Wanneer kan ik haar kussen? 10 signalen dat ze gekust wil worden

Michael Schouten
Door Michael Schouten
13 minuten leestijd

Daar zit je dan, in een knus café met Sarah, de jongedame waar je al een tijdje een oogje op hebt. De avond verliep tot nu toe soepel: je hebt samen gelachen, het gesprek vloeit makkelijk en de chemie is niet te negeren. Maar dan komt dat cruciale moment, de minuten tikken weg als een tijdbom en je voelt de spanning stijgen. Moet je haar nu kussen of niet?

Je scrolt mentaal door alle datingtips die je ooit hebt gelezen en gehoord. ‘Kijk naar haar lichaamstaal’, echoot de stem van je beste vriend in je hoofd. Oké, ze speelt met haar haar en ze houdt oogcontact. En je merkt ook de klassieke ‘oog-lip-oog’ manoeuvre. Zijn dat de signalen? Zit ze nou te hinten dat ze een kus wil, of sla ik de plank volledig mis? We vertellen je er meer over.

Wat de datingregels zeggen

De wirwar van ouderwetse datingregels, ze maken het leven er niet makkelijker op, hè? Je kent het wel: die standaard formule van diner plus een filmpje als eerste date. Dan dat eeuwige drie dagen wachten voordat je de telefoon pakt. En oh ja, de man moet dan op de koop toe nog eens aankomen met een bosje rozen. Serieus, wie doet dat nog tegenwoordig? En dan heb je nog die ene gouden regel die iedereen zou moeten volgen: ‘nooit zoenen op de eerste date’.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Alsof je al niet genoeg aan je hoofd had met het decoderen van die mixed signals, maken de ongeschreven regels het er niet makkelijker op. En het probleem is dat vrouwen er verschillend mee omgaan. Sommige vrouwen zweren erbij, houden krampachtig vast aan de stoffige datingregels. Maar er zijn ook dames die lekker met de tijd meegaan en denken: ‘Hey, waarom ook niet?’

Dus daar sta je dan, als man zijnde, met je mond vol tanden. Letterlijk. Dankzij de verwarrende adviezen en onduidelijke regels zit je in een emotionele spagaat en vraag je je af: ‘Ga ik ervoor of hou ik me in?’ De twijfel is begrijpelijk. Laten we eerlijk zijn, de onvoorspelbaarheid van het hele gebeuren maakt het zowel opwindend als verontrustend. Hoe weet je nu zeker of je haar mag kussen?

10 signalen dat zij een kus van je wil

Gelukkig voor jou, Sherlock, zijn er aanwijzingen waarmee je haar cryptische gedrag kunt ontrafelen. Of ze het nu subtiel doet of luid en duidelijk, met deze signalen zegt ze jou eigenlijk: ‘Hey, kus me nou!’ Maar een enkel signaal betekent nog niets. Het is een kwestie van het hele plaatje zien. Als je een hele rits signalen ontdekt, mag je de champagne ontkurken – ze staat open voor een zoen. Dit zijn tien tekenen die je niet mag missen.

1. Ze draait zich helemaal jouw kant op

Laten we eerlijk zijn, je kunt moeilijk haar oor zoenen, toch? Als ze voortdurend haar lichaam naar jou toe draait, dan is dit een stilzwijgend teken dat ze jou wel ziet zitten. Let ook op haar open houding: armen relaxed langs haar lichaam, en gezicht, borst, ja zelfs haar voeten wijzen jouw kant op. Dat zijn duidelijke signalen dat ze into you is. En als je je in haar persoonlijke ruimte bevindt en ze draait nog steeds naar je toe, dan ben je al halverwege.

Wat extra tips? Let op of ze jeugdig, beschikbaar en vruchtbaar overkomt. Dat is namelijk een natuurlijke manier waarop vrouwen flirten. Dat klinkt misschien een beetje als een biologieles, maar het zit allemaal in de subtiele hints van lichaamstaal:

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

  • Speelt ze met haar haar alsof het een deel van een dans is?
  • Lacht ze om al je flauwe grappen alsof je de nieuwe stand-upcomedian bent?
  • Gunt ze je een blik op haar nek en hals, die sexy zones?
  • Heeft ze de giechels?
  • Zit ze je stiekem te checken?
  • Imiteert ze jouw gebaren of bewegingen?

2. Ze raakt je aan

Als ze jou aanraakt, dan zegt ze eigenlijk: ‘Kom dichterbij’. Aanraking is zo’n beetje de ultieme knipperende neonreclame die schreeuwt: ‘Kus me, nu!’Als ze geïnteresseerd is, zal ze echt wel een reden vinden om die aanraking in te zetten. Hoe vaker het gebeurt, hoe groter de kans dat je zonder kleerscheuren die kus kunt plaatsen.

En vergeet niet, aanraking is tweerichtingsverkeer. Maak zelf ook wat subtiele moves om die ‘aanraakgrens’ te doorbreken. Begin met een lichte aanraking en werk langzaam naar het grote moment toe. Je bereidt haar eigenlijk al voor op die ene, allesbepalende aanraking: de eerste kus.

3. Ze flirt erop los

Kom op zeg, een kus zonder een beetje flirten is als een café zonder bier. Als jullie flirten en ze flirt terug, dan zit je gebakken. Zeker als ze je ook nog eens plaagt, dan is het een zeker teken dat ze klaar is voor de aanraking van je lippen.

4. Ze verkleint de afstand tussen jullie

Stel, je hebt net een geslaagde date achter de rug, of je staat samen op een bruisend feest. De nacht loopt op z’n eind, en hoppa, daar komt ze ineens dichter bij je staan. Het kan zijn dat ze een paar drankjes te veel op heeft, maar als ze jouw persoonlijke luchtruim binnenkomt, is dat meestal een uitnodiging tot een zoen.

Pro-tip: als ze écht niet wil zoenen

Soms wil ze gewoon niet met je kussen. En weet je hoe je dat merkt? Ze houdt afstand. Dat is eigenlijk haar noodknop om een kus te ontwijken. Als ze zich terugtrekt wanneer jij dichterbij komt, dan is dat een no-go. Ze gebruikt afstand als haar ultieme schild – het geeft haar alle tijd en ruimte om een ongewenste zoen af te weren.

5. Ze glimlacht verlegen na een intiem moment

Zie je die glimlach? Dat is geen toeval, dat is een voltreffer. Net als wanneer je als kind verstoppertje speelde en wist dat je bijna gevonden zou worden – die anticiperende glimlach is er eentje van verwachting. Ze heeft het intieme moment gevoeld en geeft je met die glimlach een groen licht. Dit is je kans, zegt ze daarmee.

6. Ze kijkt naar je lippen

Mensen zijn nu eenmaal gefascineerd door dingen die ze willen hebben. Zoals wij mannen ongegeneerd omkijken als er een knappe vrouw langsloopt, net alsof we een magneet volgen. Dit is precies wat er gebeurt als een vrouw een kus van je wil: ze staart naar je lippen, alsof die een geheime boodschap bevatten.

Voor haar zijn het niet zomaar een stel lippen, maar de lippen waarmee ze gezoend wil worden. De lippen spelen de hoofdrol in het theater van menselijke aantrekkingskracht. Als ze helemaal gefascineerd is door jouw mond, dan is haar onderbewuste eigenlijk een spandoek aan het uitrollen met de tekst: ‘Zoen me, nu graag!’

Om de deal te bezegelen, probeert ze jouw blik naar háár lippen te trekken. Ze bijt er zachtjes op, geeft ze een likje of perst ze samen op een manier waarvan je hart sneller gaat kloppen. Meestal is ze zich er zelf niet eens bewust van. De lippen zijn één van de meest sensuele aspecten van het vrouwelijk lichaam en dat weten vrouwen zelf ook.

7. Ze kijkt op die ene manier

Er is een verandering in de atmosfeer wanneer een vrouw echt graag gekust wil worden. Haar ogen krijgen een extra sprankel, pupillen worden wijder, en het oogcontact blijft langer hangen. Ze staart niet meer naar haar telefoon, en het lijkt wel alsof de rest van de wereld vervaagt. Het voelt alsof jullie de enigen zijn in de ruimte. Is dat het geval? Dan weet je dat de chemie tussen jullie groeit.

Onder mannen kennen we die blik als ‘zaadvragende ogen’. Het is misschien niet de netste naam voor dit fenomeen, maar dan weet je waarschijnlijk wel wat we hiermee bedoelen. Maar het is meer dan dat. Het is een hongerige blik, eentje die je in je ziel lijkt te kijken. Het is alsof je de laatste frikandel in de snackbar bent na een avondje stappen. Ze wil je, en dat begint met een kus.

8. Ze praat ineens zachter en intiemer

Je hebt vast wel eens een spannende film gezien waarin de muziek opeens zachter wordt vlak voordat er iets cruciaals gebeurt? Nou, als ze zachter begint te praten, is dat haar persoonlijke volumeknop die jou voorbereidt op een kus. Ze creëert een intieme sfeer, bijna alsof ze je uitnodigt in haar eigen kleine bubbel.

9. Ze wil een tweede date

Heeft ze op de eerste date al een paar keer gehint op een volgende keer? Dan ben je niet slecht bezig. Ze vindt je leuk, is geïnteresseerd en is waarschijnlijk klaar voor meer. Echt waar, de kans dat ze in slow-motion à la The Matrix jouw zoen zal ontwijken is net zo klein als het winnen van de Oudejaarsloterij.

10. Ze wil nog niet weg

Sommige vrouwen zijn moeilijk te peilen. Misschien is ze verlegen, nerveus, of van nature een beetje gereserveerd. Voor een man is het dan net alsof hij een sudoku probeert op te lossen. Je merkt het pas echt wanneer jullie afscheid nemen. Wil ze zo snel mogelijk weg, of blijft ze plakken? Als ze nergens heen lijkt te willen, dan is de kans groot dat ze wil dat je de stap zet, ook al ben jij er nog niet helemaal uit.

Er zijn van die momenten dat de sterren op één lijn lijken te staan. Je loopt hand in hand naar een bankje, jullie kijken elkaar diep in de ogen en het voelt alsof de wereld stilstaat. Dat zijn de momenten waarop je echt niet meer hoeft te twijfelen.

En dan heb je nog die andere situaties. Ze lacht om je moppen, maar stelt zelf geen vragen. Ze blijft net buiten je bereik. Tja, die gemengde signalen maken het leven spannend, maar ook verwarrend. Toch, als je deze tekenen herkent, heb je een goede indicatie dat ze klaar is voor een zoen. En de rest? Dat is aan jou.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
1 reactie