16 redenen om vrienden wat meer te waarderen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
10 minuten leestijd

Stel je eens voor je hoe je leven eruit zou zien zonder jouw vrienden? Zonder goede gesprekken, zonder dubbel liggen om inside-jokes, zonder gezellig feestjes? Wat een verschrikkelijke wereld zou dat zijn.

Of je nu al vrienden bent met iemand sinds dat jullie samen in de kleuterklas zaten of dat het een recente vriendschap is met een collega van werk; met sommige mensen kun je de beste diepe gesprekken hebben. Van een andere vriend(in) krijg je de beste datingtips en met een ander lig je altijd dubbel om jullie foute grappen. Deze vriendschappen zijn allemaal hetzelfde waard en maken het leven zo leuk en divers. Maar let op, neem je vrienden niet voor lief.

Vriendschap is meer waard dan je denkt

Een leven zonder vriendschappen zou maar leeg zijn. Naast familie, liefde, werk en andere hobby’s en interesses, zijn vrienden een belangrijk element in je leven. Vrienden zijn er altijd voor je: op de beste momenten en tijdens de moeilijkste tijden in je leven.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Je kunt met ze lachen, maar ook huilen. Je viert elkaars successen en voelt elkaars pijn. Jij kunt bij hen alles kwijt en andersom. Dit is waarom vriendschappen zo geweldig zijn en onderschat daarom je vriendschappen nooit. Wees bewust van deze prachtige vriendschappen en laat ze weten dat je hen waardeert.

16 redenen om vrienden meer te waarderen

Net als in een romantische relatie, moet je ook altijd blijven werken aan een vriendschap. Dit betekent dat je altijd tijd, energie en moeite zal moeten geven. Jij verwacht dat je altijd bij je vrienden terecht kan. Dit moet dan natuurlijk ook vanuit jouw kant komen. Waarom maken jouw vrienden je leven compleet? Dit zijn 16 redenen om jouw vrienden meer te waarderen.

1. Je kunt altijd 100% jezelf zijn

Je hoeft je niet anders of beter voor te doen. Zij accepteren je precies zoals je bent. Jouw goede en slechte eigenschappen maken jou precies zoals je bent en dit is waarom ze ook vrienden met je willen zijn. Je kunt jezelf bij hen zijn. Sommige vrienden kennen jou al je hele leven, dus waarom zou je nog moeite doen om je anders voor te doen dan je bent. Zij kennen de echte jou.

2. Ze zullen altijd vragen hoe het met je gaat

Iedere keer dat jij met een vriend afspreekt is het eerste wat ze vragen hoe het met je gaat. Geef daarom ook niet altijd het standaard antwoord ‘goed’. Zij zullen aanvoelen of dat wel echt zo is. Ook als het niet goed met je gaat, kun je het kwijt bij je vrienden. Ze geven om je gevoelens en hoe jij je die dag voelt. Vergeet andersom natuurlijk ook niet die vraag te stellen.

3. Ze lachen om jouw grappen, hoe slecht ze ook zijn

Het is belangrijk dat je dezelfde humor deelt met je vrienden. Samen lachen om bepaalde inside-jokes die jullie al jaren hebben. Je kan grapjes over elkaar maken, maar je lacht elkaar nooit uit. Zit je een dag niet lekker in je vel? Ga naar je vrienden toe en je vergeet tijdelijk al je problemen.

4. Ze scheppen niet op over hun successen

Maar ze delen het graag met jou. Net zoals jij dit ook met hen kunt doen. Je beste vriend heeft een nieuwe relatie, opslag gekregen of een nieuw huis gekocht. Allerlei verschillende successen, allemaal een reden om het samen te vieren. Wees trots op je vrienden en vier deze mijlpalen.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

5. Ze hebben het beste met je voor

En zullen je het allerbeste toewensen. Ze zullen je advies geven en aanmoedigen. Ze halen het beste uit je naar boven. Ze willen graag dat je succesvol wordt, of dat nu in de liefde is of om je carrière gaat. Je vrienden zien je graag slagen in het leven.

blij tevreden

6. Ze zorgen voor je als je ziek bent

Heb je een flinke griep te pakken of ben je verkouden? Je vrienden staan al op de stoep en hebben een lekker soepje voor je gemaakt. Zo hoef jij geen moeite te doen om nog uit bed te komen. Laat lekker voor je gezorgd worden.

7. Ze zijn comfortabel bij je

Ook in stilte. Echt vrienden kunnen ook stil bij elkaar zijn, er hoeft niet altijd iets gezegd te worden. Je weet dat je echt vrienden bent als er geen ongemakkelijke stiltes tussen jullie bestaan. Soms heb je beiden een drukke dag gehad en heb je gewoon behoefte aan gezelschap. Met vrienden hoef je niet altijd eindeloos te praten, elkaar gezelschap houden kan al meer dan genoeg zijn.

8. Ze juichen je toe en motiveren je

Of het nu gaat om stoppen met roken, een nieuwe baan of een relatie. Als je weet dat je vrienden je steunen en achter je staan, maakt dat veel dingen makkelijker. Als je weet dat je hun steun hebt, zal dat jou nog meer motiveren.

9. Ze vieren jouw speciale momenten

Ze onthouden belangrijke data zoals je verjaardag, de dag dat je je diploma haalt of de dag dat je een belangrijk sollicitatiegesprek hebt. Ze wensen je succes of plannen een verrassingsfeestje. Dit laat zien dat ze echt om je geven.

10. Ze voelen jouw pijn

Als jij verdrietig bent of gekwetst bent, voelen je vrienden dit ook. Ben je gedumpt door je partner of ben je ontslagen? Je vrienden zijn er voor je. Bij hen kun je alles eruit gooien en uithuilen. Ze zullen een luisterend oor bieden en je advies geven. Ze zullen je proberen op te vrolijken en beter te laten voelen. Als vrienden deel je pieken, maar ook dalen.

keuze

11. Ze zijn je gratis therapeuten

Je hoeft geen geld te verspillen aan een psycholoog. Bij je vrienden kun je alles kwijt. Huil lekker, gooi alles eruit, deel je problemen en zij zullen je altijd advies geven. Ze zijn er altijd voor je, no matter what.

12. Ze laten je weten dat je een pauze moet nemen

Zit je tot over je oren in het werk? Ben je extreem gestrest? Loop je te hard van stapel met je nieuwe relatie? Zij zullen dit meteen aan je zien. Je vrienden zullen je vertellen dat je rustig aan moet doen en meer tijd voor jezelf moet nemen.

13. Ze zijn er voor je als je een knuffel nodig hebt

Of je nu gestrest bent over dat ene sollicitatiegesprek, verdrietig bent over die ene onbereikbare liefde of je gewoon een beetje down voelt. Iedereen heeft wel eens een fijne knuffel nodig. Daar zijn je vrienden voor.

14. Ze zijn de familie die je zelf uitkiest

Heb je niet zo’n goede band met familie? Of woont je familie ver weg? Geen zorgen. Je vrienden zijn die familie die je zelf uitkiest en vormt. Je kunt net zo’n hechte band met vrienden creëren zoals je dat met familieleden hebt.

15. Ze zullen altijd eerlijk tegenover je zijn

Ze liegen niet en maken dingen niet mooier als dat ze zijn. Hebben ze het idee dat je een verkeerde keus gaat maken? Dit kan gaan om een date, partnerkeuze of een bepaalde baan. Je vrienden zullen altijd hun eerlijke ongezouten mening geven. Of je dit nu wil horen of niet. Ze hebben tenslotte het beste met je voor.

16. Ze weten precies waarmee ze jou kunnen opvrolijken

Ze weten je favoriete eten, je favoriete film of favoriete restaurant. Ze weten alles van je. Voor je verjaardag plannen ze een etentje bij je leukste Italiaanse restaurant in de stad. Als je liefdesverdriet hebt, staan ze voor je deur met je favoriete chocolade. En omdat ze je zo goed aanvoelen, zou je ze misschien wat meer moeten waarderen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie