Dirty talk: 7 tips, zinnen en voorbeelden

Jay
Door Jay
15 minuten leestijd

Natuurlijk, seks is hartstikke lekker en in veel gevallen ook net zo liefdevol. Toch is er tussen alle liefde door hopelijk ook genoeg ruimte voor geiligheid en vunzigheid. Voor veel mensen kan het niet kinky genoeg en één van de meest effectieve manieren om wat meer vuur aan je seksuele relatie te geven is door dirty talk toe te passen.

Want met dirty talk wordt er een hoop losgemaakt. Uiteraard hangt het een beetje van je karakter af, maar wie wordt er nou niet opgewonden van als een lekker wijf of een knappe vent geile dingen tegen je zegt. Dirty talk kan heel erg opwindend en pikant zijn, maar je moet het uiteraard wel goed aanpakken.

Niet iedereen is er even goed in en niet elke vrijpartij is er even geschikt voor. Wil jij weten hoe jij het met aanpakken op het gebied van dirty talk? We vertellen alles dat je moet weten. Om je volgende vrijpartij nóg opwindender te maken.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Wat is dirty talk precies?

Dirty talk is een term die komt uit het Engels en staat voor seksueel getint taalgebruik. Niet geheel verrassend kunnen we dit in het Nederlands vertalen als ‘vieze praat’ of beter gezegd ‘vieze praatjes’. We hebben het dus over informeel taalgebruik met een seksueel getinte inhoud. Het vieze zit ‘m in het feit dat we het over onderwerpen waar nog een bepaalde taboe aan hangt of onderwerpen die niet geschikt zijn voor iedereens oren.

Visualiserende taal

Dirty talk is ook een sterk visualiserende taal waarbij wordt gefantaseerd. Als beide partners gediend zijn van de dirty talk dan kan het als erotisch en stimulerend worden gezien. Wat heet: het woord prikkelend is hier misschien nog wel beter op haar plaats. Deze erotisch getinte boodschappen kunnen zowel hardop worden gezegd of juist zachtjes worden gefluisterd. De manier waarop de ander wordt geprikkeld kan per situatie afhankelijk zijn.

Ook op afstand

Belangrijk is dat de visualiserende manier van praten niet meteen tot seksuele interactie hoeft te leiden. Dirty talk kan zowel tijdens, na, en heel belangrijk, voor de vrijpartij plaatsen. Zo kan er worden opgebouwd en vooruitgekeken naar een toekomstig moment, simpelweg om de boel op te geilen. Via bijvoorbeeld online dirty talk of zelfs telefoonseks kun je ook aan dirty talk doen. Om het daarna echt ‘dirty’ te maken als jullie elkaar zien.

Het doel van dirty talk

Voor veel mensen hoort dirty talk bij het seksleven. Dirty talk kan zich op allerlei manieren uiten en is ervoor bedoeld om de seksuele relatie nog spannender te maken. Toch hangt de mate van dirty talk af van de relatie die jij met iemand hebt. Terwijl de ene persoon liever liever geen dirty talk doet is het voor de ander juist heel opwindend. De intonatie en timbre van de stem zijn daarbij net zo belangrijk als de woorden zelf. Dirty talk is daarmee een geheel eigen manier van communiceren. En voor communiceren zijn twee mensen nodig.

Alleen als het van beide kanten komt

Met dirty talk hebben we het wel over een soort taalgebruik die door beide partners op prijs moet worden gesteld. Dirty talk is iets dat van beide kanten moet komen en in geen enkel geval eenzijdige communicatie moet zijn. Je kunt natuurlijk in het wilde weg op een vieze manier met iemand praten, maar dan kan het al snel schokkend of kwetsend zijn als de ander dat helemaal niet wil horen. En dan wordt het doel van dirty talk volledig gemist.

Positieve interactie tussen de twee betrokkenen is daarom van fundamenteel belang. Ook zijn grenzen belangrijk. Wat voor de één kinky en opwindend is, kan voor de ander een stapje te ver gaan.

novamora
Casual chat tip: Novamora
 • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
 • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

geluid audio

Beginnen met dirty talk

Nu zullen veel mensen al kinky opmerkingen hebben gemaakt met hun partner, maar het kan ook zomaar zijn dat jij dat nog niet hebt gedaan, in ieder geval niet met je huidige partner. Het is daarom ook belangrijk om goed in te schatten met wie het wel en niet kan, en vooral ook wanneer dirty talk kan. Wat ons betreft zijn er een aantal sleutelmomenten:

 • Als aperitiefje: jullie zijn niet fysiek bij elkaar in de buurt, maar jullie zitten elkaar al wel de hele tijd op te geilen.
 • Als voorgerecht: jullie zijn al aan het voorspel begonnen en hitsen elkaar op door dirty talk.
 • Tijdens de hoofdmaaltijd: tijdens de seks kan je dirty talk gebruiken om de seks nog veel intenser te maken. Seks zonder geluid is bijvoorbeeld een stuk minder spannend dan met, dus door de juiste dingen te zeggen, maak je het nog veel passievoller.
 • Als toetje: na de vrijpartij kun je nog een keer terugkijken op de seks en laten blijken hoe lekker jij het wel niet vond.

De dingen die je tegen elkaar zegt? Nou, eigenlijk gewoon de dingen waarmee jullie elkaar opgeilen, maar niet aan tafel zouden zeggen als er wildvreemden bij zitten. Klinkt dat simpel? Dat is het ook voor sommige mensen. Toch kan het in de praktijk voor anderen heel erg lastig blijken.

Praten tijdens seks

Sommige mensen moeten eerst een drempel over voordat ze zich prettig voelen om op een dusdanige dirty manier met een ander te praten. Wat wel duidelijk is, is dat er twee mensen zijn in de slaapkamer: zij die praten tijdens de seks en zij die dat niet doen. Het is dan ook niet ongewoon om niet te weten hoe je begint, want er zijn toch een aantal vragen:

 • Hoe pak je dit aan?
 • Wat zeg je tegen je bedpartner?
 • Wat willen mannen horen?
 • Wat willen vrouwen horen?
 • En wat willen zij juist niet horen?

Niet zo gek dus dat je niet van de ene op de andere dag over kan gaan op dirty talk. Om die reden raden we je aan om het op te bouwen.

dirty talk

Eerst opbouwen

Stel je bijvoorbeeld voor dat je een partner hebt met wie jij al een paar keer naar bed bent geweest, maar dat je diegene nog niet zo goed kent om te weten hoe dirty talk zou vallen. Het is in dit geval aan te raden om het eerst rustig op te bouwen. Een “En nu bukken, lekkere slettebak van me” kan bij sommige mensen namelijk ontzettend slecht vallen. In het meest ongelukkige scenario was dat meteen de laatste vrijpartij die je hebt gehad met je bedpartner, dus loop vooral niet te hard van stapel.

Door rustig van start te gaan, kun je aftasten hoe de ander erop reageert. Merk je dat hij of zij opgewonden raakt? Dan kun je het opschroeven. Merk je dat de ander geschrokken reageert? Dan moet je het rustig aan doen.

Misschien zelfs op afstand

Dirty talk kan heel opwindend zijn, maar daarvoor moet je het wel op de juiste manier aanpakken. Als je het midden tijdens de vrijpartij doet en het valt verkeerd, dan kan het onnatuurlijk en ongemakkelijk aanvoelen. Je doet er misschien goed aan om het eerst op afstand te proberen, dus met een Whatsapp-berichtje of tijdens een telefoongesprek. Oefen eerst wat, warm de boel op en bekijk hoe dat valt voordat je het tijdens het vrijen doet.

En van algemeen naar gedetailleerd te werk te gaan

Als beginneling is het een goed idee om te beginnen met wat algemene termen. Speel het nog niet helemaal op de man (of vrouw), maar houd het algemeen. Heb het pas over iemands ‘poes’ als je de algemene beschrijvingen al hebt gehad (ik wil je lichaam voelen). Ook dit hoort bij het opbouwen. Door het meteen heel gedetailleerd aan te pakken, kan je soms een verkeerd beeld wekken.

Voel je je uiteindelijk vertrouwd genoeg om een stap verder te gaan? Maak het dan ook gedetailleerder. Door exact te beschrijven wát je zo geil maakt, prikkel je jouw partner nog veel meer. Uiteindelijk zijn we allemaal heel erg visueel. Ben jij dol op een bepaald onderdeel van jouw partners lichaam? Benoem dat dan ook.

Voorbeelden van dirty talk

Voorbeelden? Die hebben we ook voor je. Al zitten er wel een aantal verschillen tussen de extreemheid van deze voorbeelden. Tast voor jezelf maar af wat bij jou past.

 • Ik wil je (fluister dit in z’n oor wanneer jullie beide je kleren nog aan hebben).
 • Ik ben zo nat/hard: dit hangt uiteraard af van jouw geslacht.
 • Kijk me aan en blijf me aankijken.
 • Je maakt me geil.
 • Op de grond, nu!
 • Ik wil jou in me/ik wil in jou:
 • Ik wil dat je me vastbindt, me hard neukt en me laat zien wie de leiding heeft!
 • Zoen me hard en neuk me nog harder.
 • Jij bent van mij.
 • Ik zeg het niet twee keer. Trek je kleren uit en ga op je knieën zitten. Nu!
 • Praat in mijn oren terwijl je me neemt.
 • Waar kan ik klaarkomen?

Voorbeelden van dirty appjes

Datzelfde geldt voor dirty appjes die je kunt sturen om iemand op te geilen voor jullie volgende ontmoeting. Wat dacht je van?

 • Zorg dat je naakt bent als ik thuiskom.
 • Ik wil stoute dingen met je doen.
 • Ik heb zin om je te nemen.
 • Doe je benen wijd zodra ik thuis kom.
 • Ik heb zin in je.
 • Ik wil je lippen voelen.
 • Ik wil je likken/zuigen.
 • Ik heb geen slipje aan.
 • Ik ben mezelf nu aan het betasten…
 • Jij bent van mij vannacht.
 • Zodra we thuis zijn, ga ik je heerlijk laten klaarkomen.

spotify seks

7 tips voor dirty talk

We hebben natuurlijk al een aantal tips tussendoor gegeven, maar we gaan het nu heel concreet maken. Tips op het gebied van dirty talk zijn namelijk altijd welkom lijkt ons. Dankzij de volgende 7 tips zorg je ervoor dat je de ander (nog meer) het hoofd op hol laat slaan.

1. Begin op afstand

Veel mensen doen het op deze manier: pikante berichten sturen via Whatsapp. Het is misschien de meest laffe manier, maar het is in elk geval een effectieve manier om iemands reactie af te tasten. Kijk maar eens wat de ander erop terugstuurt. Als de toon eenmaal is gezet via eerdere berichten, dan is het een stuk losser om daar een vervolg aan te geven in de slaapkamer.

2. Zeg het hardop tijdens het denken

Een ding is om in te beelden wat je wilt zeggen en iets anders is om het daadwerkelijk te zeggen. Oefen daarom alvast en zeg gewoon hardop wat je zegt. Je moet uiteraard wel overtuigend zijn als je aan dirty talk doet.

3. Maak gebruik van al zintuigen

Dirty talk is heel visueel, maar wist je dat je ook met je andere zintuigen een heel eind komt? Het moet in ieder geval heel erg fysiek en tastbaar worden. Vertel de ander maar eens wat jij ziet, maar ook wat jij voelt, proeft en ruikt.

4. Stel ook vragen

Dirty talk kan wat onwennig zijn en daarom kan het een idee zijn om een seksuele vraag te stellen. Iets in de trend van: “Vind jij het lekker als…?” en bekijk het antwoord maar. Of vraag ook waar de ander door wordt opgewonden of waar hij of zij wil worden aangeraakt.

5. Wissel genoeg af

Elke keer in herhaling vallen werkt op een gegeven moment niet meer stimulerend en daarom is het goed om gevarieerd te blijven. Wees origineel en laat je fantasie op hol slaan. Doe aan rollenspellen, heb het over fantasieën, gebruik nieuwe woorden: je moet het zelf weten. Maar zorg in ieder geval niet dat je elke keer hetzelfde zegt.

6. Kijk, observeer en leer

Wat we daarmee bedoelen? Struin het internet maar af. Er zijn genoeg tips, boeken en zelfs films die je kunnen helpen om de juiste dingen te doen en te zeggen. Een heel fout, maar treffend voorbeeld is Fifty Shades of Grey. Wedden dat heel veel mensen hun inspiratie hieruit hebben weten te halen?

7. Blijf wel altijd jezelf

Wel is het belangrijk om altijd jezelf te blijven. Er zijn grenzen en iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeuren. Past dirty talk niet bij je? Of wordt een grens overschrijden? Forceer het dan niet. Uiteindelijk moet je altijd jezelf blijven, ook — en vooral — tijdens de dirty talk.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie