Daten in de buurt? 3 dating apps met singles uit je omgeving

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
12 minuten leestijd

Je bent er helemaal klaar mee. Langeafstandsrelaties hebben je alleen maar frustratie en eenzaamheid gebracht. De uren die je in de auto doorbracht, de eindeloze videocalls en niet dagelijkse bij elkaar zijn begonnen hun tol te eisen. Je verlangt naar iets anders, iets dat dichterbij is – een leuke single uit je buurt.

Zou het niet fijn zijn dat je kunt knuffelen zonder eerst een lange reis te moeten maken? Het idee van iemand ontmoeten die in dezelfde stad woont, geeft je een warm en herkenbaar gevoel. Minder reistijd en -kosten, en het is gemakkelijker om spontaan en regelmatig af te spreken. We vertellen je meer over daten in de buurt.

Daten in de buurt

Op zoek naar een romantische connectie in je eigen buurt? Dat is een slimme zet, want liefde dicht bij huis heeft zo zijn voordelen. Veel van de typische problemen met nieuwe relaties op afstand kun je omzeilen door iemand te ontmoeten die praktisch om de hoek woont. En dat is tegenwoordig veel gemakkelijker dan jaren geleden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Dankzij de moderne technologie en het feit dat iedereen een smartphone heeft, kun je nu makkelijk mensen in je directe omgeving vinden. Deze apps maken gebruik van GPS om je locatie te bepalen, zodat je kunt zien welke singles zich dicht bij jou bevinden. Technologie heeft daten in de buurt dus echt een stuk eenvoudiger gemaakt.

Hoe datingapps je locatie gebruiken

Alle datingapps hebben nu mogelijkheden waarmee je een date in de buurt kunt vinden. Ze maken gebruik van geolocatie en GPS-technologie om singles in jouw directe omgeving te identificeren. Laten we eens kijken naar hoe ze meestal werken:

Registratie en profiel aanmaken

Je begint door een profiel aan te maken op de datingapp, waarin je informatie zoals je naam, leeftijd, interesses en foto’s deelt.

Locatie delen

Als je de app voor het eerst gebruikt, wordt meestal gevraagd of je je locatie wilt delen. Als je hiermee akkoord gaat, wat verstandig is als je iemand in de buurt wilt vinden, kan de app je huidige locatie bepalen met behulp van GPS.

Zoekvoorkeuren instellen

Je kunt zoekvoorkeuren instellen om aan te geven hoe ver bij jou vandaan je potentiële matches wilt vinden. Je kunt dit instellen van enkele kilometers (heel dicht bij jou in de buurt) tot een groter gebied (bijvoorbeeld je provincie). Deze zoekvoorkeuren bepalen wie jij te zien krijgt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Matchsuggesties

Zodra je profiel is ingesteld en je locatie is gedeeld, zal de app gebruikers tonen die zich in jouw geselecteerde nabijheidsbereik bevinden en die voldoen aan jouw zoekcriteria en voorkeuren (bijvoorbeeld geslacht en seksuele oriëntatie).

3 datingapps voor daten in de buurt

Over het algemeen zijn er eigenlijk geen betere opties dan deze datingapps met locatiefunctionaliteit om mensen in je directe omgeving te ontmoeten. Je weet dat ze single zijn én dat ze in de buurt wonen (of werken): wat wil je nog meer? Dit zijn een aantal van de bekendste datingapps voor daten op basis van je locatie.

tinder

1. Tinder

Tinder is als een digitale matchmaker die de datingwereld heeft veroverd. Deze app maakt het vinden van interessante mensen gemakkelijk en leuk. Je begint met het aanmaken van een profiel op Tinder. Je voegt enkele foto’s van jezelf toe, schrijft een korte bio en stelt je geslacht en leeftijd in. Vervolgens gebruik je je locatie om te bepalen binnen welk gebied je potentiële matches wilt vinden.

Nu komt het spannende gedeelte: swipen. Tinder presenteert je foto’s van andere gebruikers in jouw omgeving. Als iemand je aanspreekt, veeg je naar rechts om ‘like’ te zeggen, wat betekent dat je interesse hebt. Als je geen klik voelt, veeg je naar links om ‘niet leuk’ te zeggen. Als beide gebruikers naar rechts hebben geveegd, ontstaat er een match en kun je met elkaar chatten.

App StoreGoogle Play

lexa

2. Lexa

Lexa is een populaire datingapp die je helpt om nieuwe mensen te ontmoeten op basis van jouw voorkeuren en locatie. Je begint door een profiel aan te maken op Lexa, waarin je wat informatie over jezelf deelt, zoals je interesses, leeftijd en foto’s. Vervolgens kun je je locatie instellen, zodat de app matches in jouw buurt kan vinden.

Lexa gebruikt je locatie om profielen van andere gebruikers te tonen die zich dicht bij jou bevinden. Hierdoor kun je mensen ontmoeten die zich in dezelfde stad of regio bevinden. Als je geïnteresseerd bent in iemand, kun je hun profiel bekijken en met ze chatten om elkaar beter te leren kennen. Swipen is echter niet de basis van Lexa en de locatiefuncties gaan niet zo ver als bij een app als Tinder.

App StoreGoogle Play

happn

3. happn

Datingapp happn fungeert als een kompas voor liefde en ontmoetingen in de echte wereld. Deze datingapp draait helemaal om jouw locatie en de mensen die je onderweg tegenkomt. Wanneer je happn installeert en een profiel aanmaakt, wordt je locatie bijgehouden terwijl je de app gebruikt. De app houdt bij wie je kruist op je dagelijkse pad – dat kunnen mensen zijn die je tijdens je dagelijkse routine tegenkomt, zoals die knappe medesporter op de sportschool of die ene interessante persoon in de trein.

Als je iemand kruist die ook happn gebruikt en jullie beiden elkaars profiel leuk vinden, ontstaat er een ‘Crush’. Dit opent de deur naar een gesprek en wie weet, misschien wel een geweldige date. Het idee is dat je mensen kunt ontmoeten die je normaal gesproken zou zijn gepasseerd zonder te weten dat er een kans op een connectie bestond.

App StoreGoogle Play

9 voordelen van daten in de buurt

Natuurlijk heeft daten in je eigen buurt zowel voordelen als mogelijke nadelen. Het voordeel is duidelijk: nabijheid maakt het gemakkelijker om elkaar te ontmoeten. Maar aan de andere kant, als een relatie niet goed afloopt, kan het zijn dat jij je ex regelmatig tegenkomt in de supermarkt of bij de plaatselijke koffietent. Het is een kleine wereld, en dat is iets om in gedachten te houden als je overweegt om iemand uit je buurt te daten. Dit zijn alle voordelen van daten in de buurt.

1. Je kunt spontaan afspreken

Soms ontstaat er een onweerstaanbare drang om gewoon bij elkaar te zijn, zonder gedoe. Wanneer je lokaal datet, is spontaniteit een stuk makkelijker te realiseren. Als je je date wilt zien voor een last-minute filmavond of een romantische wandeling, kun je dat doen zonder je zorgen te maken over lange reistijden of logistieke problemen. Het enige wat je hoeft te doen is een berichtje sturen en voilà, jullie zijn samen.

2. Je hebt minder reistijd en -kosten

Geld en tijd zijn kostbare middelen, en daten in de buurt bespaart je beide. In plaats van urenlang onderweg te zijn naar verre afspraakjes, kun je je richten op datgene waar het daadwerkelijk om draait: genieten van elkaars gezelschap. Bovendien hoef je niet diep in de buidel te tasten voor brandstof of treinkaartjes om elkaar te zien. Al dat geld kun je toch beter besteden aan leuke dates?

3. Je kunt vaker afspreken

Elkaar regelmatig zien (lees: vaak) is de sleutel tot het opbouwen van een sterke band. Als je met een lokaal iemand datet, kun je veel vaker bij elkaar zijn. Of het nu gaat om diners bij elkaar thuis na werktijd of gewoon een kop koffie ‘s avonds, het is zo geregeld. Je zult ook merken dat de relatie zich sneller ontwikkelt omdat jullie elkaar zo vaak kunnen zien.

4. Je kunt sneller dates plannen

Niets is frustrerender dan wekenlang moeten wachten op een date met iemand die ver weg woont. We weten hoe dat is: vervelend. Lokaal daten maakt het makkelijk om snel te plannen. Als je zin hebt om elkaar te zien, hoef je alleen maar een datum en tijd af te spreken die voor jullie beiden werkt. Geen lange wachttijden of complexe reisarrangementen. Jullie kunnen je richten op waar het echt om gaat: jullie.

5. Je hebt geen langeafstandsrelatie stress

Langeafstandsrelaties kunnen zwaar zijn, met gevoelens van eenzaamheid en verlangen. Je wilt elkaar zien, maar dat kan niet. Of je wilt een knuffel, wetende dat je partner die niet kan geven. Daten met iemand in de buurt voorkomt die stress, want je nieuwe lover is altijd binnen handbereik.

6. Je kunt eenvoudiger elkaars vrienden ontmoeten

Jullie vriendenkringen kunnen gemakkelijk samensmelten wanneer je bij elkaar in de buurt woont. Het is veel handiger om elkaars vrienden te ontmoeten en activiteiten samen te ondernemen. Jullie kunnen gezamenlijke diners organiseren, vriendengroepen uitnodigen en samen sociale evenementen bijwonen. Oftewel: de sociale integratie verloopt veel vlotter.

7. Je mengt je sneller in elkaars leven

Als je bij elkaar in de buurt woont, integreer je jezelf geleidelijk in elkaars dagelijkse routines. Je kunt gemakkelijker deelnemen aan elkaars activiteiten, zoals sportevenementen, hobby’s of weekenduitstapjes. De kleine afstand tussen jullie helpt je om elkaars leven beter te begrijpen en samen te groeien als koppel.

8. Je hebt steun bij dagelijkse uitdagingen

Het leven heeft zijn ups en downs, en het is geruststellend om een partner te hebben die in de buurt is om je te ondersteunen wanneer dat nodig is. Dat is toch wat anders met een partner die niet in de buurt woont. Stel dat je een lekke band hebt en eenzaam aan de snelweg staat: zou het niet handig zijn dat je partner dicht bij je in de buurt was om te helpen?

9. Je voelt je meer met elkaar verbonden

Daten in de buurt schept een gevoel van vertrouwdheid. Je voelt je verbonden met je partner en met de plek waar je woont. Het gevoel van ’thuis zijn’ bij elkaar en in je eigen omgeving, dat versterkt de band tussen jullie.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie