Home Dating Wanneer kan ik haar kussen? 8 signalen dat ze gekust wil worden

Wanneer kan ik haar kussen? 8 signalen dat ze gekust wil worden

5 minuten leestijd
1
eerste kus

Wil ze nu dat ik haar kus of zit ik helemaal verkeerd? Er zijn zoveel verouderde datingregels in omloop dat niets meer zeker is. Het klassieke diner en een film als eerste date, drie dagen wachten om te bellen en de man die de vrouw bij huis ophaalt met een bosje rozen; het zijn tegenwoordig zeldzame verschijnselen.

Een andere regel waar sommige vrouwen zich nog steeds aan houden is ‘nooit kussen op de eerste date’. Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om te ontcijferen of ze wel of niet wil kussen houden sommige vrouwen ook nog eens vast aan gedateerde regels. Dit terwijl andere vrouwen de trends in seksuele bevrijding hebben omarmd en liever zo snel mogelijk willen zoenen.

Hoe moet je als man nu ooit weten of je haar mag kussen? Het is niet raar dat je twijfelt en hinkt tussen twee gedachten; “Zal ik het doen of niet doen?”

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

8 signalen dat je haar mag kussen

Gelukkig zijn er signalen waarmee je haar gedrag kunt decoderen om erachter te komen of ze wil zoenen. Zonder dat ze het door heeft, maar soms ook bewust, geeft ze namelijk hints dat ze wil dat je haar kust. Nu betekent één signaal op zichzelf niet veel en daarom gaat het erom dat je de clusters van signalen herkent. Ontdek je meerdere signalen? Gefeliciteerd, ze wil dat je haar kust. Dit zijn 8 signalen dat ze gekust wil worden:

1. Ze positioneert zich naar je toe

Hoe kun je haar kussen als je tegen haar oor kijkt? Het spreekt voor zich maar als ze haar lichaam continu richting die van jou positioneert dan is dit een subtiel teken van aantrekkingskracht. Waar je op moet letten is de open lichaamstaal; armen niet over elkaar en haar gezicht, borst en zelfs voeten naar je toe gericht. Dit zijn sterke tekenen van interesse, vooral als ze dit doet in je ‘persoonlijke ruimte’.

Waar je nog meer op moet letten zijn de tekenen dat ze vruchtbaar, beschikbaar en jeugdig is.2 Haar gedrag en acties laten zien dat ze interesse in je heeft. Dit zijn natuurlijke signalen die ze met haar lichaamstaal weggeeft:

 • Of ze met haar haar speelt
 • Of ze veel glimlacht en lacht om je grappen
 • Of ze wil dat je haar nek en hals ziet, twee erogene zones
 • Of ze giechelt
 • Of ze naar je staart
 • Of ze je spiegelt

3. Ze flirt met je

Wie heeft er ooit gekust terwijl er geen flirten aan vooraf ging? Waarschijnlijk ken je niemand die dat meegemaakt heeft. Elke kus heeft een inleiding nodig en flirten is deze inleiding. Ben je met haar aan het flirten maar lijkt ze er niet op te reageren? Dan is een kus (nog) niet gewenst. Als ze het spelletje met je meespeelt, door je bijvoorbeeld te teasen, dan is dit een belangrijk signaal dat ze open staat voor de kus.

aanraking hand

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

2. Ze raakt je aan

Hoe je kunt merken of ze je leuk vindt? Ze zal hoe dan ook proberen om je aan te raken. Aanraken is één van de meest duidelijk tekens dat een vrouw wil kussen, of dat ze haar hoofd niet wegdraait als je het probeert. Als ze in je geïnteresseerd is, is de kans groot dat ze een excuus zal vinden om je aan te raken. Hoe vaker ze je aanraakt, hoe veiliger het is om haar te kussen zonder een blauwtje te lopen.

Vergeet ook niet om het zelf te doen om zo de aanrakingsbarrière aan beide kanten doorbreken. Raak haar licht aan en bouw het op tot het moment van de kus. De aanrakingen bereiden haar voor op de aanraking waar het om draait.

4. Ze komt dichterbij

Stel dat je een leuke date achter de rug hebt, of een gezellige verjaardag. De avond loopt ten einde en ze komt plotseling steeds dichter bij je staan terwijl je met haar praat. Het kan de drank zijn die met haar evenwichtsorgaan speelt, maar als haar gezicht dichter bij die van jou komt dan betekent dit vaak maar één ding; ze wil dat je haar kust.

Pro tip: wanneer ze niet wil kussen

Om een kus in elke situatie te voorkomen heeft de vrouw één belangrijke maatregel om dat te voorkomen: afstand houden. Dit is zo’n beetje het belangrijkste signaal dat ze niet gekust wil worden. Als ze zich terugtrekt als je dichterbij komt, neem dan gas terug. Afstand is voor haar de manier om elke kuspoging te ontwijken; het geeft haar de tijd en ruimte om het te voorkomen.

5. Ze kijkt naar je lippen

Als mensen houden we ervan om te kijken naar dingen die we mooi vinden én willen. Dat is de reden waarom mannen omkijken als een prachtige vrouw voorbij loopt. Voor het mannelijk brein heeft het een magnetisch effect. Hetzelfde geldt voor een vrouw die wil zoenen. Wanneer ze wil dat je haar kust dan kijkt ze naar je mond, de mond waarmee je haar moet kussen.

De lippen spelen een cruciale rol in de seksuele aantrekkingskracht van de mens. Als ze wil dat je haar kust dan raakt ze in de ban van je lippen. Dit is haar onderbewustzijn die een soort van teken afgeeft dat ze gekust wil worden.

Terwijl ze naar je lippen kijkt doet ze ook haar best om ervoor te zorgen dat jij naar die van haar kijkt. Ze bijt erop, likt eraan en tuit ze op een manier zodat je het niet kunt missen. Waarschijnlijk heeft ze dit zelf niet eens door. De lippen zijn één van de meest sensuele aspecten van het vrouwelijk lichaam en dat weten vrouwen.2

6. Ze kijkt op die ene manier

Als een vrouw gekust interesse in je heeft dan verandert er iets in de manier waarop ze je aankijkt. Haar ogen worden groter, de pupillen verwijden en het oogcontact wordt langer. Ze kijkt niet meer weg en wordt niet meer afgeleid door wat er om haar heen gebeurt. Kijkt ze je steeds langer aan? Dan is dit een signaal dat ze steeds meer in je geïnteresseerd raakt.3

Mannen onder elkaar hebben er zelfs een populaire uitdrukking voor: zaadvragende ogen. Het is een blik die moeilijk met woorden te beschrijven is; een tijdelijke hunkering die niet meer onder stoelen of banken gestoken wordt. Ze kijkt je met een extreem verlangen aan, alsof je een chocolade muffin met romige vulling bent. Ze wil je, en dat begint met een kus.

7. Ze wil een tweede date

Heeft ze tijdens de eerste date al meerdere keren de referentie naar een volgende date gemaakt? Dan is het duidelijk dat ze je leuk vindt, interesse in je heeft en zich waarschijnlijk ook aardig aangetrokken tot je voelt. Als er een signaal is dat zegt dat je haar mag kussen dan is het de zekerheid van een tweede date. De kans dat ze je kuspoging in matrix-stijl zal ontwijken is vrijwel nihil.

8. Ze wil nog niet weg

Sommige vrouwen zijn niet zo makkelijk te lezen. Ze is verlegen, staat bol van de zenuwen of ze is van nature gewoon wat afstandelijk. Voor een man die wil kussen is het een raadsel. In deze gevallen kom je er pas achter tijdens het afscheid: wil ze meteen weg of blijft ze wat hangen? Het is heel simpel. Als ze geen aanstalten maakt om weg te komen dan wil ze dat je haar kust, ook al ben je zelf niet zo zeker van je zaak.

Er zijn situaties waarin het moment van kussen zich bijna vanzelf voordoet. Terwijl je hand in hand naar een bankje loopt en op een magische wijze elkaar van dichtbij aankijkt: niets is zo heerlijk als het natuurlijke verloop naar een eerste kus. Je hoeft niet te gissen of ze het wil en de situatie is makkelijk te lezen.

Het is een ander verhaal als ze geïnteresseerd lijkt maar je tegenstrijdige en gemengde signalen ontvangt. Ze lacht om je grappen maar stelt geen vragen. Je probeert dichter bij haar te zitten, maar ze houdt afstand. Wat nu?

Dit maakt het tot het einde onzeker of je haar wel of niet kunt kussen. Hoewel er nooit met zekerheid te zeggen valt of ze gekust wil worden kun je met deze signalen herkennen wanneer ze dat wel wil.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Eén reactie

 1. Laura

  22 september 2019 at 17:48

  ZAADVRAGENDE OGEN???? Refereren jullie aan porno of aan flirten?

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…