Dating teleurstelling: singles die geen vragen stellen

Redactie
Door Redactie
4 minuten leestijd

De dating apps hebben het leggen van het eerste contact makkelijker dan ooit gemaakt. Terwijl je lui op de bank hangt na een dag werken download je een dating app op je smartphone en begin je met swipen. Er lijkt geen einde aan de stapel profielen te komen en voor je het weet ben je al een uur aan het swipen. Je voelt je als een kind in een snoepwinkel waarbij je al snel denkt dat alles zomaar voor het grijpen ligt. Jammer genoeg is het niet alleen rozengeur en maneschijn.

Je komt er al snel achter dat het gebruik van dating apps synoniem staat aan veelvuldig en passief afgewezen worden. Voor iedere match die je krijgt word je meer dan tien keer afgewezen door singles die je nonchalant naar links vegen. Daar komt nog bij dat de gesprekken enorm saai kunnen zijn en je geconfronteerd wordt met ongeïnteresseerd singles.

Zo word je continu geconfronteerd met dating frustraties. Eén van de teleurstellingen van veel gebruikers van dating apps is de single die geen enkele vraag stelt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De single die geen vragen stelt

Je veegt wat naar rechts en links en voor je het weet heb je de eerste match te pakken. Je kunt niet wachten om het gesprek te beginnen maar je wilt ook niet té wanhopig overkomen door direct een langdradig verhaal te delen. Na een minuut wachten is het tijd om het gesprek te openen met een interessante vraag; Hey ….! Je derde foto spreekt boekdelen. Hoe ben je in die benarde situatie terecht gekomen?

Terwijl je een minstens net zo interessant antwoord terug verwacht op je unieke openingszin krijg je een korte reactie van slechts drie woorden. Je stelt een nieuwe vraag en weer ontvang je een korte reactie.

Geen interesse?

Het is niet ongebruikelijk dat je het bovenstaande scenario meemaakt. Betekent het dat de ander geen interesse in je heeft? Niet zozeer. In de praktijk kom je nu eenmaal singles tegen die het onderwerp op zichzelf gericht willen houden en zelf geen vragen stellen. Waar je in het echte leven mensen tegenkomt die alleen over zichzelf praten zo kom je deze uiteraard ook op de dating apps tegen. Jammer genoeg is dit soms net de match waar je veel van verwachtte.

Het feit blijft dat het voor veel singles een teleurstelling is als een single geen enkele vraag stelt. Daten draait om het leren kennen van andere personen en dat kan alleen als je de juiste vragen stelt. Zonder deze interesse in de ander is de échte connectie niet mogelijk. Dit betekent jammer genoeg dat degene die jij zo leuk vindt op de foto’s, maar je geen vragen stelt, waarschijnlijk niet genoeg interesse in je heeft.

Waar geen reactie vaak geen interesse betekent is het ook mogelijk dat je wel een reactie krijgt maar er niet voldoende interesse is. Je kunt het spelletje meespelen door vragen te blijven stellen en hopen op een date of je veegt door tot je wel een gelijkwaardige gesprekspartner ontmoet die wél interesse in je toont.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie