7 signalen dat hij aan een andere vrouw denkt (ook al heeft hij met jou)

Jay
Door Jay
8 minuten leestijd

Elke vrouw wil dat haar mannetje alleen maar oog voor haar heeft. Jij hebt op jouw beurt ook een man gevonden waar je echt om geeft en denkt dat hij op precies dezelfde manier om jou geeft. Toch knaagt er de laatste tijd steeds meer iets aan je, want hij heeft zijn gedrag ten opzichte van jou aanzienlijk veranderd in de laatste weken of maanden. En dat terwijl er van jouw kant helemaal niets is veranderd.

Als je een sluipend vermoeden hebt dat hij iemand anders in zijn hoofd heeft terwijl hij jou in de ogen staart, dan is het tijd om actie te ondernemen en verder op onderzoek uit te gaan. Dat kan door het hem op de man af te vragen, maar daarvoor moeten de vermoedens wel op z’n plaats zijn.

7 signalen dat hij aan een andere vrouw denkt

We vertellen je daarom over de verontrustende signalen die erop duiden dat hij inderdaad aan een andere vrouw denkt (ook al heeft hij met jou). Al hopen we uiteraard niet voor je dat de onderstaande scenario’s je bekend voorkomen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

1. Hij is afstandelijk geworden

Er was eens een tijd dat hij werkelijk alles aan je vertelde. Van hoe zijn dag op werk of school verliep tot de kleinste, soms zelfs wat banale gedachten. Jij was de eerste persoon met wie hij alles deelde en dat vond je enorm prettig om te weten. Nu is het al moeilijk genoeg om ook maar een ​​​​eenvoudige “Hoi” uit hem te krijgen. Hij is afstandelijk geworden.

In plaats daarvan is hij juist afgeleid en lijkt hij andere prioriteiten te hebben. Zelfs als je toenadering tot hem zoekt, lijkt het weinig uit te halen. Als je vent plots veel minder moeite doet dan voorheen als het gaat om communiceren in een relatie, dan is dat toch een verontrustend teken.

2. Er is minder fysieke genegenheid

Lichamelijke genegenheid is een belangrijk onderdeel van elke relatie. Daarmee doelen we niet alleen op het seksuele, maar denk ook aan het samen op de bank kruipen om een ​​film te kijken bijvoorbeeld. Of over je been wrijven tijdens het eten en je gedag kussen voordat je naar werk gaat. Ook seks is inderdaad een goede indicator.

Als je plotseling merkt dat de fysieke genegenheid nu ineens ontbreekt, dan kan het een heel sterk teken zijn dat hij die affectie ergens anders vindt. Hij stapt fysiek bij je weg om die verbinding langzaam maar zeker te verbreken, terwijl zijn gedachten bij iemand anders zitten.

3. Hij brengt dingen naar voren die jullie niet samen hebben gedaan

Dit is absoluut een van de meest onhandige situaties, maar vrij gebruikelijk eigenlijk. Plots heeft hij het over een plek die jullie samen hebben bezocht, om zich daarna te beseffen dat hij zich vergist. En die plek of situatie waar hij het over heeft, die komt jou niet bekend voor. Oeps.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Je zult de vergissing al gauw genoeg merken aan zijn reactie en mimiek, of het feit dat hij zo snel mogelijk van onderwerp verandert. Om hem er echt mee te confronteren, kun je hem het best even laten terugkomen op het onderwerp dat hij wil vermijden.

4. Hij is altijd op zijn telefoon

Is er iets ergers dan met iemand zijn die maar niet van de telefoon afblijft? In het meest schrijnende geval kijkt hij niet eens op terwijl hij met je praat. Nu is het continu op de telefoon zitten niet meteen hetzelfde als een affaire hebben met iemand anders, want we zitten tegenwoordig voor elk wissewasje op onze smartphone; maar toch.

Als dit gedrag relatief nieuw is en er is geen andere geldige verklaring voor zijn plotselinge mobiele obsessie, dan zou het daar wel aan kunnen liggen. Probeer maar stiekem op z’n scherm mee te kijken als het kan. Let wel op: je moet echter niet zover willen gaan dat je ook echt een kijkje in zijn telefoon neemt als hij zijn telefoon onbeheerd laat liggen.

5. Hij heeft het ineens te druk om je te zien

Toen je voor het eerst met daten begon, had hij alle tijd van de wereld om af te spreken voor een etentje en quality time met je door te brengen. Nu is zijn agenda ineens extreem druk en lijkt hij geen gaatje meer voor je te hebben. Althans, niet meer doordeweeks zoals voorheen.

Natuurlijk komt het ter sprake wat hij dan wel aan het doen was op de momenten dat hij te druk was om je te zien. Maar als daarbij geen geldige verklaringen kunnen worden gegeven, dan is het duidelijk dat zijn prioriteiten tegenwoordig ergens anders liggen. Tijd heeft hij wellicht wel, maar het ontbreekt simpelweg aan aandacht voor jou.

6. Hij concentreert zich niet meer op de kleine dingen

Vooral in het begin wilde hij je nog met liefde en genegenheid overladen. Van een bos bloemen of een doosje chocolaatjes, tot het herinneren van kleine details; aan spontaniteit was geen gebrek. Het waren de kleine dingen die juist het verschil maakten en dat is inmiddels wel anders. Hij is niet langer gefocust om je gelukkig te maken en een goede indruk te maken met aandacht voor de kleine dingen die het verschil maken.

7. Hij praat niet graag over de toekomst

Als de relatie tussen twee personen hecht is wordt er vaak gepraat over een gezamenlijke toekomst. Nu hoeft dat niet per se over het huwelijk en kinderen te zijn, maar het kan al wel gaan over een gezamenlijke vakantie, concertbezoek, of een weekendje weg. Als hij het liever niet heeft over toekomstige plannen op de middellange of lange termijn, dan is het aannemelijk dat hij jou niet tot zijn toekomst rekent. Dat is met name het geval als dit gaandeweg is veranderd.

Hij probeert zijn opties open te houden, want in zijn ogen komt er misschien iemand die “beter” is dan jou of heeft hij al lang een ander gevonden. De eerdere gesprekken over toekomstige plannen worden nu ineens gevoerd met iemand anders. Hij heeft wel degelijk toekomstplannen met iemand, al lijkt dat niet om jou te gaan.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie