Hij appt nooit eerst, maar antwoordt altijd? 6 redenen waarom hij dit doet

Jay
Door Jay
9 minuten leestijd

Dus, je bent op het punt gekomen waarop je je afvraagt: “Moet ik hem wel eerst appen?” Want als je wakker wordt, stelt het je teleur dat jij geen appje van hem hebt gekregen. En dat terwijl je weet dat hij eerder wakker is dan jij. Maar dan gebeurt het de volgende dag opnieuw en de dag daarna wederom.

Het stoort je, want jullie contact is wel heel erg fijn. En ook beantwoordt hij al je berichten. Hoe kan het dan dat hij jou nooit uit zichzelf een app stuurt? Het enige wat jij hoeft te doen om een gezellig gesprek met hem te voeren is een appje te versturen. Maar juist dat stoort je. Want ook hij mag best wel een keer uit eigen beweging een appje sturen — vind jij althans.

Als dit je bekend voorkomt, raak dan nog niet in paniek. Want er zijn verschillende redenen die kunnen verklaren dat hij niet uit zichzelf appt. En ze zijn lang niet allemaal even vervelend.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

6 redenen waarom hij nooit eerst appt

Mannen zijn nu eenmaal een apart slag volk als het gaat om appen. Mannen appen anders dan vrouwen. We vertellen je waarom hij nooit eerst appt, maar wel altijd reageert. En in de meeste gevallen betekent het dat jij niets fout doet. Soms, of vaak zelfs, ligt het gewoon aan hem.

1. Hij is onzeker over wat jij voor hem voelt

Mannen voelen zich ook wel eens onzeker over de relatie en sommigen hebben daar goede redenen voor. Hoewel het contact altijd leuk is, schuilt er toch nog een gevoel van onzekerheid in hem. Doordat jij als eerste appt, wordt dat gevoel weggenomen. Het is een soort van bevestiging dat jij hem wél ziet zitten. Soms kan het even duren voordat hij dat beseft.

Elk eerste contactmoment is er weer eentje van vreugde. Het is de bevestiging die hij nodig heeft. Als dat besef dan toch komt bij hem, dan zal hij ineens wel kunnen besluiten om jou te appen. Maar geef hem even de tijd en laat je mannetje vooral weten dat je hem net zo leuk vindt als andersom. Oftewel: geef ‘m de bevestiging waarnaar hij op zoek is.

2. Hij is onzeker over zijn eigen gevoelens

Andersom kan het ook zo zijn dat hij onzeker is over zijn gevoelens. Hij weet niet precies wat hij met je aan moet. Op zich vindt hij jou wel leuk, maar of het ook leuk genoeg is? Hij is er nog niet over uit. Misschien wil hij het contact wel behouden, maar niet verder gaan dan dat. Misschien wil hij je geen valse hoop geven. Misschien wil hij wel intiem met je worden, maar geen relatie. Als hij niet zeker is over zijn gevoelens voor jou zijn dit allemaal redenen waarom niet als eerst appt, maar wel altijd antwoordt.

3. Het is de gewoonte

Jij appt toch altijd eerst, denk hij. Misschien verwacht hij gewoon dat jij hem appt, omdat dit op natuurlijke wijze zo is ontstaan. Als je hier afstand van kunt nemen, zul je merken dat hij echt wel zelf initiatief zal nemen. Al zullen de eerste dagen dat het gebeurt hem wellicht wat onzeker maken. Hij kan zich dan ineens gaan afvragen of er wat is veranderd aan jouw gevoelens.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

De kans bestaat daarom dat hij zich op een iets andere manier zal gaan gedragen, in hoeverre je dat via de app kunt zien althans. Maar de toon van z’n apps zal veranderen en misschien stelt hij je wel vragen over het uitblijven van jouw berichten. Hoe dan ook, geef het wat tijd, ook al is het een hele dag. Je moet hem de ruimte geven om ook naar jou toe te komen.

Dat betekent niet dat je nooit eerst moet appen. Het betekent dat je zo af toe moet wachten tot hij het initiatief neemt. Dat kan geen kwaad uiteraard. Waarschijnlijk zal hij al vrij snel aangeven dat hij eigenlijk gewoon wachtte dat jij hem eerst zou appen.

4. Hij heeft het druk

Multitasken is niet het sterkste punt van mannen en dat geldt ook al voor de meest simpele dingen als appen en andere dingen op hetzelfde moment doen. Dus als je partner iets dringends te doen heeft, dan zul je waarschijnlijk niet zoveel van hem horen als je zou willen, simpelweg omdat hij zijn geest er niet naar kan zetten. Terwijl een gemiddelde vrouw een momentje vindt om snel een app te sturen, focust de gemiddelde man zich juist liever op waarmee hij bezig is.

Je gaat je in dit geval wellicht wel afvragen waar zijn prioriteiten liggen, maar daar moet je niet teveel over nadenken is ons advies. Het is in ieder geval wel een vrij geldige reden waarom hij nooit als eerst een appje stuurt, want hij antwoordt wel altijd. Appen kan ook na werktijd, alhoewel het voor dringende zaken op zich wel handig is als hij sneller met een reactie komt.

5. Je bent z’n side chick

Hebben jullie officieel nog niets? Dat is het mogelijk dat hij de markt nog aan het verkennen is. Hij appt daarom met verschillende vrouwen en jij bent er één van. Met wie hij contact heeft, wordt dan vooral bepaald door wie hem wel een appje stuurt en wie niet. Begrijp ons niet verkeerd, dit betekent niet dat hij niet in je geïnteresseerd is. Hij moet alleen z’n tijd zien te verdelen over ‘alle side-chicks’.

Als jullie zover komen dat het uitmondt in een relatie of iets dat daarop lijkt, dan zal hij wel wat aan die side-chicks moeten doen natuurlijk. Het contact met hen moet verdwijnen, zelfs ook al hebben we het alleen over appjes. Als jij zelf ook nog aan het daten bent, dan heb je zelf misschien ook wel met meerdere mensen contact via de app. Afhankelijk van hoe serieus jullie zijn, kunnen jullie dit met een goed gesprek wel oplossen lijkt ons zo.

6. Hij houdt niet van appen

Dit komt veel vaker voor dan je je kunt voorstellen. Er zijn genoeg mannen die meer van telefoongesprekken of persoonlijke gesprekken zijn dan van berichten sturen via een telefoon. Het is dan ook helemaal niet zo erg dat hij niet zo vaak uit eigen initiatief een app stuurt. Belangrijk daarbij is dan wel dat de audioberichten, videocalls, telefoongesprekken en persoonlijke gesprekken wel met een hoop enthousiasme en aandacht gebeuren.

Als hij aangeeft dat hij niet van appen houdt, maar dat wel compenseert met innig contact en interesse op andere momenten, dan klopt z’n verhaal. Het is nu eenmaal mogelijk dat hij een digibeet is, iemand die wat onhandig is met z’n mobiel. Of in ieder geval dat zijn voorkeur uitgaat naar persoonlijk contact.

Ga daarom vooral samen op date, zie elkaar zoveel mogelijk in het echie, en videobel als je vrij bent in plaats van dat je appt. Probeer hem niet te dwingen te veranderen, maar zoek gewoon andere manieren om contact met elkaar te hebben. Is er iets belangrijks dat je moet weten? Bel hem dan. Of vraag ‘m een aparte beltoon in te stellen voor jouw telefoonnummer zodat hij weet dat het belangrijk is als hij een app van je krijgt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie