrouw op je gevoel en denk er niet te veel over na – als je denkt dat hij je ziet zitten, dan is dat vaak ook zo.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie