Tinder is klaar voor verandering: Hot Takes, Explore en video in profielen

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Datingapp Tinder denkt dat online daten klaar is voor verandering. Vanaf deze week zijn een aantal veranderingen in de app op komst met video in profielen en nieuwe Hot Takes en Explore-functies.

Volgens Tinder zijn het geheel nieuwe sociale ervaringen die je nieuwe manieren bieden om de juiste persoon te vinden. “Samen leggen ze de basis voor een diepere, rijkere volgende generatie Tinder,” zeggen de makers van de app.

“Bio’s alleen vertellen niet altijd genoeg van het verhaal om tot een Like of een Nope te komen.” – Tinder

Video in profielen

Een foto zegt misschien meer dan duizend woorden, maar videobeelden zeggen nog veel meer. Dat is ook de (nieuwe) mening van Tinder, want binnenkort is het mogelijk om jezelf uit te drukken door middel van video’s in je profiel – in TikTok-stijl. Geïnspireerd door het succes van Stories en korte video’s in het algemeen, denkt Tinder dat de toevoeging van video aan profielen Gen Z – die 50% van Tinder uitmaken – een nieuwe manier geeft om hun authentieke verhalen te vertellen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Hot Takes

Hot Takes, de nieuwste sociale ervaring die op Tinder wordt gelanceerd, geeft je de mogelijkheid om met iemand te chatten voordat je matcht. Het is de eerste keer dat Tinder zoiets introduceert omdat voorheen altijd een match nodig was om te kunnen chatten.

Hot Takes is een live chatspel met andere Tinder-gebruikers om snel gematcht te worden op basis van je antwoorden in het spel. Je beantwoordt een vraag, wacht tot je gekoppeld wordt aan een ander die dezelfde vraag heeft beantwoord en vervolgens zie je elkaars antwoorden.

Terwijl de timer aftelt tot 0, kun je chatten met de ander. Je kunt kiezen of je de ander als een match wil of niet. Als je dat niet wilt, kun je timer laten verlopen om een ​​nieuw iemand te ontmoeten. Hot Takes wordt vandaag gelanceerd en is elke dag beschikbaar van 18:00 uur tot middernacht lokale tijd.

tinder hot takes

Explore

Beoordelen met een swipe naar links of rechts was ooit het enige dat Tinder te bieden had. Maar vandaag de dag is Tinder veel meer dan dat. En binnenkort nog meer, want met Explore komt er een nieuwe manier om andere leden te ontdekken en meer mogelijkheden om te matchen.

Voor de eerste keer introduceert Tinder een nieuwe sectie in de app dat Explore wordt genoemd in de Engelstalige variant van de app. In dit onderdeel kun je gebruikers vinden die dezelfde Passions delen en verschillende nieuwe onderdelen van Tinder verkennen, zoals Festival of Chef Mode. Hot Takes en andere in-app-evenementen zullen live zijn in het gedeelte Explore wanneer het later deze zomer wordt gelanceerd.

Volgens Tinder zijn de functies het resultaat van een dwingende vraag naar verandering door de nieuwe generatie singles. “Ze willen meer manieren om pronken met hun authentieke zelf, meer manieren om plezier te hebben en virtueel met anderen communiceren”, zegt Tinder. “En meer controle over wie ze ontmoeten op Tinder en hoe ze communiceren.”

explore

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie