Buurt dating: singles vinden voor een date in de buurt

Redactie
Door Redactie
5 minuten leestijd

Een relatie heeft de grootste kans van slagen als je iemand gevonden hebt die niet ver bij je vandaan woont. Om deze reden is iemand bij je in de buurt daten een verstandige keuze. Uiteraard kun je er niets aan doen als je toevallig de man of vrouw van je dromen tegenkomt die aan de andere kant van Nederland woont. Als je echter op zoek gaat naar een relatie of date via een app of datingsite, dan heb je het zelf volledig in de hand.

Voordelen daten in de buurt

Een groot voordeel van het daten van iemand uit de buurt is dat de afstand klein is. Je hoeft er niet een hele avond voor uit te trekken om de ander te bezoeken, even snel langs voor een koffie kan ook. Hoe dichterbij iemand woont, hoe gemakkelijker je afspreekt. Vooral bij lange afstanden kan de reistijd nogal eens voor een probleem zorgen. De afstand is dan een reden om elkaar minder te zien.

Dit heeft soms ook te maken met de kosten van het reizen. Om iedere dag een lange afstand te rijden kost niet alleen veel tijd maar ook veel geld. Dit probleem doet zich niet voor als je iemand leert kennen die bij je in de buurt woont. Is de eerste date goed verlopen? Dan zorgt de kleine afstand ervoor dat je automatisch wat sneller afspreekt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De rol van je postcode

Terwijl je postcode bij de huidige generatie datingapps niet bekend is was het vroeger wel anders. Toen er nog geen dating apps waren, was er Teletekst om te chatten met behulp van sms-berichten. In deze berichten kon je aangeven in welke postcodegebied je op zoek bent. Het gevolg is dat bijna iedereen zijn of haar postcode in het bericht vermeldde en de naam postcode dating ontstond. Vandaag de dag hoef je je postcode gelukkig niet meer door te geven en zijn er betere opties beschikbaar om snel in contact te komen met mensen die in de buurt wonen.

Datingsites met GPS

De smartphone is niet alleen onmisbaar om met je vrienden en familie in contact te blijven maar het heeft ook de deuren geopend van dating apps zoals Tinder en Badoo. Het succes van deze dating apps is het gevolg van de toenemende technologische ontwikkelingen. Wat de apps onderscheidt van de datingsites is het gebruik van het ingebouwde GPS.

Met behulp van dit “Global positioning systeem” weet de smartphone precies waar je bent. De dating app gebruikt deze informatie en toont deze aan de andere leden. Op deze manier weet de dating app precies hoe ver je van een andere single verwijderd bent. Met de apps van deze datingsites kun je met GPS zien welke singles dicht bij je in de buurt zijn.

Het voordeel als nadeel

Iemand bij je uit de buurt daten heeft het voordeel dat hij of zij dichtbij woont maar dit kun je ook zien als een nadeel. Stel dat het niet goed afloopt dan is de kans groot dat je hem of haar nog eens tegenkomt. Het is soms een kleine wereld. Iemand die je eerder nooit tegenkwam kun je opeens heel vaak tegenkomen, ook al wil je dat niet. Dit is een klein nadeel van buurt dating dat je voor lief moet nemen als je iemand bij je in de buurt zoekt. De voordelen zijn vaak veel belangrijker dan de eventuele nadelen.

Gezamenlijke interesse

Als je iemand nog niet kent en onderwerpen zoekt voor tijdens het gesprek dan scheelt het veel als iemand bij je in de buurt woont. De persoon en jij hebben namelijk al een gedeelde interesse; hetzelfde woongebied. Vraag bijvoorbeeld naar wat de ander leuke plekjes vindt om te wandelen, welk café het leukst is of waar je het best kunt hardlopen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos als je het over je eigen stad hebt in een gesprek.

Een date idee voor een eerste date is dan ook sneller ingepland. Is er iets in jullie stad dat jullie beiden nog niet gezien hebben? Dan weet je meteen de locatie voor de eerste date.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie