Yubo: een sociaal netwerk voor tieners om te socializen

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
5 minuten leestijd

Sociale netwerken zijn niet meer zo sociaal. “Facebook, Instagram, Snapchat… alles is nep”, zegt de maker van Yubo. “Als je lid wordt van een van de grote sociale netwerken, kun je niets doen en je kunt niet helemaal jezelf zijn. Uiteindelijk volg je dezelfde topaccounts met miljoenen volgers.” Makes sense.

Het antwoord is Yubo, een sociaal netwerk en chat app voor tieners en jongvolwassenen. Voorheen heette de app Yellow – Make New Friends. Eigenlijk heeft de app veel gelijkenissen met Badoo, alleen heeft Badoo de leeftijdsgrens naar 18+ verhoogd en richt het zich wat meer op het datinggedeelte. Yubo is een app die is ontworpen voor tieners en het draait allemaal om mensen ontmoeten, nieuwe vrienden maken en lid worden van een gemeenschap.

Hoe werkt Yubo?

Yubo werkt eigenlijk precies hetzelfde als een reguliere dating app. Je begint met een profiel aan te maken en foto’s van jezelf te uploaden. Vervolgens geef je aan of je in contact wil komen met jongens, meisjes of met allebei. Dan kun je gaan matchen. Je krijgt foto’s te zien van mensen met wie je mogelijk een match hebt.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Een swipe naar rechts geeft aan dat je geïnteresseerd bent in contact, en swipe je naar links dan zeg je dat je geen interesse hebt. Als je allebei elkaar naar rechts swipet is er een match. En als dat gebeurt, dan kun je de chatfunctie van Yubo gebruiken om met elkaar te socializen. Je kunt samen met wel negen mensen in een groepschat om te kletsen met je vrienden of om nieuwe vrienden te maken. Ook kun je als je iets persoonlijks wil zeggen iemand een direct message sturen.

Wereldwijd vrienden maken

Je kunt niet alleen in contact komen met mensen uit je buurt, maar ook vrienden maken over de hele wereld. Yubo biedt ook de mogelijkheid om nieuwe talen te leren. Een taal leren uit een boek is saai, maar door te kletsen met iemand uit bijvoorbeeld Frankrijk is het veel leuker en makkelijker om Frans te leren. Yubo heeft daarom ook speciale functies zoals ‘Exchange’ waarmee het makkelijker wordt om een nieuwe taal te leren. En bovendien is er een hele community met mensen die de taal spreken die je graag willen helpen.

Wat kost Yubo?

Yubo kun je gratis downloaden in de app store en er zijn voor de standaard functies geen kosten verbonden aan het gebruik. Je kunt daarnaast een abonnement nemen op een Yubo Power Pack waarmee je Boosts en Turbo’s kunt kopen om jouw profiel meer onder de aandacht kunt brengen zodat je nog meer nieuwe vrienden kunt maken. Je kunt ook Super Requests kopen waarmee je jouw vriendschapsverzoeken zichtbaarder kunt maken.

Het betalen van een abonnement doe je in de app store. Het bedrag wordt na aankoop van je account afgeschreven. Om je Power Pack abonnement stop te zetten geef je dat 24 uur voordat je abonnement verloopt aan in je voorkeuren in de app store. Let op! Je kunt niet je abonnement stop zetten door je Yubo-account te deleten.

App StoreGoogle Play

Voor wie is Yubo bedoeld?

Yubo is voor tieners tussen vanaf 13 tot 18 jaar die op zoek zijn naar nieuwe vrienden of iemand om mee te socializen. Yubo biedt een veilige omgeving om op zoek te gaan naar anderen die dezelfde leeftijd en interesses hebben.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Tips voor als je Yubo gaat gebruiken

Yubo is altijd op zoek naar innovatieve manieren om de ervaring die je met de app hebt, zo leuk en veilig mogelijk te maken. Daarom hebben de bouwers speciale algoritmes geschreven die screenen op verdacht of ongepast gedrag.

Omdat het om jonge mensen gaat, waarschuwt de app om op te letten wat voor content je over jezelf post. Alles wat je op het internet zet is voor eeuwig, en het delen van bijvoorbeeld naaktfoto’s kan vervelende gevolgen hebben. Zo is sexting spannend op dat moment, maar kun je er jaren later nog mee geconfronteerd worden.

Je wilt natuurlijk niet dat zulke foto’s ineens op het internet gaan rondzwerven of dat je ermee gechanteerd wordt. Let dus altijd goed op of degene met wie je chat wel echt is wie hij of zij zegt dat ‘ie is en oprechte bedoelingen heeft.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie