Home Dating Wat is een side chick? 7 tekenen dat jij niet de ‘main chick’ bent

Wat is een side chick? 7 tekenen dat jij niet de ‘main chick’ bent

3 minuten leestijd
0
vrouwen

Verliefd worden op iemand die jou als een optie ziet is een van de meest vervelende ervaringen om mee te maken. Het is een periode van onzekerheid en onduidelijkheid, omdat jij je gevoelens toevertrouwt aan iemand die ze mogelijk nooit zal waarderen of beantwoorden.

Terwijl je hoop houdt dat zijn gevoelens ooit zullen veranderen, wacht je op iets waarvan niet eens zeker weet of het gaat gebeuren. Je offert je eigenwaarde en waardigheid op in de hoop op meer. Maar die stem in je hoofd die je vertelt dat hij ooit overstag zal gaan, spreekt zelden de waarheid. Dat is waarom mensen zeggen dat het ‘geen optie is om een optie zijn’.

Een optie zijn is droevig. Het is een uitzichtloze situatie. Maar het is nog erger als je niet alleen een optie bent, maar ook de tweede keus. Dat is het geval wanneer je een side chick bent.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wat is een side chick?

Een side chick is een vrouw die zowel een optie als een back-up is – een ‘vriendin’ voor erbij. Je bent de andere vrouw in zijn leven, de maîtresse. Het houdt in dat jij zijn minnares bent, een vrouw die een intieme relatie aangaat met een man die zich al in een relatie bevindt. Side chicks weten vaak dat er een andere vrouw is, maar ze hebben de hoop dat hij uiteindelijk voor hen zal kiezen.

7 tekenen dat jij niet de ‘main chick’ bent

Heb je het gevoel dat jij niet zijn eerste keuze bent? Of denk je dat er een andere vrouw is die hij liever heeft? Dan is het mogelijk dat jij zijn side chick bent. We vertellen je hoe je kunt weten of je zijn side chick bent.

1. Je kent zijn sociale omgeving niet

Als de side chick zijnde moet je verborgen blijven. Zijn familie en vrienden (en natuurlijk relatiepartner) mogen helemaal niets van jou weten. Je bent een mysterie voor zijn omgeving. Of nog beter: onbekend. Sta je bijvoorbeeld niet onder je eigen naam in zijn telefoon? Ben je geen ‘vrienden’ op sociale media? Dan mag je ervan uitgaan dat hij jou geheim wil houden.

2. Je spreekt nooit bij hem thuis af

Omdat de relatie samengaat met de nodige discretie is het nooit mogelijk om bij hem thuis af te spreken. Het is toch niet fijn om elkaar alleen bij jou thuis, in hotelkamers of in de auto te ontmoeten? Helaas biedt hij je geen andere keuze, want zijn huis zie je namelijk nooit van binnen.

3. Je hebt geen controle

Als de side chick heb je nooit de controle over de relatie. Je moet altijd maar afwachten wanneer je iets van hem hoort. Hij heeft het namelijk al druk genoeg met zijn leven – jij bent bijzaak. Hij beslist wanneer, waar en hoe laat jullie elkaar zullen zien. Wanneer je alleen seks verwacht van hem, is dat misschien geen probleem. Maar als er gevoelens bij komen kijken, dan kan dat nogal pijn gaan doen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

4. Je staat niet bovenaan zijn lijstje

Hij heeft genoeg andere dingen te doen waardoor je hem niet vaak ziet. Vanwege al zijn verplichtingen zal hij amper tijd voor jou hebben. En wanneer hij wel de tijd heeft, zal het waarschijnlijk even snel zijn. Je hebt geen prioriteit. Daar heb je verder geen invloed op, want jij moet je houden aan zijn schema en niet andersom.

5. Je bent niet belangrijk voor hem

Mogelijk is hij voor jou een belangrijk persoon in je leven, maar dit geldt zeker niet voor hem. Ondanks dat hij tegen je kan zeggen dat jullie relatie toekomst heeft, vertellen zijn daden en gedrag hoe het werkelijk zit. Jij bent in zijn ogen gewoon een dame bij wie hij snel langs gaat wanneer hij zin heeft.

6. Je bent alleen goed voor de seks

Analyseer eens goed hoe jullie afspraakjes verlopen. Gaat hij na de seks gelijk weer weg? Wil hij niet komen als seks onmogelijk is? En is hij vooral op zijn eigen behoeften gericht? Dan weet je dat hij niets anders van jou wil dan seks. Hij ziet geen toekomst voor zich met jou en nee, hij houdt niet echt van je.

7. Je hebt een schuldgevoel

Heb je een schuldgevoel, maar kun je niet helemaal plaatsen waar dit vandaan komt? Waarschijnlijk is het je onderbuikgevoel dat zegt dat hij al bezet is. Emotionele gezondheid is erg belangrijk en zaken die je niet lekker zitten kunnen dit verstoren. Wanneer je het gevoel hebt dat je niet de enige bent, kan dit aan je geweten gaan knagen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …