Man is afstandelijk? 3 redenen waarom hij afstand neemt

Jay
Door Jay
9 minuten leestijd

In het begin denk je dat je misschien paranoïde bent, dus probeer je de signalen maar vooral te negeren. Al snel moet je toch toegeven dat het niet jouw verbeelding is en dat je mannetje zich toch echt steeds meer van je terugtrekt. Hij is kortaf, minder vrolijk, heeft geen zin om dingen te ondernemen, enfin, hij is afstandelijk.

En dan ontstaat de paniek. Wat is er gebeurd? Heb ik iets verkeerd gedaan? Verliest hij zijn interesse in mij? Gaat hij het uitmaken? Waarom trekt hij zich terug en hoe kan ik hem überhaupt terughalen? Het zijn allemaal vragen die in je hoofd spelen en je wilt hem niet onder druk zetten. Doe je dat wel, dan maak je het misschien nog wel erger, zo is je gedachte.

Tegelijkertijd wil je wel weten waar je aan toe bent. Om je te helpen om met deze situatie om te gaan, hebben we een aantal verklaringen voor je die zijn gedrag kunnen uitleggen, net als dat we verschillende tips voor je hebben. Gebruik ze in je voordeel.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

3 redenen waarom hij afstandelijk is

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom een ​​man zich terugtrekt en zich afstandelijk gedraagt en we nemen de meest voor de hand liggende redenen door. Hoopvol is in ieder geval dat het lang niet altijd aan jou hoeft te liggen. Dat leggen we uit.

1. Hij is gestrest over hele andere dingen

Dit is meestal de meest waarschijnlijke oorzaak. Mannen gaan nu eenmaal anders om met stress en moeilijkheden dan vrouwen. Terwijl vrouwen er juist de voorkeur aan geven om degenen die het dichtst bij hen staan op ​​te zoeken om erover te praten en zelfs samen te huilen, geven mannen er de voorkeur aan om de dingen intern op te lossen. Hij wil immers niet als zwak en incompetent worden gezien, vooral niet in het bijzijn van een vrouw om wie hij geeft.

De oorzaken kunnen variëren. Misschien heeft hij het moeilijk op zijn werk, heeft hij financiële problemen, familieproblemen of zelfs emotionele problemen. Wat de reden ook is, het kan tijdelijk veel van zijn emotionele capaciteit vragen waardoor hij afstandelijk tegen je doet.

2. Hij is onzeker over de relatie

Twijfels komen vrijwel in elke relatie wel eens voor. Hoewel niemand die twijfels prettig vindt, kunnen we er soms gewoon niet omheen. Soms trekt een man zich terug omdat hij niet zeker weet of hij met je wil blijven daten. Dat kan aan jou liggen, aan hem, of aan de chemie tussen jullie beiden. Hij heeft in ieder geval twijfels gekregen over de gedachte om al dan niet met jou oud te willen worden.

3. Het gaat allemaal te snel

Soms beginnen ontmoetingen heel explosief. Jullie ontmoeten elkaar, het klikt enorm en kort daarna breng je ineens zo’n beetje elke seconde samen door. Wanneer het te intens wordt, is het normaal dat een man zich een beetje terug wil trekken en even weer bij wil komen. Hij heeft namelijk ook z’n vrienden, familie, hobby’s en andere bezigheden die hij in z’n eentje wil ondernemen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Het kan best even wennen zijn voor hem en dat moet je ‘m ook niet kwalijk nemen. Boys will be boys. Soms is even gas terug nemen nodig om in te zien hoe graag hij met je samen is.

5 dingen die je níet moet doen

Als je mannetje afstandelijk wordt, dan kunnen zich twee scenario’s voordoen. Of je bent meegaand en zorgt dat hij toch uiteindelijk weer toenadering zoekt, of je maakt het erger en doet de boel juist escaleren. Daarom, vooral niet:

1. Opdringen

Wat heb ik gedaan? Waarom heb je me niet een app teruggestuurd? Waarom wil je niet met me praten? Als een man gestrest is wil hij niet aan een hele vragenronde worden onderworpen. Stel één vraag, misschien twee, maar probeer aan te voelen of hij klaar is om erover te praten of dat je het rustig moet opbouwen.

2. Obsessief worden

Teveel stressen over je relatie is juist wat een relatie verpest. Het voelt alsof je liefdevol bent, omdat je je tenminste druk maakt om jullie toekomst, maar het werkt averechts. Bezorgd zijn is prima, maar word niet obsessief.

3. Provoceren

Hij is afstandelijk, dus dan zal je ‘m leren ook hoe hij weer toenadering zoekt. Misschien denk je dat het helpt om hem jaloers te maken en te prikkelen met andere mannen in het uitgaansleven. Maar als hij eenmaal een verkeerd beeld van je heeft, dan kan het nog veel meer schade aanrichten.

4. Om jou laten draaien

Grote kans dat het helemaal niet om jou gaat, dus stop ermee met jezelf als het probleem te zien totdat je zeker weet dat jij het probleem bent.

5. Zijn problemen voor hem op willen lossen

Mannen moeten zich nu eenmaal competent en sterk voelen. Als je dingen voor hem probeert op te lossen, zal hij zich bezwaard voelen omdat je denkt dat hij het niet alleen kan. Probeer alleen in te grijpen als hij om je hulp vraagt. Laat hem anders z’n eigen problemen oplossen.

5 dingen die je wél moet doen

Gelukkig zijn er ook een aantal dingen die je juist moet doen op momenten dat er meer afstand tussen jullie heerst. Zo raden we je de volgende 5 dingen aan:

1. Neem een stapje terug

Als een man ruimte nodig heeft, geef hem dan die ruimte. We weten dat je dat waarschijnlijk niet wilt, en we weten dat je liever wilt dat hij toenadering zoekt, maar dit gaat niet over jou. Het gaat om zijn gevoelens en wat hij nodig heeft. Het beste dat je kunt doen is zijn behoeften respecteren. Dit is het teken van emotionele volwassenheid en als je hiertoe in staat bent, zal hij nog meer van je gaan houden en waarderen.

2. Neem tijd voor jezelf

Het is heel gemakkelijk om jezelf te verliezen in een relatie. Nu je zelf ook wat ruimte hebt, gebruik het in je voordeel door je op jezelf te concentreren en opnieuw verbinding met jezelf te maken. Heb je een hobby laten varen? Een goede vriendin niet gezien of ben je je familie een bezoekje schuldig? Dan is nu het moment om optimaal gebruik te maken van de extra tijd en ruimte.

3. Wees er voor hem

Probeer ondersteunend te zijn. We weten dat het moeilijk is om iemand te steunen als je je zelf gekwetst en verward voelt, maar het is enorm belangrijk om er voor hem te zijn. Laat hem weten dat je er bent als hij je nodig heeft.

4. Blijf gelukkig

Laat je niet leiden door je negatieve emoties. We weten dat je bezorgd en onzeker bent, maar deze komen voort uit gedachten die jij hebt over die van hem, niet noodzakelijkerwijs door wat hij doet. Breng tijd door met vrienden en doe dingen die je leuk vindt. Mensen voelen zich aangetrokken tot positieve energie. Als je die energie uitstraalt, komt hij nog sneller bij je terug.

5. Blijf optimistisch

Als je angstig en gespannen bent, zal hij dat ook voelen. Probeer zo goed mogelijk om gewoon koel en kalm te zijn. Probeer je liefdevolle, zorgzame kant te tonen op een natuurlijke manier, zodat hij zich goed bij je voelt. Optimisme is de beste remedie, zelfs op de meest pessimistische momenten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie