10 ‘domme’ fouten die vrouwen maken als ze iemand leuk vinden

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
10 minuten leestijd

Als vrouwen iemand leuk vinden, is het normaal dat ze constant bij die ene persoon willen zijn. Je wilt diegene beter leren kennen in de hoop iets echts te bouwen. Toch maken veel vrouwen een aantal “domme” fouten wanneer ze een man te leuk vinden. Deze fouten kunnen in het begin van de relatie of de datingfase veel verpesten. En dat wil je natuurlijk niet. Vooral niet als ze voorkomen kunnen worden. Maak jij je hier ook schuldig aan? Lees snel verder om erachter te komen en wees eerlijk tegenover jezelf: hoeveel klinken hiervan bekend?

10 fouten die vrouwen herkennen

Sommigen fouten maak je terwijl je heel goed weet dat ze fout zijn. Anderen fouten herken je wel bij anderen, maar niet bij jezelf. Zo maken we allemaal fouten, zoals deze 10 domme fouten die vele vrouwen maken. Kan jij je erin herkennen?

1. Je vergelijkt jezelf met andere vrouwen

Je hebt uiteraard alle foto’s van zijn ex op Instagram al gezien. Zij is lang, blond, dun en erg knap. Jij hebt het tegenovergestelde uiterlijk van haar, dus waarom zou hij jou leuk vinden? Dit is iets waar je jezelf helemaal gek mee kunt maken. Jezelf vergelijken met zijn exen of andere vrouwen waarvan je weet die geïnteresseerd in hem zijn? Het is volledig zinloos.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Als hij jou leuk vindt, dan wil hij je. Het maakt dus helemaal niet uit hoe al die andere vrouwen eruit zien. Of ze dik zijn of ultradun. Blond of brunette. Hij is geïnteresseerd in jou, dus stop met vergelijken en jezelf onzeker te laten voelen.

2. Je geeft te snel teveel van jezelf

Het komt niet vaak voor dat je een man vindt met wie je een echte connectie voelt. Als die vonk er wel direct is, kan het zijn dat je er meteen vol in wilt duiken. Er is niets mis mee om optimistisch te zijn over liefde en alles te willen geven. Maar het kan slim zijn om in het begin van de datingfase een beetje terughoudend te blijven. Zo bescherm je jezelf voor een gebroken hart.

3. Je laat je hele leven om hem draaien

Hij is de meeste avonden van de week druk en kan alleen op zondagmiddag met je afspreken. Jij had al plannen gemaakt om met je beste vrienden naar yoga te gaan. Maar je kan hem toch niet een hele week niet zien? Dus je zegt vervolgens je afspraak met je beste vriendin af. Je laat alles vallen om bij hem te zijn.

Toch lijkt het erop dat hij zich niet druk maakt over het feit dat jij alles om hem heen plant. Je begaat een grote fout als je hiermee bezig bent. Zorg ervoor dat je niet je leven om deze man laat draaien. Hij moet in je leven passen, maar het niet totaal veranderen.

4. Je negeert alle rode vlaggen

Hij is knap, grappig en houdt altijd de deur voor je open. Hij lijkt wel de prins op het witte paard en je kunt uren over hem praten. Dus wat maakt het uit dat hij té boos wordt op de serveerster die hem een latte geeft in plaats van de cappuccino die hij bestelde? Of wat maakt het uit dat al zijn exen ‘gek’ zijn?

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Vrouwen zien snel potentiële rode vlaggen over het hoofd wanneer ze iemand erg leuk vinden. Je ziet deze dingen graag over het hoofd, omdat je denkt dat het waarschijnlijk geen probleem in de toekomst gaat vormen of dat het met jou anders zal zijn. Maar je raadt het al: dit is een grote vergissing.

5. Je maakt snel compromissen op je dealbreakers

Weet je nog dat je nooit iemand zou daten die een roker is? Of dat je meteen je date zou achterlaten in het restaurant op het moment hij een seksistische opmerking zou maken? Maar toen dit daadwerkelijk gebeurde, gooide je alsnog al je dealbreakers uit het raam. Je bent waarschijnlijk bang dat als je bij hem wegloopt, je gedoemd bent om alleen achter te blijven… en dat wil je natuurlijk niet.

Als je je dealbreakers moet vergeten of dingen moet accepteren die je eigenlijk echt niet wil, dan is dit geen goed teken. Eerder een waarschuwingsteken. In iedere relatie moet je allebei openstaan voor compromissen, maar als je dit direct in het begin moet doen, is dit zeker geen goed vooruitzicht.

6. Je verandert of verbergt eigenschappen van jezelf

Je draagt niet elke dag make-up, maar om hem te pleasen doe je dit elke dag toch. Je was eigenlijk uitgehongerd, maar je bestelt toch maar een salade in plaats van een hamburger. Waarom? Er is een angst om afgewezen te worden, de kritische blik of het gevoel veroordeeld te worden. Dit zijn dingen die veel vrouwen doen, omdat ze willen dat mannen onder de indruk zijn.

Maar onthoud dat je jezelf nooit moet veranderen of bepaalde eigenschappen moet verbergen, omdat je anders bang bent om afgewezen te worden. Een man moet je leuk vinden om wie je bent. Doe je daarom ook niet anders voor, want je houdt jezelf voor de gek.

7. Je vergeet je vrienden

Het gebeurt veel vrouwen die hoteldebotel zijn. En niet alleen vrouwen, ook mannen doen het. Sinds je een nieuwe vlam hebt ontmoet, maak je nauwelijks tijd vrij om met je vrienden te spenderen. Toen je vrijgezel was, ging je constant met ze mee uit, maar het lijkt nu wel alsof je ze compleet bent vergeten. En dat is heel zonde, want als je de relatie eindigt zul je ze meer dan ooit nodig hebben.

Zorg dat je altijd aan relaties buiten je romantische relatie blijft werken. Deze relaties zijn namelijk net zo belangrijk. Je verwacht dat je vrienden er altijd voor je zullen zijn, zeker wanneer je in potentie met een gebroken hart achterblijft, dus zorg dat jij er ook voor hen bent.

8. Je geeft jezelf de schuld wanneer hij niet dezelfde gevoelens voor jou heeft

Als hij besluit dat hij ‘niet klaar is voor een relatie’ of dat hij iemand anders leuk vindt, geven veel vrouwen zichzelf daar de schuld van. Zo kun je denken dat je iets verkeerd hebt gedaan of dat je niet goed genoeg bent. Heel eerlijk en real? Dat is uiteraard onzin.

Soms lukken relaties gewoon niet of een van jullie besluit dat jullie niet bij elkaar passen. Dit is helemaal oké, want je kunt natuurlijk niet bij iedereen passen. Stop met je eigenwaarde te laten bepalen door een man: jij bepaalt je eigenwaarde.

9. Je wilt te snel exclusief zijn

Na een aantal dates heeft hij je nog steeds niet gevraagd om exclusief te zijn. Zijn datingprofielen zijn nog steeds actief en hij beantwoordt je appjes soms hele dagen niet? Terwijl hij nog zijn opties openhoudt, sta jij klaar om jezelf aan hem over te geven. Want jij bent al 100% toegewijd en hebt al je dating apps van je telefoon verwijderd. Houdt er rekening mee dat het snel bergafwaarts kan gaan. Het kan je hart breken als je erachter komt dat hij nog met een aantal andere vrouwen aan het daten is.

10. Je wordt volledig afhankelijk van hem

Vanaf het moment dat jij hem hebt ontmoet, zit je 24/7 aan hem vastgeplakt. Wanneer je niet met hem bent, app je hem of praat je over hem tegen je vrienden of familie. Hoe geweldig je hem ook vindt, vergeet niet dat je voordat je hem ontmoette een onafhankelijke vrouw was. Je hield ervan om zelfstandig te zijn en je eigen ding te doen. Afhankelijk worden van een man is niet alleen onaantrekkelijk, maar je doet jezelf ook tekort.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie