Bilove

4 van 5

Heb je ooit gedroomd over een datingapp speciaal ontworpen voor biseksuele en bicurious vrouwen? Bilove is dé plek voor jou. Deze kleurrijke en gebruiksvriendelijke datingapp neemt alle hobbels van het ontmoeten van like-minded vrouwen uit de weg. Ongeacht of je op zoek bent naar liefde, vriendschap of gewoon een leuk gesprek, Bilove is je vrolijke en veilige haven in de wereld van online dating.

PluspuntenPlatform voor biseksuele en lesbische vrouwenDiscreet platformInclusieve en open community
MinpuntenGeen mobiele appGebruikersbestand niet heel grootMinder bekend dan andere datingapps

Bilove: “Voor vrouwen die op zoek zijn naar leuke vrouwen.” Dat is de slogan van deze datingsite voor biseksuele en bischierige dames. Vraag en aanbod ontmoeten elkaar op datingsites en Bilove is het antwoord op de vraag van vele bischierige vrouwen die zichzelf en hun fantasieën willen ontdekken. In tegenstelling tot vele andere datingsites en apps richt deze datingsite zich niet op iedere single, maar alleen op vrouwen die interesse hebben in andere vrouwen. Dit is een overzicht van wat Bilove precies doet, hoe het werkt en alles wat je nog meer moet weten.

Hoe werkt Bilove?

Om te beginnen, zoals bij iedere datingsite, is het nodig om je in te schrijven op de datingsite. Gelukkig is deze stap snel achter de rug bij Bilove. Je hoeft in eerste instantie alleen maar je gebruikersnaam (zelf te verzinnen), wachtwoord en e-mailadres in te vullen. Hierna ontvang je een bevestigingsmail waarna je gevraagd wordt om je e-mailadres te bevestigen. Als je dit gedaan hebt dan heb je al toegang tot de website; klaar om je profiel in te vullen. Voeg je beste foto’s toe en verzin een leuk stukje over jezelf en wie of wat je zoekt.

Wie bekend is met de traditionele datingsites zal geen probleem hebben om wegwijs te worden in de werkwijze van Bilove. Wat dat betreft is het een simpele maar gebruiksvriendelijke website. Al vanaf de start is duidelijk hoe het Bilove werkt, want op de beginpagina worden alle vrouwen getoond die recentelijk online waren. Dit geeft je een shortcut naar de profielen van actieve leden, degenen die nu of onlangs online waren op het platform.

Begin hier met je profiel op Bilove

Zoekfilters

We hebben allemaal onze voorkeuren voor een partner. Tussen de 25 en 35 jaar, blond haar, blauwe ogen, een sterke persoonlijkheid en begripvol: deze voorkeuren zijn voor iedereen anders. Om zo snel mogelijk tot de beste bi-match te komen, kun je op Bilove zoekfilters instellen.

Je kunt zoeken in een straal om je eigen locatie heen, maar ook binnen een specifieke provincie. Omdat afstand een dealbreaker kan zijn, is het mogelijk om bij je in de buurt te zoeken. Wil je alleen vrouwen beoordelen en benaderen die een foto hebben? In de zoekfilters kun je de dames uitsluiten die geen foto’s op hun profiel hebben staan. Geen foto? Geen kans op een date met jou. Is er een prachtige vrouwen waarvan je de naam weet? Dan kun je specifiek op haar naam zoeken. En tot slot kun je ook filteren op vrouwen die online zijn – een contactpoging heeft bij hen een grotere kans op een snelle reactie.

Als je begint met daten op Bilove, dan start je met een gratis account. Hiermee kun je rondneuzen, alle profielen bekijken, zoeken naar andere vrouwen maar ook kun je berichten en winks ontvangen. De winks zijn interesseberichten van andere vrouwen, de digitale vorm van de knipoog. Je kunt deze berichten echter niet beantwoorden, daar is een Premium lidmaatschap voor nodig. Met dit lidmaatschap krijg je toegang tot alle functies van de datingsite, in ruil voor een maandelijkse vergoeding.

bilove zoekfilters

Voor wie is het?

Heb je weinig of geen ervaring met andere vrouwen? Of juist wel en ben je op zoek naar een groentje die zichzelf nog aan het ontdekken is? Wat de reden ook is dat je lid wilt worden, voor beiden is er wat wils. Op Bilove kun je vrouwen ontdekken, leren kennen en als het klikt, afspreken. Het maakt dus niet uit of je al heel lang weet dat je exclusief op vrouwen valt of je je eigenlijk hetero voelt maar nieuwsgierig bent naar al dat vrouwelijk schoon. De enige voorwaarden om lid te mogen worden van Bilove is dat je een vrouw bent en ouder dan 18 jaar.

“ Alleen serieuze vrouwen worden opgenomen in ons bestand.” – Bilove

Bischierig: een toenemende trend

Van vrouwen is bekend dat ze vaker op andere vrouwen vallen dan mannen onderling. Er wordt zelfs gesteld dat bischierigheid bij 60 procent van alle vrouwen voorkomt. Voor als je het nog niet weet, bischierig samengesteld uit de woorden biseksueel en nieuwsgierig. Het is dus heel normaal dat je een date zoekt met een andere vrouw, omdat het bij veel vrouwen een natuurlijke drang is om dit deel van zichzelf te ontdekken. Zo kun je je hetero voelen, maar toch seksuele fantasieën hebben over vrouwen; dit maakt je nog niet meteen lesbisch of biseksueel. Bilove is dus de datingsite die zich specifiek op deze vrouwen richt, zodat ook zij een plek hebben om zichzelf beter te leren kennen en fantasieën werkelijkheid te laten worden.

Meer dan 60.000 inschrijvingen

Gelijkstemde vrouwen

Dating bij Bilove heeft het grote voordeel dat het de zoektocht naar een date wat makkelijker voor je maakt. Verschillende mensen hebben verschillende behoeften, maar bij Bilove komen de mensen met dezelfde behoeften bijeen. Dit maakt het eenvoudig om iemand te vinden die hetzelfde wil als jij. Als je je in het openbaar begeeft dan herken je het gevoel waarschijnlijk wel; voelt ze zich tot me aangetrokken of doet ze alleen zo om aardig te zijn? Het is niet makkelijk om deze situaties te ontcijferen, dat weet iedereen.

Gelukkig vermijd je deze situaties op een datingsite zoals Bilove, een gemeenschap waar je in contact kunt komen met gelijkgestemde vrouwen die hun biseksuele gevoelens op willen sporen en bloot willen leggen. Naast daten kun je Bilove ook gebruiken om over je gevoelens te praten, ervaringen uit te wisselen of om alleen te chatten met andere vrouwen. Of dit uiteindelijk tot een date leidt – of niet – ligt volledig aan jezelf.

bilove website

Onze beoordeling van Bilove

Bij het openen van Bilove word ik meteen begroet door een kleurrijk startscherm met twee vrouwen die overduidelijk intiem tegen elkaar aanstaan. Deze site is duidelijk bedoeld om de aandacht te trekken, denk ik. Het is mijn beurt om een datingsite te testen en daarom meld ik mij aan bij Bilove.

Na het aanmelden merk ik op dat alles duidelijk is ingericht – gemakkelijk navigeerbare secties, simpel taalgebruik en heldere pictogrammen. Een blik op de menu-opties bevestigt mijn vermoeden: deze app is zorgvuldig ontworpen om biseksuele vrouwen in de kijker te zetten. De nadruk ligt duidelijk op het verbinden van mensen die deze identiteit delen. Waar de meeste datingsites een ‘one size fits all’-aanpak lijken te hebben, lijkt Bilove hard te werken om een specifieke niche in de datingwereld te bedienen.

Ik ga verder met mijn profiel. Standaard zaken, niets bijzonders, behalve dat ik het gevoel heb dat het allemaal wel redelijk traditioneel is ingericht qua profielen. Het is geen app waarbij je profiel op je persoonlijkheid wordt afgestemd of dat er sprake is van een matchingsalgoritme. Dit geeft mij het gevoel van minder personalisatie dan andere apps waar ik ervaring mee heb. Het instellen van mijn voorkeuren, het uploaden van foto’s, het is verder allemaal gemakkelijk en duidelijk.

Scenario’s spinnen zich af in mijn hoofd terwijl ik door de profielen scrol. Het valt mij op dat de gebruikersbasis vrij klein is, waardoor er minder vrouwen beschikbaar zijn dan gewenst. Maar wie zegt dat kwantiteit boven kwaliteit gaat? De profielen die ik zie lijken echt, boeiend en elk gesprek dat ik aanga, onthult interessante, unieke vrouwen.

De site is niet echt modern en dat gaat samen met wat ik eerder zei over de werkwijze. Het is duidelijk aan een update toe en tot mijn teleurstelling ontdek ik dat er geen mobiele app is. Hoe leuk de genereuze functies ook zijn, ik kan het niet helpen dat de app als geheel een beetje ouderwets aanvoelt. Het werkt en het is simpel, maar onderscheidend is het niet.

Toch, terwijl ik mijn ervaring met Bilove overdenk, kan ik niet anders dan concluderen dat er blijkbaar een markt voor is. Ondanks de gebreken, ondanks de kleinere gebruikersbasis, is deze datingsite iets anders. Het is niet zomaar een andere datingapp in een zee van minder dan indrukwekkende kopieën. Bilove is echt bedoeld voor biseksuele vrouwen, een plek die voor hen is gemaakt. En aangezien dit een algehele gebruikerservaring is, dan geef ik deze datingsite toch een solide 4 van 5.

Beoordeling vond plaats in juli 2023 door Michelle Mulder.

Gratis en betaald

Wie zich bij Bilove inschrijft wordt aangeraden om in eerste instantie het gratis lidmaatschap te benutten. Waarom zou je immers betalen als je nog niet zeker weet wat je wilt. Het gratis instaplidmaatschap is precies daarvoor bedoeld: om alles eens goed onder de loep te nemen. Is het wat je zoekt? Past het bij je nieuwsgierige wensen? Is het de plek waar je je biseksuele gevoelens kunt onderzoeken? Met het gratis lidmaatschap krijg je toegang tot de basisfuncties van het platform. Dat zijn deze functies:

 • Profiel aanmaken en invullen
 • Basis zoekopdrachten uitvoeren
 • Berichten ontvangen
 • Winks ontvangen
 • Onbeperkt toegang tot profielen

Meer informatie

Premium lidmaatschap

Als je besluit om door te gaan met Bilove, omdat je bijvoorbeeld al wat leuke berichten ontvangen hebt, dan kun je een Premium lidmaatschap overwegen. Je kunt met dit lidmaatschap veel meer functies gebruiken dan als gratis lid voor een bedrag vanaf 9.99 euro per maand. Zo kun je niet alleen berichten ontvangen maar ook lezen en verzenden. Bovendien kun je zelf ook winks versturen en chatten met alle potentiële kandidaten. Als extra functies kun je ook van deze opties gebruikmaken:

 • Foto’s uploaden en alleen toegankelijk voor vrienden maken
 • Uitgebreid zoeken en profielen toevoegen aan je favorieten
 • Alle openbare foto’s bekijken
 • Prive fotoalbums bekijken als je uitgenodigd bent
 • Onbeperkt alle profielen bekijken
 • Voorrangsbehandeling bij de helpdesk
 • Boven in de zoekresultaten verschijnen

Prijzen

Klinkt dit interessant? Je hebt vier lidmaatschappen om uit te kiezen: 1 maand, 2 maand promotie, 3 maanden of 6 maanden. De promotie-aanbieding heeft een wisselende duur en prijsstelling. Dit zijn de prijzen van Bilove:

 • 1 maand voor € 39,95 p/m
 • 2 maanden promotie voor € 39,95 p/m (€ 19,98 p/m)
 • 3 maanden voor € 43,95 (€ 16,65 euro p/m)
 • 6 maanden voor € 59,70 (€ 9,99 euro p/m)

Neem je het Premium lidmaatschap? Dan wordt het direct geactiveerd na ontvangst van de betaling. En wat voor sommige vrouwen belangrijk kan zijn: op je afschriften wordt niet verwezen naar Bilove. De betaling worden door een relatief anonieme bedrijfsnaam verwerkt.

Houdt er rekening mee dat de Bilove-abonnementen automatisch worden verlengd, tenzij je dit hebt uitgeschakeld tijdens het afsluiten van het abonnement. Wil je niet dat het lidmaatschap automatisch voor dezelfde periode wordt verlengd? Zet dan het vinkje uit dat de automatische verlenging inschakelt.

“Ik wist niet dat er zoveel lieve, mooie, intelligentie biseksuele vrouwen zijn. Ik heb mijn maatje gevonden en wil graag verder met haar de “wereld ontdekken.” – Simone, 35 jaar

App en website

Bilove is beschikbaar als datingsite, niet als app. In de appstores van Apple en Google is dus geen Bilove-app te vinden. Daarentegen is de website wel geschikt voor gebruik op een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet. Een installatie of download is niet nodig. Via de internetbrowser kun je altijd en overal inloggen op Bilove. Welk apparaat je ook gebruikt, de datingsite past zich aan het apparaat en het scherm aan.

Bekijken op Bilove

Privacy en veiligheid

Omdat elke aanmelding op een datingsite gepaard gaat met een gevaarlijke combinatie van persoonsgegevens en intieme details is het belangrijk dat de beveiliging functionerend en van hoge kwaliteit is. De eerste manier om dit te verifiëren is het slotje in het adresbalk, wat garandeert dat de gegevens (berichten, foto’s en meer) met een versleuteling worden verzonden. Deze zogenoemde SSL-encryptie is bij Bilove voorzien van een geldige licentie.

Wat betreft de privacy valt te melden dat de profielen vanaf de ‘buitenkant’ niet bereikbaar zijn. Niet-leden kunnen de profielen van Bilove niet bekijken. En ook zijn de profielen afgeschermd van de zoekmachines. Dus wil je niet dat anderen op je naam zoeken en een datingprofiel tegenkomen? Bij Bilove zal dat niet gebeuren.

Over Bilove

Als datingsite voor biseksuele en bischierige vrouwen heeft Bilove een specifieke doelgroep waar het zich op richt. Dat doet het nu al een aantal jaren, zoals terug te lezen is in de mediavermeldingen. Achter de datingsite zit een bedrijf met de naam Brunique BV, dat gevestigd is in Delft.

Bereikbare klantenservice

Heb je een vraag voor het team van Bilove? Geen zorgen, de medewerkers beantwoorden je vraag binnen 24 uur. Of als dat niet lukt, dan ontvang je binnen een dag een indicatie van wanneer je wel een antwoord krijgt. Je kunt contact opnemen met de helpdesk door een e-mail te versturen.


bilove

Beoordeel Bilove

Alle beoordelingen van Bilove

3,8
Rated 3,8 out of 5
3,8 van 5 sterren (op basis van 6 reviews)
Uitstekend33%
Heel goed17%
Gemiddeld50%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Empowerende community

Rated 5,0 out of 5
29 mei 2024

De community op Bilove is klein maar empowerend,waardoor het gemakkelijk is om jezelf te uiten

Ijsbeer
Gecontroleerd

Unieke focus, maar beperkt

Rated 3,0 out of 5
13 mei 2024

Bilove richt zich op biseksuele connecties, wat geweldig is, maar het lijkt alsof de gebruikersbestand beperkt is

Vlinder
Gecontroleerd

Beperkt aanbod

Rated 3,0 out of 5
26 april 2024

Het aanbod van potentiële matches op Bilove kan soms beperkt zijn, vooral voor gebruikers buiten grote steden

Kirsten
Gecontroleerd

Voor vrouwen door vrouwen

Rated 5,0 out of 5
15 april 2024

Bilove is een geweldige plek voor lesbische en biseksuele vrouwen om elkaar te ontmoeten en relaties aan te gaan

Jvd
Gecontroleerd

Niet druk

Rated 4,0 out of 5
13 januari 2024

Bilove is precies wat ik zocht. Alleen is het niet erg druk. Dat valt tegen, het heeft ook geen app

Hak
Gecontroleerd

lastig profiel aanpassen

Rated 3,0 out of 5
21 december 2023

Profiel aanpassen is lastig, kan gebruiksvriendelijker

Sophie
Gecontroleerd